رئیس پژوهشکده پولی و بانکی : اصلاح ساختار نظام بانکی
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی کشور از اصلاح ساختار نظام بانکی ایران خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی دیواندری در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : مشکلات نظام بانکی کشور در هم تنیده است بنابراین برای رفع این چالش ها باید یک دیدگاه آسیب شناسانه و سیستمی داشت.
وی اظهار داشت: در طرح اصلاح نظام بانکی دو مشکل اساسی از قبیل «نرخ بالای سود بانکی »و «تنگنای اعتباری » مد نظر است.
رئیس پژوهشکده پولی و مالی کشور گفت: نرخ بالای سود بانکی به هیچ وجه برای اقتصاد جامعه مناسب نیست و موجب بروز مشکلات و نابسامانی در بازار پولی کشور می شود.
وی افزود: نرخ بالای سود بانکی موجب افزایش رقابت های ناسالم بانک ها برای تامین نقدینگی، شدت رشد نرخ سود بین بانکی و ....در کشور شده است.
دیواندری در ادامه تنگنای اعتباری را از دیگر مشکلات نظام بانکی ایران عنوان کرد و گفت : در حال حاضر بانک ها در شرایط انقباضی به سر می برند و قادر به پرداخت تسهیلات مود نیاز واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و تامین مالی بخش واقعی اقتصاد نیست.
وی گفت: بدهی 100 هزار میلیارد تومانی دولت به پیمانکاران، بدهی خود دولت به نظام بانکی ، وجود مطالبات معوق بخش خصوصی ، وجود موسسات غیرمجاز بانکی و غیره باعث شده نظام بانکی به تدریج ضعیف و ضعیف تر، جنگ قیمتی افزایش، تقاضا برای نقدینگی در بانکها رشدو در نهایت مطالبات معوق هم سیر صعودی پیدا کند.
رئیس پژو هشکده پولی و مالی کشور تصریح کرد: بر مبنای طرح اصلاح نظام بانکی مقرر شد 40 هزار میلیارد تومان از بدهی های دولت به طلبکاران از قبیل پیمانکاران بخش خصوصی، بانک های خصوصی و دولتی به اوراق تبدیل و به تدریج به آنها واگذار شود.
وی افزود : این مهم یک راهکار زیربنای برای نظام بانکی کشور است تا بتوانند به تدریج طلب های خود را از پیمانکاران و دولت وصول و از تنگناهای اعتباری خارج شوند.
دیواندری ادامه داد : در قالب این طرح قرار شد بانک مرکزی برخورد جدی با بانک های که موجب ایجاد اختلال در بازار بین بانکی می شوند،داشته باشد تا استفاده کننده از منابع بازار بین بانکی و تسهیلات بین بانکی نباشند ودر عین حال نرخ تسهیلات بین بانکی به تدریج با دخالت بانک مرکزی کاهش پیدا کند.