وی افزود: برای توسعه صادرات باید شرایطی را فراهم کنیم که سکوی آن مناطق آزاد باشد یا برای جذب سرمایه گذاری خارجی در این مناطقه با افتتاح شعب بانکهای ایرانی و خارجی در جهت تحقق این اهداف گام برداریم.
فرودگاه هندورابی آماده افتتاح شد
مشاور رئیس جمهور از اتمام عملیات ساخت فرودگاه هندورابی با همکاری منطقه آزاد کیش خبر داد.
اکبر ترکان در ادامه نشست خبری افزود : در کنار فرودگاه یک بندر نیز احداث شده است که مراحل تکمیلی را سپری می کند و علت تاخیر در افتتاح این بندر، سواحل مرجانی است که اجازه ریختن سنگ برای احداث بندر را نمی دهد.
ترکان گفت : باید کف دریا با عرض 80 تا200متر از مرجان ها پاک سازی و همین مرجان ها نیز در منطقه دیگری کاشته شود که گران قیمت و زمان بر است.
ترکان ادامه داد: در دو تا سه ماه آینده این بندر راه اندازی می شود و فرودگاه نیز آماده افتتاح است ضمن اینکه قرار است یک فرودگاه در منطقه آزاد ارس احداث شود و در چابهار نیز برغم وجود فرودگاه کنارک در حال برنامه ریزی برای احداث یک فرودگاه هستیم که مصوبه آن از دولت در اول اردیبهشت دریافت شده است و امیدواریم در 18 ماه آینده این فرودگاه نیز در چابهار آماده افتتاح شود.
صادرات 1.2میلیارد دلاری به عراق از یک پایانه صادراتی
رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به مزیت های راه اندازی پایانه های صادراتی در مناطق آزاد کشور گفت: اولین پایانه صادراتی که در کشور راه اندازی شده سال گذشته یک میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات به عراق داشته است و پایانه دوم نیز در ماکو یک ماه قبل به منظور انجام امور صادراتی افتتاح شده است تا کالاهای ایرانی را به ترکیه و اروپا صادر کند.
ترکان ادامه داد: پایانه سوم صادراتی ماطق آزاد در ارس مستقر است که مراحل احداث را سپری می کند و کالاهای وارداتی به مناطق آزاد هم 4 کاربرد م
صرفی دارد که یک دسته از کالاهای وارداتی برای مصرف در جغرافیای اصلی، دسته دوم به عنوان مواد اولیه بخش صنعت، دسته سوم برای فروش در فروشگاه ها و دسته چهارم برای صادرات مجدد مورد استفاده قرار می گیرد.
علاقه مندی ژاپنی ها برای راه اندازی قطب سوم خودرو سازی
ترکان در ادامه از تمایل سرمایه گذاران ژاپنی برای احداث قطب سوم خودروسازی ایران خبر داد و گفت: مذاکرات گسترده ای با سرمایه گذاران مختلف برای راه اندازی قطب سوم خودروسازی صورت گرفته است که یکی از متقاضیان سرمایه گذاران ژاپنی هستند.
وی ادامه داد: صنایع مختلفی در منطقه آزاد چابهار به منظور صادرات مجدد کالاها تدارک دیده شده است که کالاهای وارداتی پس از فرآوری در صنایع این منطقه به سایر کشورهای دنیا صادرات می شود.
جزئیات تجارت خارجی کشورهای حاشیه اقیانوس هند
ترکان در ادامه به برگزاری اجلاس بین المللی آیورا در انتهای اردیبهشت ماه در منطقه آزاد چابهار اشاره کرد و گفت: توسعه روابط میان ماطق آزاد حوزه اقیانوس هند در این اجلاس بین المللی که به میزبانی ایران برگزار می شود دنبال خواهد شد که امیدواریم موفق به ایجاد دبیرخانه دائمی برای مناطق آزاد حوزه اقیانوس هند شویم.
رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: مجموع واردات کشورهای حاشیه اقیانوس هند و منطقه آیورا 2271 میلیارد دلار و صادرات آنها 2275 میلیارد دلار بوده است.
سرمایه گذاری 180 میلیون دلاری در توسعه بندر شهید بهشتی
وی گفت : وزارت راه و شهرسازی مشغول سرمایه گذاری در بندر شهید بهشتی به منظور توسعه آن است و 180 میلیون دلار سرمایه گذاری را در آن تعریف کرده است.
ترکان افزود : بندر شهید بهشتی دروازه ای برای صادرات کالا به کشورهای آسیای میانه است، ضمن اینکه می تواند برای جنوب شرقی و شرق کشور نیز ایفای نقش کند.
مشاور رئیس جمهور گفت : راه آهن چابهار - مشهد از جمله دیگر سازه های حمل و نقلی است که در منطقه آزاد چابهار تعریف شده و وزارت راه و شهرسازی قراردادی را بین این منطقه آزاد و ایرانشهر با پیمانکاران به امضا رسانده و قرار است از ایرانشهر به زاهدان نیز توسعه خط ریلی مدنظر قرار گیرد.
ترکان اعلام کرد : طرح نهایی وزارت راه و شهرسازی این است که خط آهن را از زاهدان در میانه راه به بافق و مشهد متصل کند.
صدا و تصویر دارد