بیابان زدایی در 90 هزار هکتار از اراضی کشور،امسال
850 میلیارد ریال امسال برای اجرای طرح بیابان زدایی در 90 هزار هکتار از اراضی کشور اختصاص یافته است .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور امروز در بازدید از زمینهای حاشیه دریاچه ارومیه در شهرستانهای آذرشهر و شبستر گفت : امسال 850 میلیارد ریال از اعتبارات ملی و ستاد مدیریت بحران برای اجرای طرح بیابان زدایی در 90 هزار هکتار از اراضی کشور اختصاص یافته است .
خداکرم جلالی افزود : بیشترین میزان این اعتبار یعنی حدود 600 میلیارد ریال برای مقابله با بیابان زایی و طوفان های نمکی به استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی پیش بینی شده است .
وی گفت : در این طرح در هر هکتار 200 اصله بوته نهال یا درختچه های مقاوم به شوری و متناسب با شرایط اقلیمی حاشیه دریاچه ارومیه کاشته می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به طرح تثبیت بافت خاک در روستای خاصلوی گوگان افزود : کاشت درختچه های گز و بوته های قره داغ و آتری پلکس در این منطقه بسیار خوب جواب داده است و در آینده نزدیک با ایجاد بافت جنگلی ، احتمال وقوع طوفان های نمکی و خیز گرد و غبار به حداقل خواهد رسید .
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی هم در این بازدید گفت : شهرستانهای آذرشهر ، شبستر و عجب شیر به علت قرار گرفتن در مسیر جهت وزش باد ، بیشتر در معرض خیز گرد و غبار نمکی قرار دارند و بیشترین اعتبار مقابله با طوفانهای نمکی به این سه حوزه اختصاص یافته است .
محمد صادق پور مهدی افزود : پارسال 60 میلیارد ریال از اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه برای مقابله با ریزگردهای نمکی اختصاص یافته بود که امسال این رقم به 300 میلیارد ریال رسیده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی هم گفت : طرح مقابله با بیابان زایی در سه شهرستان آذرشهر ، عجب شیر و شبستر اجرا می شود .
داور نامدار افزود : در این طرح درختچه های گز در 500 هکتار از زمینهای عجب شیر ، در آذرشهر 500 هکتار درختچه گز ، بنه و بوته های قره داغ و آتری پلکس و در شبستر نیز هزار هکتار بوته های مقاوم به شوری کاشته می شود .
وی اجرای طرح قرق مطلق و جلوگیری از چرا را در 2300 هکتار از زمینهای حاشیه دریاچه ارومیه از دیگر اقدامات ضروری برای تثبیت بافت خاک و حفظ و تقویت پوشش گیاهی در این مناطق اعلام کرد .