معاون بهداشت وزیر بهداشت:
تک فرزندی؛ هشدار جمعیتی
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزایش تک فرزندی در کشور را هشدار جمعیتی دانست و گفت: 70 درصد زنان ایرانی تا پایان باروری 2 فرزند و یک سوم آنان کمتر از 2 فرزند بدنیا می آورند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما، دکتر سیاری در همایش علوم سلامت باروری و تولید مثل افزود: افزایش سن ازدواج و تاخیر در تولد
نخستین فرزند از زمان ازدواج ، افزایش روند طلاق و کاهش تمایل به فرزندآوری از جمله تهدیدهای جمعیتی به شمار می رود.
وی با بیان اینکه یک دهه از چهار دهه دوران طلایی جمعیت ایران گذشته است افزود: اگر سه دهه پیش رو را از دست بدهیم، پیامدهای آن قابل جبران نیست بنابراین برای اموری مانند مسکن - ازدواج - کارآفرینی و آموزش باید برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: در35 سال گذشته تعداد فرزند هر زن ایرانی از 7 فرزند به یک و هشت دهم کاهش یافت که از حد جایگزین یعنی دو و یک دهم نیز کمتر است.
دکتر سیاری با تاکید بر اجرایی شدن سیاست های جمعیتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب افزود: همه مسئولان به عملیاتی کردن این سیاست ها که همچون چراغ راه روشن شده است ، موظف هستند و وزارت بهداشت نیز پیشقراول در حرکت به این سمت است.
وی در ادامه به اجرای طرح تحول سلامت اشاره کرد وگفت: تحقیقات میدانی نشان می دهد که رضایتمندی مردم ازخدمات بهداشتی و درمانی افزایش یافته است بطوریکه10 میلیون جمعیت حاشیه نشین تحت پوشش خدمات بهداشتی نوین قرار گرفته اند و 11 میلیون دفترچه بیمه رایگان در دولت تدبیر و امید صادر شده است.
دکتر سیاری همچنین باتاکید بر تحکیم بنیان خانواده در ایران گفت: تحکیم خانواده در گرو سه عامل سازگاری زوجین ، سلامت و تامین مالی است که وزارت بهداشت برای سازگاری زوجین و سلامت آنان برنامه دارد.
بنابر این گزارش دکتر محمد مهدی آخوندی رئیس انجمن علمی جنین شناسی نیز در حاشیه این همایش با اشاره به 20 درصد زوج جوانی که نابارور هستند گفت: زوجی که پس از یکسال اقدام برای فرزندآوری ،بارداری نداشته باشند، نابارور هستند.
وی افزود: متاسفانه این افراد به علت ناآگاهی فرصت را از دست می دهند چون نمی دانند باید به کجا مراجعه کنند، این افراد بهتر است بجای مراجعه به متخصصان زنان به مراکز جامع ناباروری مراجعه کنند.
رئیس انجمن علمی جنین شناسی خاطر نشان کرد: متاسفانه بحث بیمه در حوزه ناباروری جدی گرفته نشده است و به سیاست های مدون نیاز دارد.
وی افزود: باوجود فعالیت 22 مرکز درمانی ناباروری دولتی در برابر بیش از 30 مرکز درمانی ناباروری خصوصی، فقط 18 درصد خدمات درمانی ناباروری در بخش دولتی ارائه می شود که یکی از دلایل آن گرایش بیشتر مردم به بخش خصوصی است.
رئیس انجمن علمی جنین شناسی خاطر نشان کرد: شاید این موضوع به این دلیل باشد که نتایج درمان در بخش خصوصی ، موفق تر است در حالیکه زوج ها امکان استفاده از بیمه برای دریافت خدمات درمانی را در بخش خصوصی کمتر دارند.
دکتر مطلق رئیس مرکز سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه در استانهای کشور میزان باروری کلی از یک و هشت دهم یا کمتر از آن به دو نه دهم رسیده است افزود: این آمار را وزارت بهداشت اعلام کرده و مرکز آمار درحال بررسی دوباره این اطلاعات است.
وی با بیان اینکه شتاب رشد نرخ باروری در برخی استان ها مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و گلستان بیشتر از میزان اعلام شده است گفت : در این مناطق بایدبیشتر روی سلامت مادر و کودک کار کنیم زیرا در این استان ها سن امید به زندگی زنان کم و مرگ و میر مادر و کودک بیشتر از استان های دیگر است.
دومین کنگره بین المللی تولید مثل و نخستین کنگره علوم سلامت باروری و فرزندآوری تا 31 اردیبهشت در سالن همایش های رازی درحال برگزاری است.