پخش زنده
امروز: -
هالیوود به عنوان بازوی فرهنگی ایالات متحده در جریان اعمال جنگ نرم در فضای جهانی، در سالهای اخیر با چالشهای جدی در حوزه اقناع افکار عمومی و همچنین بلند شدن صداهای منتقد سیستم و مخالف ساختار روبرو شده است. یکی از چهرههای ضد سیستمی در هالیوود «مایکل مور» است.
پژوهش خبری صدا و سیما:هالیوود به عنوان بازوی فرهنگی ایالات متحده در جریان اعمال جنگ نرم در فضای جهانی، در سالهای اخیر با چالشهای جدی در حوزه اقناع افکار عمومی و همچنین بلند شدن صداهای منتقد سیستم و مخالف ساختار روبرو شده است. یکی از چهرههای ضد سیستمی در هالیوود که فریاد پایان دوران سلطه ایالات متحده بر جهان را سر داده، «مایکل مور» است؛ کارگردانی که در فیلمهای ضدآمریکایی خود، بشارت افول هژمونی واشنگتن بر جهان را داده است.
مایکل مور کیست؟
مایکل مور در ۲۳ آوریل ۱۹۵۴ در فلینت، ایالت میشیگان،
آمریکا بدنیا آمد. در دانشگاه میشیگان در رشته خبرنگاری تحصیل کرد و کار حرفهای خود
را با ویراستاری مجله دانشگاه میشیگان آغاز کرد. پس از تحصیل به فیلمسازی مستند و
برنامهسازی برای تلویزیون روی آورد. ویژگی اصلی فیلمهای او زبان تند و جسورانهاش
علیه سیاستمداران بخصوص سیاستمداران آمریکا است.او همچنین کتابی به نام وطنم کجاست
را تالیف کرد و انتقادهای صریح و تندی علیه دولت ایالات متحده وارد کرد.
فیلم جدید مایکل مور درباره شکستهای آمریکا
برای دادن درس تاریخی به آمریکا، مایکل مور کارگردان شناخته شده به تنهایی به کشورهای مختلف سفر می کند تا افکار و شیوه های این مردم را فرا گرفته و به کشورش آمریکا برگرداند. او جلوه هایی از تعطیلات طولانی ایتالیایی ها در باغ، فرانسه و ساعت ناهار مدرسه، سیاست صنعتی آلمان، سیستم زندان نروژ و حضور چشمگیر زنان در کابینه و تجارت ایسلند را به عنوان برداشت این سفر در مستند خود گنجانده است.مایکل مور برای معرفی این مستند به نام «بعد از این به کجا حمله کنیم» در نشست خبری در لندن گفت: «آمریکا در بیش از ۱۵ سال گذشته نیروی تجاوزگر بوده است. تصور کنید قرار باشد به جایی حمله کنیم البته بدون خشونت که از آن درس بگیریم و با تجربه لازم به کشورمان برگردیم این محتوای فیلم است و به همین دلیل چنین عنوانی به آن دادیم.»این فیلم ساز صریح الهجه آمریکایی با فیلم های معروفی مانند «فارنهایت ۹/۱۱» و «بولینگ برا ی کلمباین» به داشتن مواضع انتقاد آمیز نسبت به رهبران سیاسی آمریکا شهرت دارد. او در نشست خبری در لندن در پاسخ سوالی در باره همه پرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا گفت: «چرا می خواهید خارج شوید؟ اروپا را نجات دادید. امروز اروپا بخاطر شما، بریتانیا، در موقعیت خطیری است. شما دهه سی و چهل میلادی به خاطر اروپا جنگیدید و فداکاری کردید و حال می خواهید از آن خارج شوید؟»فیلم مستند «بعد از این به کجا حمله کنیم؟» ساخته مایکل مور از روز جمعه ۲۱ خرداد در بریتانیا و ایرلند اکران می شود. فیلم پیشتر در کشورهای دیگر اروپا نمایش داده شده بود.
منبع:
http://www.euronews.com/2016/06/10/michael-moore-invades-europe-in-bid-to-make-america-great-again
نظر مور درباره روسای جمهور آمریکا
تمسخر چهرههای سیاسی راه یافته به کاخ سفید و
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این کشور توسط مایکل مور با بازی کلمات
منبع:https://www.instagram.com/p/_BPKNTxf_6/?taken-by=michaelfmoore
فیلم بولینگ برای کلمباین
بولینگ برای کلمباین فیلم مستندی است که توسط مایکل مور مستندساز آمریکایی در سال ۲۰۰۲ ساخته شد. عنوان و موضوع این فیلم برگرفته از ماجرای کشتار دبیرستان کلمباین است و نگاهی انتقادی به قانون حمل اسلحه در ایالات متحده آمریکا دارد. این فیلم برنده جایزه اسکار بهترین فیلم مستند در سال ۲۰۰۳ شد.
این کار مایکل مور ، بار دیگر از جسارت و پردلی سینماگری حکایت دارد که در قلب «ینگه دنیا» از زشتیها و پلشتی های جامعه غرب ، به عنوان سردمدار تمدن نوین و مدعی دمکراسی ، به گونه ای سخن می گوید که گویی ادعانامه ای سراسر مستند و همراه با مدارک انکارناپذیر را علیه سردمداران امریکا برای جهانیان قرائت می کند. مایکل مور، فیلمساز 50ساله ای که در «فلینت میشیگان» به دنیا آمده است ، بخوبی می داند امریکایی ها برای پنهان کردن ترس تاریخی خود، چگونه در سایه اسلحه پناه می گیرند و آرامش خود را در پناه اسلحه می جویند و گمان می کنند در حضور اسلحه می توانند به آرامشی دلخواه دست یابند. «مور» از این حقیقت تلخ ، پرده برمی دارد که متاسفانه حتی قانون اساسی از نوع امریکایی آن نیز بر چنین روحیه ای مهر تایید می زند و از دارندگان اسلحه یا کسانی چون چارلتون هستون (بازیگر صاحب نام سینمای غرب) که از اعضای قدیمی «انجمن ملی اسلحه» در امریکاست ، بروشنی حمایت می کند! در واقع ، آنان در جستجوی آرامشی هستند که قانون اساسی کشورشان نیز آن را تایید کرده است . مایکل مور، در قالب یک فیلم مستند داستانی که خود نقش محوری آن را در مقام یک پژوهشگر مستندساز بازی می کند، در پی کشف علت رواج بی حساب و کتاب استفاده از اسلحه در جامعه امریکایی است . «مور» وقتی سراغ چهره ای چون چارلتون هستون ، بازیگر افسانه ای سینمای هالیوود می رود، در تصاویری طبیعی و پیش بینی نشده از او موجودی محافظه کار، گوشه گیر و بشدت مشکوک و مردد در برابر بسیاری از جریان های سیاسی جامعه امریکا نشان می دهد!منبع:
http://www.telegraph.co.uk/film/mubi/bowling-for-columbine
فیلم فارنهایت یازده 9
این فیلم به بررسی ایالات متحده پس از حوادث 11 سپتامبر می پردازد. در این فیلم به پیشینه دولت بوش و روابط منتسب بین خانواده جرج بوش و اسامه بن لادن می پردازد. فارنهایت در سال 2004 بهترین جایزه جشنواره کن را به خود اختصاص داد. این فیلم اولین فیلم مستند بود که موفق به کسب این جایزه شد. وی تمایل داشت این فیلم توسط میلیونها نفر در سرتاسر جهان در تلویزیون ها مشاهده شود و به همین دلیل این فیلم را در بخش مستند معرفی نکرد. چرا که طبق قوانین اسکار پخش مستندها در تلویزیون طی 9 ماهی که مستند اکران می شود، ممنوع است. فارنهایت برای بخش بهترین فیلم نامزد نشد، و به نظر می رسید مور با ترجیح دادن مخاطبان بیشتر به مجسمه اسکار، به نوعی به آکادمی اسکار دهن کجی کرده بود. عنوان کتاب از کتاب کلاسیک فارنهایت 451 الهام گرفته است. بر اساس این کتاب که درباره آینده کشورهای دیکتاتوری است، کاغذ در دمای 451 درجه فارنهایت شروع به آتش گرفتن می کند. زیرنویس فیلم این موضوع را آشکارتر میکند. در ابتدای زیرنویس آمده است: "دمایی که در آن آزادی می سوزد". این فیلم با فروش 200 میلیون دلار در سرتاسر جهان، پرفروشترین فیلم مستند تاریخ است. مور در فوریه 2011 تهیه کنندگان این فیلم را به دلیل عدم پداخت 2.7 میلیون دلار از سود حاصل از فروش فیلم به وی، آن دو را متهم کرد و عنوان کرد آنها با استفاده از حقه های رایج در هالیوود، پول وی را بالا کشیده اند.
منبع:
http://www.mooreexposed.com/911.html
حضور مایکل مور در جنبش تسخیر وال استریت
مایکل مور، فیلمساز مطرح امریکایی نیز که به
این جنبش پیوسته، در جمع معترضان به نظام سرمایهداری در کالیفرنیا گفت: واکنش پلیس
در قبال مردم وحشتناک است.مایکل مور در جمع بیش از هزار معترض در اوکلند
اظهار داشت: حوادثی را طی یک هفته اخیر در"اوکلند" شاهد بودیم پلیس باید
به عنوان "نقطه عطف" اقدامات خود در کارنامه کاری ثبت کند!مایکل مور با اشاره به وضعیتی یکی از سربازان
آمریکایی که در درگیری با پلیس دچار شکستگی جمجمه شده و توانایی تکلم را از دست داده،
گفت: هرگز مایوس نمیشویم و هر روز شمار بیشتری از کهنه سربازان به جنبش ضدسرمایهداری
ملحق میشوند. درحال حاضر با رشد سریع جنبش "وال استریت را تسخیر کنید" و
آگاهی مردم آمریکا نسبت به سیستم فاسد اقتصادی آمریکا، "مایکل مور" اعلام
کرده، مستند جدید خود را حول موضوع اقتصاد آمریکا و جنبش وال استریت را روی پرده می
برد. زمانی که وی مستند "کاپیتالیسم: یک داستان عاشقانه" را ساخت، اعلام
کرد تا زمانی که مردم آمریکا نسبت به سیستم اقتصادی این کشور واکنش نشان ندهند، مستند
دیگری نخواهد ساخت.«مایکل مور»، قیام وال استریت را فریاد نسل جوان بر سر
بیعدالتی موجود در جامعه آمریکا میداند که به زودی سراسر آمریکا را در بر خواهد گرفت.
منبع:
http://www.thenation.com/article/purpose-occupy-wall-street-occupy-wall-street
انتقاد مور از فیلم ضداسلامی هالیوود
مایکل مور مستندساز جنجالی آمریکایی با حمله
به فیلم «تک تیرانداز آمریکایی» بار دیگر از کشورگشایی آمریکاییها در عراق انتقاد
و در عینحال تماشای «سلما» را به عنوان فیلمی متفاوت به دیگران توصیه کرد. کارگردان
برنده جایزه نخل طلای جشنواره کن و سازنده پردرآمدترین فیلم مستند تاریخ، شکی باقی
نگذاشته که از فیلم نامزد اسکار «تک تیرانداز آمریکایی» به کارگردانی کلینت ایستوود
و یا موضوعش که کریس کایل سرباز کماندوهای ویژه نیروی دریایی است به هیچ وجه خوشش نمیآید.مایکل مور روز یکشنبه در توییتر خود این فیلم و کایل
را که به عنوان مرگبارترین تک تیرانداز در تاریخ ارتش ایالات متحده شناخته شده است
مورد هدف قرار داد. او نوشت: عموی من در جنگ جهانی دوم توسط یک تک تیرانداز کشته شد.
به ما یاد دادند که تک تیراندازها بزدل هستند. از پشت به آدم شلیک میکنند. تک تیراندازها
قهرمان نیستند و از کشورگشایان هم بدتر هستند.
منبع:
پژوهش خبری //