در آستانه شانزدهمین سالروز آزادسازی جنوب لبنان ،
لبنان / " شکوه مقاومت ، همچنان خلل ناپذیر "
تلویزیون المنار در گزارشی به موضوع شانزدهمین سالروز پیروزی مقاومت لبنان و آزادسازی جنوب این کشور از اشغال صهیونیست ها پرداخت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، تلویزیون المنار در گزارشی به مناسبت شانزدهمین سالروز پیروزی مقاومت لبنان و آزادسازی جنوب این کشور از اشغال صهیونیست ها اعلام کرد امروز 25 ماه مه مصادف با سالروز شکست متجاوزان صهیونیست در جنوب لبنان در سال 2000 و آزادی این منطقه از لوث وجود صهیونیست ها در نخستین پیروزی واقعی در مسیر طولانی رویارویی با اشغالگران فلسطین و اراضی عربی است. فداکاری های نیروهای مقاومت لبنان و عرب ها و مسلمانان چنین تاریخ پر افتخاری را رقم زد. اکنون 16 سال از این روز تاریخی گذشته است اما همچنان این حادثه زیبا در خاطره همه کسانی که شاهد آن بودند حضور دارد و همچنان مردان الهی انگشت بر ماشه، آماده مبارزه هستند و فرقی نمی کند که طرف مقابل صهیونیست ها باشند یا تروریست های تکفیری، زیرا گرچه چهره ها، عناوین و ابزارهای آنها اندکی با هم تفاوت دارد اما دشمن یکی است و برنامه ریزان و دسیسه چینان آنها در اتاق های تاریک یکی است و چه بسا اسیران و آزادگان بیش از هر کس دیگری ما را به یاد آن لحظات با ارزش پیروزی می اندازند کسانی که با بسته شدن گذرگاه های مرزی به روی دشمن اشغالگر که از آنها برای ادامه اشغالگری و ظلم و ستم به بهترین انسان ها استفاده می کرد، بند از دست و پای آنها باز شد و به دامان میهن بازگشتند.
اراده های راسخ و ...
علی شعیب خبرنگار این شبکه در گزارشی به همین مناسبت، با سه تن از آزادگان مقاومت درباره خاطرات دوران اسارتشان گفتگو کرده است. وی در آغاز این گزارش گفت، سه تن در بازداشتگاه الخیام زندانی بودند. محیط زندان در مقابل اراده خلل ناپذیر آنها خسته شد اما آنها در مقاومت و مبارزه ضد زندانبانان خسته نشدند. شکنجه های بی حد و حصر نیز نتوانست آنها را به تسلیم وادارد. زندانبان از قدرت صبر و شکیبایی آنها به تنگ آمد. تا آن که آنها پیروز و در نهایت آزاد شدند. اکنون آنها بار دیگر به همین مناسبت به این منطقه بازگشته اند که این تلخ ترین خاطرات عمر خود را زنده کنند تا از سابقه و حافظه میهن پاک نشود.
علی خشیش، یکی از این آزادگان لبنانی گفت: «این مکان صرفا خاطره ای برای ما نیست ما با حضور در این جا تلاش می کنیم رفتارهایی را که با ما شد به یاد بیاوریم به ویژه سلول های کوچک یک تا دو متری که در آن بود. ما وقتی به خاطراتمان رجوع می کنیم متزلزل و ناراحت نمی شویم بلکه برعکس، آن دوران برای ما در حکم مدرسه و محل کسب تجربه بود و به آن افتخار می کنیم. و تلاش می کنیم این پیام را به نسل های بعدی نیز منتقل کنیم.»
احمد الامین، یکی دیگر از آزادگان لبنانی گفت: «من به عنوان یک اسیر آزادشده تاکید می کنم شاید بتوان شکنجه جسمی را تحمل کرد اما اشغالگران ما را شکنجه روحی نیز می دادند. تحمل این نوع شکنجه دشوارتر است. به یاد دارم که آنها همسر مرا آورند و حجاب از سرش گرفتند. گاهی به خواهر، مادر یا همسران اسیران در مقابل چشمشان اسائه ادب می کردند و این بدترین شکنجه روحی بود.»
گزارشگرالمنار در ادامه گفت، زمان آزادسازی فرا رسید و پایان دوران بازداشتگاهی نزدیک شد که در سلول های آن بیش از 5 هزار اسیر، زندانی بودند. لحظات شکسته شدن زنجیرهای اسارت، با یورش مردم به درهای بازداشتگاه، شبیه یک رویای باور نکردنی بود.
محمد نایف، دیگر آزاده لبنانی گفت: «در حالی که مردم به داخل بازداشتگاه آمده بودند و در حال شکستن قفل و زنجیرها بودند برای ما باورنکردنی بود. باورمان نمی شد که داریم آزاد می شویم. یکی از اسیران به بیرون از بازداشتگاه دوید، نخست فکر می کردیم یهودیان و مزدوران وارد این منطقه شده اند و در منطقه الخیام در حال دویدن این طرف و آن طرف هستند. من بچه آن منطقه بودم پیش خودم گفتم این ها آمده اند که ما را بکشند. ما به بیرون از زندان و به داخل محوطه اردوگاه دویدیم بعد متوجه شدیم که خدا را شکر زمان آزادی فرا رسیده است. لحظاتی بعد مطمئن شدیم که دیگر دوران اسارت به پایان رسیده است و به دامان میهن خود بازگشتیم.»
علی خشیش گفت: «من ده سال اسیر بودم. ما وقتی آزاد شدیم روحیه بسیار خوبی داشتیم و در نهایت به لطف خدا پیروز شدیم و پیروزمندانه آزاد شدیم.»
گزارشگر شبکه در ادامه گفت، نمونه آزادی از بازداشتگاه الخیام، صحنه ای زنده در مجموعه داستان های لحظات آزادی است که یک سال کامل هم برای پخش قسمت های مختلف این مجموعه کافی نیست تا حجم این پیروزی بزرگ آن گونه که حق مطلب است به تصویر کشیده شود.