دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی کشور گفت: بخش صنعت غذا و صنایع تبدیلی در بسته خروج از رکود دولت مغفول مانده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ کاوه زرگران در مصاحبه با رادیو اقتصاد تعداد واحدهای صنایع غذایی و تبدیلی کشور را 11 هزار و 200 کارخانه با ظرفیت تولید 254 میلیون تن در سال اعلام کرد و افزود : 92 میلیون تن از این ظرفیت در سطح کشور فعال است.
وی اظهار داشت : تولیدات کشاورزی در سال 1392 حدود 96 میلیون تن بوده که این رقم در سال 1393 با 7 درصد رشد به 103 میلیون تن رسیده است.
دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی گفت: با توجه به ظرفیت های خالی موجود در صنعت غذا باید از ظرفیت های ایجادی به شدت در سطح کشور جلوگیری کرد.
وی افزود: صنعت غذای ایران در سال 93 دو میلیارد و 300 میلیون دلار و در شش ماهه نخست سال 94 یک میلیارد و 300 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است.
زرگران تصریح کرد: با توجه به ارزآوری بالای صنایع غذایی می طلبد دولت حمایت همه جانبه از این صنعت داشته باشد.
وی گفت: در شش ماهه نخست سال گذشته واردات مواد خام صنایع غذایی نسبت به مدت مشابه سال قبل 34 درصد کاهش داشته و این کاهش به دلیل اعمال سیاست های صحیح وزارت جهادکشاورزی بر واردات مواد غذایی به کشور بوده است.
دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی کشور بیان داشت : در حال حاضر سهم بخش کشاورزی و صنایع غذایی و تبدیلی در تولید ناخالص داخلی بیش از 10 درصد است.
وی همچنین افزود: 16 درصد اشتغال بخش صنعت کشور مربوط به صنعت غذا است.
زرگران تاکید کرد: دولت توجهی ویژه به بخش کشاورزی به ویژه صنایع تبدیلی داشته باشد چون این بخش در اقتصاد بسیار نقش آفرین است.
وی با تصریح اینکه بخش صنعت غذا و صنایع تبدیلی در بسته خروج از رکود دولت مغفول مانده است ، گفت : در سال 1393 صنعت غذا 2.3 میلیارد دلار صادرات داشته و مسئله صادرات از کلیدواژه های موثر خروج از رکود اقتصادی است.
دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی کشور افزود: دولت به صنعت غذا توجه جدی ندارد و این صنعت هم اکنون با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند.
وی تصریح کرد: قدرت ارزآوری و پویایی تولید در صنایع غذایی و تبدیلی بسیار زیاد است و باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده شود.
زرگران همچنین با اشاره به اینکه کشاورزی و صنایع تبدیلی از ارکان ساختار اقتصادی هر کشور است بر لزوم بازنگری و اصلاح قوانین در بخش کشاورزی تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه 95 درصد امور اجرایی حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی کشور مربوط به بخش خصوصی است، افزود: این در شرایطی که 95 درصد تصمیم گیرها در این حوزه به وسیله دولت انجام می شود که هیچ گونه همخوانی با هم ندارند.
دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی کشور یادآورشد: بخش کشاورزی اهمیت راهبردی در ارزش تولید ناخالص، ارزش صادرات غیر نفتی، اشتغال و ایجاد امنیت غذایی در کشور دارد.