وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت : سرمایه گذاری در تلفن ثابت با نرخ تعرفه های فعلی مقرون به صرفه نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمد سلیمانی در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه "تعرفه تلفن ثابت، 13 سال ثابت مانده است" بر لزوم افزایش تعرفه های تلفن ثابت در کشور تاکید کرد.
وی همچنین اظهارداشت: تعرفه تلفن ثابت بیش از 13 سال است که دست نخورده باقی مانده و تغییر قیمت تعرفه های تلفن ثابت که در چند سال اخیر در سطح استانها ایجاد شد به خاطر هم کد سازی بوده است.
محمد سلیمانی گفت: از 10 سال گذشته 25 استان کشور در حوزه تلفن ثابت مدام در حال زیان دهی هستند چون توسعه زیرساخت های تلفن ثابت ؛ نیروی انسانی و امکانات زیادی را طلب می کند و بسیار هزینه بر است.
وی افزود: سرمایه گذاری در تلفن ثابت با نرخ تعرفه های فعلی مقرون به صرفه نیست و می طلبد تعرفه های تلفن ثابت بعد از یک زمان طولانی 13 ساله افزایش پیدا کند.
رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر طرح توسعه تلفن ثابت در مناطق روستایی و شهرهای کوچک متوقف شده است در حالیکه پارسال بیش از 400 میلیارد تومان بودجه بدین منظور به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اختصاص یافته بود و هیچ وقت گزارش داده نشد که مبلغ کجا رفته است.
وی گفت: در اثر درگیری بین شرکت مخابرات و وزارتخانه ارتباطات این بودجه صرف توسعه مخابرات در بخش های محروم، روستایی و شهرهای کوچک کشور نشد در حالی ه توسعه مخابراتی از خدمات الزامی حاکمیت است.
محمد سلیمانی افزود: وزارت ارتباطات سال گذشته پنج هزار و 200 میلیارد تومان درآمد حاصل از اپراتورها را به خزانه واریز کرده است، این پول باید در اختیار وزارتخانه قرار گیرد. اگر این پول به حوزه ارتباطات و فناوری اطلات تزریق شود در این حوزه تحولات اساسی رخ خواهد داد. بنابراین مسئولان وزارتخانه باید در راستای جذب این بودجه تلاش کنند.
وی تاکید کرد: اگر قرار است تعرفه های تلفن ثابت افزایش یابد کیفیت و تنوع سرویس ها باید بیش از گذشته باشد.
مدیر صنعت سامانه های فضایی کشور اذعان داشت: واگذاری تلفن ثابت در بسیاری از شهرهای ایران دیگر به روز نیست و در چند سال اخیر سرمایه گذاری مناسبی در حوزه تلفن ثابت صورت نگرفته است ناگفته نماند در سال 86 تلفن ثابت به روز در کشور واگذار می شد.
وی تصریح کرد : توسعه ارتباطات امروز نیاز هم مردم است بنابراین خدمات ارتباطی باید به روز در اختیار مردم قرار گیرد. در حال حاضر تلفن ثابت شرایط مناسبی ندارد و نیازمند ساماندهی جدی است.
محمد سلیمانی افزود: در حوزه ارتباطات دو بحث جدی یکی سرمایه گذاری اولیه و دیگری ارائه سرویس، نگهداری تجهیزات سیستم ضروری به نظر می رسد.
وی در ادامه با اعلام اینکه نگهداری تجهیزات مخابراتی بسیار هزینه بر است، گفت: در حوزه تلفن ثابت بیش از 30 هزار نفر مشغول به کار هستند در صورتی که در حوزه تلفن همراه 4 تا 5 هزار نفر است در عین حال تعرفه تلفن همراه 10 تا 15 برابر تلفن ثابت است.
وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: با توجه به گذر زمان، افزایش تورم، رشد سالانه 14 تا 15 درصدی حقوق کارکنان و دیگر هزینه ها باید در تعرفه های تلفن ثابت تجدید نظر شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر دخل و خرج شرکت مخابرات ایران تراز نیست و می طلبد دولت اقدامات فوری برای برون رفت از مشکلات مالی و جبران ضرردهی این شرکت انجام دهد.
محمد سلیمانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به بحث تورم اشاره کرد و گفت: مردم کاهش تورمی را که دولت اعلام می کند، حس نمی کنند و این یک واقعیت غیر قابل انکار است. فاصله این عدد با واقعیت های جامعه و جیب مردم خیلی زیاد به نظر می رسد و به هیچ وجه همخوانی ندارد. کاهش تورم واقعی نیست و دولت آمار و اطلاعات درستی به مردم نمی دهد.
وی با اعلام اینکه در آمد افراد به دلیل رکود اقتصادی به شدت کاهش پیدا کرده است ، افزود: رکود اقتصادی برکشور حاکم شده و قابل کتمان است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد : سرمایه گذاری در حوزه تلفن ثابت مقرون به صرفه نیست چون از یک طرف هزینه سرمایه گذاری اولیه در این حوزه بسیار بالا و از طرف دیگر سوددهی مناسبی نداشته و زیان ده است بنابراین ورود در این حوزه مساوی با ورشکستگی است مگر اینکه خدمات تلفن ثابت از طریق تلفن های بی سیم ارائه یا به اپراتورهای که خدمات «ای دی اس ال » و «وای مکس » ارائه می دهند اجازه ورود به حوزه تلفن ثابت داده شود که به دلیل کمتر بودن هزینه ها مقرون به صرفه خواهد بود.