وی افزود: برای ساخت 400 پست برق ، 5 مناقصه برگزار کردیم که در آن شرکتهای داخلی ، خارجی و شرکتهای مشترک حضور داشتند اما برخی از حضور شرکتهای خارجی نگرانی دارند که باید گفت : اگر این پست ها ساخته نشود کارخانه ای ساخته نمی شود و بخش خصوصی متضرر خواهد شد. ضمن اینکه ما شرط 51 درصد سهم ساخت داخل را در همه قراردادها لحاظ می کنیم . از اینرو اگر قرار باشد بخش خصوصی تصور غلطی از حضور سرمایه گذاران خارجی داشته باشد راه پیشرفت را خواهد بست.
وی گفت : در سه سال اخیر توانستیم 1/8 میلیارد دلار تسهیلات از صندوق توسعه ملی دریافت کنیم که پاسخگوی یک سوم نیاز ماست . از اینرو به سرمایه گذاری خارجی نیاز داریم .
وزیر نیرو همچنین افزود: اتاق بازرگانی ایران محور ایجاد بازار آب باشد زیرا این کار به دست بخش خصوصی شکل می گیرد و ما هم آماده ایم از همه اختیارات قانونی خود در این باره استفاده کنیم به شرط اینکه کارگروه ویژه با همکاری اتاق بازرگانی شکل گیرد.
وزیر نیرو با بیان اینکه شبکه برق ایران به 7 کشور دنیا متصل است گفت : صادر کننده خالص برق به کشورهای ترکیه ، عراق ، پاکستان و افغانستان و وارد کننده برق از ترکمنستان هستیم ضمن اینکه با ارمنستان و آذربایجان تبادل انرژی داریم و تا دو سال آینده شبکه برق ایران به شبکه برق تاجیکستان و روسیه متصل خواهد شد.
چیت چیان افزود: بیش از 90 درصد از صنعت برق ایران اعم از تجهیزات ، خدمات ،بخش سخت افزار و نرم افزار در داخل کشور تولید می شود و این میزان برای حوزه آب بیش از 95 درصد است .
چیت چیان گفت: تاکنون 600 سد در کشور ساخته شده و 90 سد نیز در حال احداث است همچنین سال گذشته برای اولین بار توربین آبی در کشور ساخته شده که هم اکنون در حال کار است .
وزیر نیرو با بیان اینکه بیشتر کارهای انجام شده اعم از مطالعات ، مهندسی ، مشاوره و پیمانکاری ازجانب بخش خصوصی انجام می شود گفت: هم اکنون هیچ پیمانکار، مشاور و سازنده دولتی تجهیزات در بخش آب و برق نداریم بلکه همه خصوصی اند و این افتخاری بزرگ برای کشور است که صنعتی به این بزرگی بدست بخش خصوصی پیش می رود.
وی افزود: هم اکنون بیش از 100 طرح آب و فاضلاب شهری و روستایی در دست اجرا داریم که حدود 4 هزار و 800 میلیارد تومان سرمایه گذاری این طرحها ازجانب بخش خصوصی انجام شده است و تاسیسات آب شیرین کن ها همه خصوصی هستند.
چیت چیان گفت: در روزهای آینده 28 قرارداد جدید به ارزش 1700 میلیارد تومان امضا خواهد شد که سرمایه گذاری آن ازجانب بخش خصوصی انجام می شود.
وزیر نیرو افزود: بیش از سرمایه گذاری می خواهیم از دانش ، مدیریت ، ابتکار و خلاقیت بخش خصوصی در صنعت آب و برق استفاده کنیم .
وزیر نیرو ادامه داد: هم اکنون بخش خصوصی به فعالیتهای بزرگتری در بخش آب ورود کرده که نمونه آن قرارداد ساخت سد با سرمایه بخش خصوصی است که در سفر اخیر رئیس جمهور به سمنان نهایی شده است ، ضمن اینکه شیرین سازی و انتقال آب به استانهای کرمان و یزد ازجانب بخش خصوصی انجام می شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه فعالیتهای آب و برق با بخش خصوصی آمیخته است گفت: اگر بخش خصوصی از این فعالیتها کنار بکشد دولت هیچ کاری نمی تواند انجام دهد ضمن اینکه بیش از 50 درصد نیروگاههای حرارتی کشور متعلق به بخش خصوصی است .
وزیر نیرو افزود: ممکن است گفته شود شرکتهای خصولتی در این بخش حضور دارند که ارتباطی به ما ندارد زیرا ممکن است شرکتی که آب را منتقل می کند صاحبان سرمایه آن در چند رده بالاتر شرکتهای فولاد باشند که بخشی از سهام آنها متعلق به دولت است این موضوعی است که وزارت اقتصاد باید بر اساس سیاستهای اصل 44 قانون اساسی به سراغ آنها برود و اگر جایی دولت در یکی از مراتب سهم دارد موضوع را حل کند از اینرو متصدی اش صنعت آب و برق نیست.
چیت چیان با اشاره به اینکه تقویت تشکل های بخش خصوصی صنعت آب و برق یکی از اهداف وزارت نیرو است گفت : برای تقویت ارتباطات خارجی 4 طرف همکار را معرفی کردیم که دو مورد از داخل وزارت نیرو، سومی فدراسیون آب و چهارمی هم سندیکای برق بعنوان دو تشکل بخش خصوصی است .
---