محکومیت جهانی عربستان،
سعودی ها، نگران از عواقب تجاوزشان به یمن
ال سعود از بیانیه مجامع جهانی حقوق بشر در خصوص محکومیت حملات عربستان در یمن، به شدت عصبانی است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، این دو نهاد بین المللی خواستار تعلیق عضویت ریاض در شورای حقوق بشر سازمان ملل تا وقتی هستند که ائتلاف نظامی به رهبری عربستان کشتار غیرنظامیان در یمن را متوقف کند.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت : این دو سازمان مدافع حقوق بشر اعلام کردند عربستان در حالی که یکی از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل است، سوابقی وحشتناک از نقض حقوق بشر در یمن دارد.
عربستان سعودی سال آخر دوره عضویت سه ساله اش را در شورای حقوق بشر که 47 عضو دارد می گذراند.
ائتلافی به رهبری عربستان، عملیات هوایی در یمن را مارس 2015 شروع کرد تا شورشیان حوثی را شکست دهد.
دفتر نمایندگی عربستان در سازمان ملل با صدور بیانیه ای اعلام کرد:«ما از بیانیه سازمان عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر نگران و خشمگین هستیم که عربستان سعودی را به حملات غیر قانونی در یمن متهم کرده اند.
عربستان سعودی و ائتلاف در هر مرحله ای از عملیات خود برای برای بازگرداندن دولت مشروع یمن از قوانین بین المللی پیروی کرده اند.»
در این بیانیه همچنین آمده است :«هدف اصلی ائتلاف ، محافظت از غیرنظامیان است.ما در مورد کشته شدن هر غیر نظامی عمیقا متاسفیم.»
رای اکثریت دو سوم 193 عضو مجمع عمومی سازمان ملل می تواند عضویت یک کشور را در شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو به سبب نقض آشکار و نظام مند حقوق بشر به حالت تعلیق درآورد.
اسناد تجاوز عربستان
دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل اعلام کردند اسنادی درباره 69 مورد از حملات هوایی غیر قانونی در یمن توسط نیروهای ائتلاف در اختیار دارند. این دو گروه مدافع حقوق بشر اعلام کرده اند برخی از این حملات که در آنها حداقل 913 غیرنظامی کشته شدند ، ممکن است جرایم جنگی محسوب شود.
سازمان ملل متحد این ماه ائتلاف عربستان را به سبب کشتن کودکان در یمن مدتی کوتاه در لیست سیاه قرار داد.با این حال، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در برابر آنچه فشار غیر قابل قبول خواند تسلیم شد و این ائتلاف را از فهرست سیاه حذف کرد تا بررسی مشترک صورت بگیرد.
در بیانیه عربستان آمده است:« ما تیمی مستقل از کارشناسان را تشکیل داده ایم که وظیفه اشان ارزیابی این موارد و نیز ایجاد راهکارهایی است تا در مورد ایمنی و محفاظت از غیر نظامیان اطمینان حاصل شود.»
این بیانیه افزود :« سعی در مشروعیت زدایی از تلاش عربستان سعودی برای بازگرداندن ثبات و پیدا کردن راه حل پایدار سیاسی توسط این سازمان ها،بر خلاف ماموریت آنهاست و برای صلح و امنیت در یمن و جهان خطراتی دارد.»
ناظران تحریم های سازمان ملل ماه ژانویه گفتند این ائتلاف، غیرنظامیان را در یمن هدف قرار داده است و برخی از حملات می تواند جنایت علیه بشریت محسوب شود.
چند دیپلمات گفتند بعید است درخواست این گروه های حقوق بشری موجب تعلیق عضویت عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل شود.سال 2011، مجمع عمومی سازمان ، عضویت لیبی را در این شورا به دلیل خشونت نیروهای وفادار به معمر قذافی رهبر لیبی علیه معترضان، به حالت تعلیق در آورد.