از متن تا حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس رسانه ملی
استعفایی که پذیرفته شد تا رسانه ملی شاهد تحولی دیگر برای تعالی باشد...
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ امروز جمعی از مسئولان سیاسی و فرهنگی درمرکز همایش های بین المللی صداوسیما گرد هم آمدند تا شاهد سپردن سکان مدیریت رسانه ملی بعد از 18 ماه به مدیری جدید باشند، مراسمی که به فاصله کوتاهی از استعفای سرافراز برپا شد.
مراسم با 25 دقیقه تاخیر شروع شد، با حضور نمایندگانی از دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از مسئولان کشوری و لشگری یا نمایندگانشان و هنرمندان پیشکسوتی که هر یک پدید آورنده آثاری فاخر در رسانه ملی بودند ...
در کنار مهمانان برون سازمانی حضور معاونان و برخی مدیران دوره مدیریت گذشته رسانه ملی جلب توجه می کرد مهمانانی که با حضور هریک بخشی ازحضار به نشانه احترام از جای خود برمی خاستند ...
نکته ای که در مدت تاخیر 25 دقیقه ای بیشتر جلب توجه می کرد گمانه زنی ها و پچ پچ های در گوشی بود که هنگام ورود هر مهمان خاص بین برخی از حاضرین شکل می گرفت بغل دستی من وقتی متوجه شد حاشیه نگاری می کنم گفت تیتر اشکها و لبخندها را برای گزارشت انتخاب کن!...
به هر حال وقتی لاریجانی، سرافراز و علی عسگری دست در دست هم به سالن آمدند جلسه رسمیت یافت...
پیش از این هم ولایتی،رسولی محلاتی، حسین محمدی، مخبر دزفولی، تقی زاده، شجاعی کیاسری و ذوالقدر از جامعه سیاسیون و هنرمندان پیشکوتی همچون علی نصیریان، شریفی نیا، داریوش ارجمند، افشار، میر باقری و حتی محمد علی کشاورز که به دلیل بیماری با سختی خود را به جلسه رسانده بود در جلسه تودیع و معارفه حضور یافته بودند...
مدیریت مراسم چندان قوی نبود چراکه برخی از مهمانان ویژه بعد از مواجه با پر شدن صندلی های ردیف جلو متواضعانه درانتهای سالن نشستند و اصرار برای تغییر جای انها هم مثمر ثمر واقع نشد ،سردار نقدی فرمانده نیروی مقاومت بسیج مستضعفین شاخص ترین چهره این افراد بود.
بعد از تلاوت آیاتی از قرآن کریم ، اقای نظام اسلامی از مجریان پیشکسوت رادیو ، محفل را با قرائت متنی ادبی که ابتدای آن شعری در وصف انتظار ظهور بود به دست گرفت و در بخشهای بعدی این متن به توصیف عملکرد صداوسیما در مقاطع مختلف انقلاب اسلامی از دوران جنگ و سازندگی تا حال حاضر پرداخت ، نکته قابل تامل در این متن ، توصیف دوران اصلاحات به عنوان دورانی سراسر شراره تهاجم فرهنگی بود.
تپق های نظام اسلامی از ابتدا تا انتهای برنامه ادامه داشت آغاز آن در رعایت نکردن چینش برنامه و دعوت از معاون برون مرزی پیش از ابلاغ حکم مقام معظم رهبری به ریاست جدید سازمان اتفاق افتاد و تپق های انتهایی وی که در هنگام دعوت از علی لاریجانی رئیس مجلس با عنوان رئیس سازمان ادامه یافت.
نظام اسلامی هر قدر تلاش کرد این تپق را لاپوشانی کند موفق نشد تا جایی که علی لاریجانی این تپق های وی را با سن و سال نظام اسلامی مرتبط دانست ....
مراسم با سخنان ابتدایی دکتر اخگری معاون برون مرزی سازمان اغاز شد جدای از گزارش عملکردی که وی در خصوص سالهای حضور سرافراز در دوران حضورش در صداوسیما ارائه کرد گزارشی که در اثر گذاری شبکه های "پرس تی وی" و" اسپان تی وی" سنگ تمام گذاشت تا جایی که تشکیل احزاب مستقل در برخی از کشورها ازجمله اسپانیا وبرنده شدن برخی نمایندگان در مجالس ملی و شهری در برخی از کشورها را حاصل تاثیرگذاری این رسانه ها دانست نکته ای که لاریجانی در سخنان خود با تردید به ان نگاه کرد اما کارهای خوب انجام شده در دوران حضور سرافراز در برون مرزی را انکار نکرد و گفت باید چنین نیروهایی در رادیو و تلویزیون حفظ شوند.
سخنرانی پورمحمدی سراسر حاشیه بود شاید چون می دانست چه می خواهد بگوید پیش از سخنانش لیوان اب مقابلش را تا انتها سر کشید ، معاون سیمای صداوسیما در 18 ماه گذشته که پیش از این یکبار جای خود را به علی دارابی معاون پیشین سیما داده بود در این جلسه یک ردیف عقب تر از دارابی نشسته بودو دوربین ها با دقت حرکات او را رصد می کردند.
پورمحمدی هر چند در دوره مدیریت سرافراز بازگشتی پیروزمندانه به معاونت سیما داشت سخنانش در مراسم تودیع سرافراز به گونه ای بود که واکنش علی لاریجانی و سرافراز را هم در پی داشت و وی را مشکل اصلی سرافراز دانست!
پورمحمدی در سخنانش سرافراز را پدیده ای توصیف کرد از سوی رهبری با شانزده صفت توصیف شد و با پذیرش استعفایش به کارش خاتمه داد ، مدیری که قصد داشت بی توجه به شرایط کشور همزمان چندین کار را با هم انجام دهد اما یا نتوانست یا معاونان و همکارانش نتوانستند همراهان خوبی برای وی در این مسیر باشند.
معاون سیما که خود را پیرمرد محترم شورای معاونان صداوسیما معرفی کرد در ادامه گریزی هم به چالش های کار کردن در این رسانه زد و گفت:" من برای اینکه در صداوسیما کار کنم ابتدا باید نظر مثبت خانواده ام را جلب کنم ، با اهالی خانه خودم هماهنگ کنم بعد با نمازگزاران مسجد اخوی، بعد با اهالی خیابان ایران،بعد با نمازگزاران مسجد امام رفسنجان، بعد با اهالی مردم رفسنجان، وبعد با جاهای دیگر در کشور با نهادها ارگان ها هماهنگ باشم باید همه از ما راضی باشند به هر حال از حسین اقای محمدی گرفته باید از من راضی باشند تا مجلس ، دولت و جاهای گوناگونی که در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به نشستن دکتر آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهوری در ردیف نخست مهمانان جلسه گفت :" حتی نشستن اقای اشنا در دریف اول هم تاثیر مستقیم در بودجه صداو سیما دارد و نشستن ایشان در ردیف سوم قطعا بودجه سازمان را با چالش مواجه خواهد کرد ."
پورمحمدی عدم انعکاس مشکلات صداوسیما به بیرون از سازمان را یکی از نقاط ضعف سرافراز در دوره 18 ماهه مدیریتش در رسانه ملی توصیف کرد و گفت :" حتی اقای لاریجانی رئیس مجلس که هفته گذشته ما خدمت ایشان بودیم هم از مشکلات و وضع دشوار سازمان بی اطلاع بودند."
معاون سیمای رسانه ملی هماهنگی در کشور را کاری بسیار دشوار دانست که سرافراز نتوانست توفیقی در هماهنگی با دولت و مجلس داشته باشد اما درعین حال اقداماتی همچون اصلاح ساختار،ایجاد شفافیت کاری، حرکت در جهت اقتصاد مقاومتی ،شایسته سالاری و تمرکز بر تولیدات کیفی از مهمترین رویکردهای دوره مدیریت اقای سرافراز بود.
پورمحمدی به همکارانش توصیه کرد هیچگاه استعفا ندهید چون ممکن است روزی مورد موافقت قرار گیرد و همواره تلاش کنید از روش سنتی تیپا برای ترک سازمان استفاده کنید.
سرافراز رئیس سابق رسانه ملی دیگر سخنران این مجلس بود ، مجلسی که به گفته وی فرصت خوبی برای بیان یک سری از چالشهای پیش روی سازمان طی 18 ماه گذشته بود.
سرافراز گفت ، سازمان را درحالی تحول گرفتم که دخلش 1800 میلیارد تومان و خرجش 2700 میلیارد تومان بود ضمن اینکه کمک یک میلیارد دلاری دولت به رسانه ملی هم به اتمام رسیده بود و دولت هم وعده های شفاهی خود برای کمک را عملی نکرد ، از سوی دیگر حوزه سیما 200 میلیارد تومان به عوامل بدهکار بود و اکثر هنرمندان وتهیه کنندگان کار جدید را منوط به تسویه حساب بدهی گذشته می کردند.
سرافراز کاهش هزینه ها، کمک دولت و درامد زایی را سه رویکرد اصلی سازمان برای غلبه بر مشکلات مالی طی 18 ماه گذشته عنوان کرد و گفت : خوشبختانه امروز تلاشها به ثمر نشسته و درامدزایی سازمان به 2300 میلیارد تومان رسیده و با احتساب بودجه 1200 میلیاردی دولت اقای علی عسگری با بودجه 3500 میلیارد تومانی می تواند از این مرحله عبور کند.
رئیس سابق رسانه ملی از افزایش مخاطبان شبکه های دو سیما، خبر، مستند ، ای فیلم ، نسیم و شبکه پنج سیما در این دور خبر داد و گفت : چابک سازی ، کاستن از مدیران میانی ، کوتاه کردن فاصله با راس سازمان به ویژه در بخش خبر از دیگر دستاوردهای این دوره است.
سرافراز چالش گفتمانی در حوزه های سیاسی ، فرهنگی را مهمترین چالشهای پیش روی صداوسیما در این دوره مدیریتی دانست و گفت : در موضوع برجام تلاش شد تا نظر موافقان و مخالفان منعکس شود همین رویکرد در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز اعمال شد اما به هر حال صداوسیما نمی تواند به موانع و مشکلات نپردازد.
وی در خاتمه استعفای خود از ریاست رسانه ملی را به مفهوم طلب عفو و بخشش از تمامی مدیران و کارکنان صداوسیما در دوره مسئولیت خود توصیف و ابراز امیدواری کرد علی عسگری بتواند با وجود همه این چالش ها ضمن حفظ اقتدار سازمان ضریب نفوذ مخاطبان رسانه ملی را افزایش دهد."
دکتر علی عسگری رئیس رسانه ملی بعد از سرافزاز پشت تریبون رفت و اولویتهایش را اینگونه برشمرد:"عمق بخشی به تولیدات، تعمیق دین باوری، مواجه هنرمندانه با موضوعات اجتماعی،نگاه کرامت امیز به مخاطب، تولیدات هنرمندانه، پاسخگویی برای جلب رضایت مخاطب، تلاش در جهت رشد اخلاق ، حمایت قاطع از اقدامات دولت در جهت دستیابی به اهداف نظام، ایجاد امید در جامعه ، پرهیز از ایجاد شکاف و دوقطبی شدن جامعه و تلاش برای دستیابی به شعار عدالت و پیشرفت و کمک به تبدیل شدن نظام به یک قدرت بزرگ جهانی از محورهای اصلی رویکرد رسانه ملی است ."
وقتی نوبت به سخنرانی لاریجانی رسید اوج هنرمندی نظام اسلامی هم شروع شد ابتدا نهاوندیان را معاون قوه قضاییه معرفی کرد و وقتی به وی تذکر داده شد برای اثبات ارادتش به دکتر نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور مدعی شد که خانه پدر خانمش را برادر نهاوندیان ساخته است اما این پایان کار گلواژه های نظام اسلامی نبود در اینجا روبه علی لاریجانی کرد و گفت ، بنده وجنابعالی پای ثابت تودیع و معارفه های روسای سازمان هستیم این بار که با فاصله یک ساله تکرار شد اما امیدوارم دور بعد با فاصله ای ده ساله باشد.
لاریجانی رئیس مجلس در اغاز سخن دلیل این تپق های نظام اسلامی را بالا رفتن سن وی عنوان کرد با لحنی طنز آلود به سخنان پورمحمدی اشاره کرد و گفت :" اقای پورمحمدی هم خود پدیده ای هستند و احساسم این است که مشکل اصلی اقای سرافراز ؛ اقای پورمحمدی بود چراکه مدیریت کردن ایشان خیلی سخت است و از اقای علی عسگری هم می خواهم به گونه ای عمل کند که ما 10 سال بعد مجددا اینجا بیاییم ."
لاریجانی با ابراز تاسف از کوتاه بودن عمر مدیریتی اقای سرافراز در صداوسیما، ایشان را فردی اشنا به رسانه و باهوش توصیف کرد و گفت: ایشان 20 سال است که در صداوسیما سابقه دارند و این برای رسانه یک سرمایه است .
وی عملکرد اقای سرافراز در برون مرزی را خوب توصیف کرد اما به میزان اثرگذاری که معاون برون مرزی گزارش داد تردید داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی اقای علی عسگری را مدیری توانمند و خستگی ناپذیر با روحیه مثبت توصیف کرد و گفت : من بعید می دانم اقای علی عسگری استعفا بدهند مگر اینکه شما ایشان را مجبور به اینکار کنید."
لاریجانی توجه به دین مردم و مسائل اقتصادی را مهمترین اولویت پیش روی رسانه ملی دانست و تاکید کرد:امروزه حوزه اقتصاد را اصلی ترین مشکل کشور است معظلی که بر بسیاری از مسائل اجتماعی و فرهنگی اثرگذار است و برای غلبه بر این مشکل باید کارافرینی با مشارکت مردم مورد توجه قرار گیرد.
لاریجانی اظهار داشت : ایجاد همگرایی برای دستیابی به جهش اقتصادی ، پرهیز از ترویج روحیه یاس آلود، و انعکاس اقدامات انجام شده رویکردی است ک باید در رسانه نمود داشته باشد در غیر اینصورت جامعه به سمت درونگرایی پیش می رود.
رئیس مجلس گریزی هم به نوع پردازش مسائل مرتبط با برجام در رسانه ملی زد و گفت برجام تصمیم نظام بود که بعد از سه سال بحث و گفتگو در ابعاد مختلف به سرانجام رسید هر چند نظر مخالفان محترم است اما سوال اینجاست که در شرایط کنونی وظیفه رسانه ملی چیست؟ ایا نباید فرصت را برای بهره برداری از شرایط ایجاد شده فراهم کنیم ؟
وی گفت : اگر قرار است در مورد تصمیمات نظام واکاوی کنیم چرادر مورد دیگر تصمیمات نظام همچون حضور در سوریه کسی مسئله را باز نمی کند و سوال نمی کند به هر حال تصمیم نظام است و رسانه ملی وظیفه امید آفرینی دارد و باید از نگاه ملی به مسئله نگاه کنیم.
لاریجانی در خاتمه ضمن اعلام امادگی مجلس شورای اسلامی برای همکاری با صداوسیما گفت : بسیار از اینکه صداوسیما موفق به درامد زایی 2300 میلیارد تومانی شده است خوشحال شدم و قطعا در بودجه سال اینده صداوسیما این مبلغ در بودجه سازمان منظور خواهد شد ...
مراسم با اهدای هدایای معاونان صداوسیما به اقای سرافراز و قدردانی از زحمات ایشان خاتمه یافت اما این پایان کار نبود ، حاضران در جلسه در خاتمه به سمت تریبون رفتند با بازار د یده بوسی ها داغ شد ، تجمع بیشتر حول و حوش کسانی بود که طی روزهای اخیر بازار شایعات در مورد احتمال بازگشت مجدد آنها مطرح بود....
گزارشگر:محمد رضا طلاجوران