حجتی با اشاره به ایجاد گاوداری ها و دامداری های مدرن و صنعتی در کشور گفت: خوشبختانه تولیدات ما افزایش یافته است و دولت و البته وزارت جهاد کشاورزی باید حمایت کند تا این تولیدات پایدار بماند و با ارائه یارانه صادراتی این محصولات را به کشورهای دیگر صادر کند.
* می خواهیم تراز غذایی کشور را به صفر برسانیم
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه یکی از سیاست های اقتصاد مقاومتی درونزایی و برون نگری است گفت: به همین خاطر در بخش کشاورزی می خواهیم تراز غذایی کشور را در میان مدت به صفر برسانیم.
محمود حجتی پس از امضای تفاهم نامه با رئیس سازمان استاندارد افزود: برای این کار باید از مزیت های اقلیمی و استعدادهای بالقوه کشورمان برای صدور محصولات غذایی بیشتر استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید خاطر مردم از ایمنی محصولات کشاورزی راحت باشد، گفت: این کار با استاندارد سازی محصولات کشاورزی قابل اجراست.
حجتی افزود: در همین جهت ساماندهی مواد افزودنی مانند سم و کود در محصولات کشاورزی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و قصد داریم مبانی تولید و واردات این مواد را کنترل کنیم و وضعیت نابسامان فعلی در کشور را منضبط سازیم.
وی گفت: همچنین شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی در دستور کاری وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است و امیدواریم به تدریج به انجام برسد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: با اجرای این کار مشخص می شود که چه محصولی برای کدام باغ یا دامدار یا زارع در کدام نقطه کشور است که اگر باکیفیت بود صاحب خود را بهره مند سازد و اگر مشکلی داشت قابل کنترل و رصد کردن باشد.
حجتی با بیان اینکه در سال 92 تراز بازرگانی غذایی کشور منفی 8 و یک دهم میلیارد دلار بود گفت: این تراز در سال 94 به منفی 3 و 4 دهم میلیارد دلار رسیده است و این نشان دهنده افزایش صادرات و حضور بیشتر محصولات کشاورزی ایران در بازارهای جهانی و کاهش واردات است.
*سیل اخیر هزار میلیارد تومان خسارت به کشاورزان وارد کرد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: سیلاب اخیر که بیشتر در خوزستان به وقوع پیوست باعث خسارت هزار میلیارد تومانی به محصولات کشاورزی شد.
محمود حجتی در حاشیه امضای تفاهم نامه مشترک با سازمان ملی استاندارد افزود: همچنین در سال 94 کشاورزان ما از بابت سرمازدگی ، برف و تگرگ هزار و 300 میلیارد تومان خسارات دیدند.
وی گفت: نامه نگاری های جبران این خسارات از طرف ما انجام شده و امیدواریم مراحل قانونی آن هر چه سریعتر طی شود و منابع جبران این خسارات در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.
حجتی با بیان اینکه محصولات کشاورزی در معرض انواع آسیب هاست و راهکار آن نیز بیمه این محصولات است افزود: در این زمینه صندوق بیمه محصولات کشاورزی ایجاد شده است اما باید توجه داشت که بیمه بخش کشاورزی یک بیمه تجاری نیست و بیمه گذاران از آن استقبال نمی کنند.
وی گفت: ما از شورای عالی بیمه و بیمه مرکزی درخواست کرده ایم که محصولات کشاورزی را بیمه کنند اما آنها در پاسخ گفته اند که این کار امکان پذیر نیست.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه دولت باید برای بیمه محصولات کشاورزی کمک کند افزود: امیدواریم این موضوع برای همه دست اندرکاران روشن شود و البته اگر کسی ادعا دارد که محصولات کشاورزی را به صورت تجاری می تواند بیمه کند ما از آن حمایت می کنیم.
حجتی در پاسخ به سوال دیگری درباره محدود کردن فروش سم کشاورزی هم گفت: در این زمینه با یک بی نظمی مواجه ایم.
وی با بیان اینکه فروش سم باید تحت کنترل و نظارت سازمان حفظ نباتات باشد افزود: در حال تدوین برنامه ای هستیم که هر کسی نتواند سم فروشی کند بلکه باید از سازمان حفظ نباتات تأییدیه داشته باشد.
حجتی گفت: براساس این سیستم سم باید به تجویز گیاهپزشک باشد و او تجویز کند که چه سمی برای چه محصولی و در چه زمانی ازجانب سم فروش به کشاورز فروخته شود.
وی افزود: با این کار جلوی بسیاری از ایمن نبودن محصولات غذایی گرفته می شود.