وی افزود : شاخص بازار سهام پس از رفع تحریم ها از 62 هزار واحد به بیش از 74 هزار واحد رسیده و آماده همکاری با سرمایه گذاران خارجی هستیم.
رییس سازمان بورس از ظرفیت بالای بازار سرمایه ایران خبر داد و گفت : بورس ایران از حدود 450 ناشر اقتصادی تشکیل شده است.
دکتر محمد فطانت امروز در دومین همایش ایران فاینکس با موضوع بازار سرمایه که در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد؛ افزود : حجم بازار صکوک از 7هزار و 500 میلیارد تومان به 21 هزار و 500 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و همچنین هزار میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی و 300 میلیارد تومان اوراق رهنی عرضه شده است.
وی در این همایش که با حضور حسین قضاوی معاون بانکى وزیر اقتصاد،مدیران ارشد بازار سرمایه و همچنین سفیر کره جنوبی، هند، نروژ، سوییس برگزار شد ، ضمن قدردانی از حضور شخصیت های بین المللی به معرفی جغرافیای ایران و همچنین بازار سرمایه کشور پرداخت.
فطانت افزود : این همایش فرصت بسیار مهمی برای شناخت بازار سرمایه ایران در اختیار مخاطبین قرار خواهد داد و بازار سرمایه ایران را به بازارهای سرمایه بین المللی اتصال خواهد داد.
رییس سازمان بورس پایان ابراز امیدواری کرد که نتایج برگزاری این همایش مثبت باشد و فضای تعاملات بین المللی را افزایش دهد.
* رونق شرکتهای دانشبنیان با پذیرش در بازار فرابورس
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر رشد شرکتهای کوچک و متوسط با راهاندازی بازار اختصاصی در فرابورس ایران افزود: تمرکز فرابورس بر توسعه بازار بدهی موجب پر شدن فاصله این بازار با بازار سهام در کوتاهمدت خواهد شد.
حمد فطانت در بازدید از غرفه فرابورس ایران در نهمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه، راهاندازی بازاری برای شرکتهای کوچک و متوسط در قالب یک تابلوی مجزا در فرابورس را پتانسیل مناسبی برای رشد ارزیابی کرد.
وی افزود : شرکتهای کوچک و متوسط در سراسر کشور و در شهرکهای صنعتی وجود دارند و اگر فرصتی برای فعالیت و معرفی بیشتر این شرکتها فراهم شود، مفید خواهد بود.
فطانت با بیان اینکه با برنامهریزی انجام شده ، فرصت حضور و تامین مالی شرکتهای دانشبنیاندر همین تابلوی اختصاصی فراهم خواهد شد، ادامه داد: فعال کردن صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و نقش آنها در کمک به ایدههای جدید و استارتاپ ها موجب افزایش رونق بازار دارایی فکری خواهد شد و یکی از رویکردهای مهم در نمایشگاه امسال توجه به شرکتهای دانش بنیان است که میتواند چرخه این بازار را کامل کند.
فطانت با تاکید بر توسعه بازار بدهی تصریح کرد: ظرفیت بازار صکوک هنوز در کشور ناشناخته است در حالی که میتواند بازار اولیه را رونق دهد.
وی گفت : تمرکز فرابورس برای توسعه بازار بدهی، فرصتی مغتنم برای پر کردن فاصله میان بازار بدهی و بازار سهام در مدت زمان کوتاه است و آثار فراوانی بر اقتصاد کشور دارد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ، ساماندهی بازار پایه را ضروری توصیف کرد و گفت: باید به سرعت فرصتی برای ارتقای شرکتهای موجود در بازار پایه فراهم شود تا این شرکتها هم آمادگی پذیرش در بازار بورس و فرابورس را پیدا کنند.
وی سرمایه اصلی فرابورس ایران را کارکنان جوان، خلاق و چابک بیان کرد و گفت: این شرکت به سرعت مراحل رشد خود را طی کرده است و امیدوارم حرکت این مجموعه رو به جلو و برای اقتصاد کشور اثرگذار باشد.