رئیس سازمان بورس اوراق بهادار گفت: تامین مالی از طریق بازار سرمایه در سال گذشته 7200 میلیارد تومان بود که این رقم امسال به 20 هزار و صد میلیارد تومان رسیده است.
محمد فطانت که در مراسم امضای تفاهم نامه بین سازمان بورس و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری سخن می گفت ،افزود: این میزان تامین سرمایه از طریق سازمان بورس چشم انداز بسیار مهمی برای بنگاه ها به همراه دارد.
وی با بیان اینکه صندوق های جسورانه دهمین نهاد مالی بازار سرمایه است که امروز وارد بازار می شود گفت: این صندوق هم افزایی بین علم و ثروت را به همراه دارد و برای شرکت های دانش بنیان تامین سرمایه می کند.
فطانت با بیان اینکه این صندوق های سرمایه گذاری بر خلاف صندوق های سرمایه گذاری دیگر قرار نیست در سبد سهام سرمایه گذاری شود بلکه برای شرکت هایی که از ایده و بنیان جوان هستند شروع به کار می کنند افزود: این شرکت های نوپا اگر قرار باشد تامین مالی خود را از طریق بانک ها انجام دهند باید وثیقه داشته باشند که متاسفانه در ابتدای راه این وثیقه را به همراه ندارند.
فطانت افزود: به ثمر رساندن یک ایده نو ریسک زیادی به همراه دارد و به همین دلیل صاحبان ایده برای به ثمر رساندن ایده خود با ریسک بالایی روبرو هستند و این صندوق های سرمایه گذاری می توانند تامین مالی این ایده ها را انجام دهد.
وی گفت: این صندوق های سرمایه گذاری با سرمایه گذاران حرفه ای شروع به کار می کند و در تمام دنیا این صندوق ها 11 میلیون نفر اشتغالزایی را به همراه داشته است.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار با بیان اینکه جمع کردن ایده های نو ازجانب معاونت فناوری ریاست جمهوری صورت می گیرد گفت: با راه اندازی این صندوق های سرمایه گذاری مردم می توانند در حمایت از این ایده ها در بازار سرمایه فعال شوند.
وی ادامه داد: در گذشته ایده های نو این جوانان که نمی توانست در داخل کشور بروز و ظهور پیدا کند به خارج فرستاده می شد و با این اقدام زمینه ای ایجاد می شود که این ایده ها در داخل کشور تامین مالی شود.
فطانت با بیان اینکه این صندوق ها حداقل با ده میلیارد تومان سرمایه شکل می گیرد گفت: شروع به کار این صندوق ها با ده درصد سرمایه ذکر شده انجام می شود و طول مدت کار این صندوق ها از زمان شروع تا هفت سال است و ازجانب مدیران حرفه ای حمایت می شود.
وی افزود: یک شخص حقوقی باید مدیر صندوق باشد که آن را راه اندازی کند و در صورت اینکه این ایده به تجاری سازی برسد آن را وارد پروسه تجاری سازی کند.
فطانت گفت: فردی که مدیریت این صندوق را به عهده دارد کارمزدی را تعیین می کند تا با راه اندازی این صندوق این کارمزد را دریافت کند.
وی ادامه داد: با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تابلویی را به عنوان تابلوی شرکت های کوچک و متوسط و دانش بنیان آماده کردیم و آنها می توانند تا شرکت های خود را در تابلوی فرابورس لیست کنند.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار افزود: امروز به پنج صندوق سرمایه گذاری که بیش از 140 میلیارد تومان سرمایه دارند در حوزه های مختلف زیست فناوری، نانو فناوری و سلامت و دارو مجوز ارائه می شود تا کار خود را آغاز کند.
فطانت ادامه داد: بخشی از سرمایه این شرکت ها از طریق پذیره نویسی و بخش دیگر آن توسط خود شرکت سرمایه گذاری تعیین می شود.
*صندوق های جسورانه 7 سال فرصت دارند ایده را تجاری سازی کنند
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : صندوق های سرمایه گذاری جسورانه بعد از اینکه یک ایده را تجاری سازی کردند در قالب سهامی عام و خاص روی تابلوی بورس کار خود را ادامه می دهند .
محمد فطانت در پاسخ به سئوال خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر اینکه چرا این صندوق های سرمایه گذاری فقط 7 سال کار می کنند ؟ گفت : ماهیت صندوق های جسورانه سرمایه گذاری کوتاه مدت بوده و این صندوق ها باید از طریق بورس اوراق بهادار ایده های نو را تامین مالی و آن را اجرایی کنند.
وی ادامه داد : بعد از به اجرا رساندن ایده ها این صندوق ها دیگر در قالب صندوق سرمایه گذاری کار خود را ادامه نمی دهند بلکه به صورت سهامی عام و خاص روی تابلوهای بورس مورد معامله قرار می گیرند و مدت انجام عملیات در این صندوق ها به پایان می رسد.
فطانت افزود : این صندوق ها در نهایت 7 سال فرصت دارند تا یک ایده را به سرانجام برسانند و آن را تجاری سازی کنند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه این صندوق ها توسط سرمایه گذاران حرفه ای تامین مالی می شوند ، گفت : ممکن است در این سرمایه گذاری ها چند ایده به نتیجه نرسد و چند ایده بازدهی خوبی داشته باشد که در نهایت بازدهی خوبی برای سرمایه گذاران به همراه خواهد داشت.
وی افزود : صندوق های جسورانه سرمایه گذاری با هدف تحول در کارآفرینی متولد شده اند.