2 میلیون تن کود برای کشاورزان تدارک دیده شده است
مدیرعامل شرکت خدمات کشاورزی: 19 نوع کود به میزان 2 میلیون تن برای تامین نیاز کشاورزان تدارک دیده شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، یزدان سیف در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیون و 751 هزار تن انواع کود به کشاورزان عرضه شد افزود: 19 نوع کود برای تامین نیاز کشاورزان سال گذشته و امسال عرضه می شود که 13 نوع آن شیمیایی ، دو نوع ترکیبی آلی و شیمیایی و چهار نوع دیگر آلی و زیستی است.
وی گفت: تنوع کود امسال در مقایسه با سال 93 حدود 3 برابر شده و میزان فروش کود نیز در مقایسه با سال 93 حدود 8 درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: براساس برنامه ریزی های انجام شده برای تحقق اقتصاد مقاومتی و افزایش عملکرد تولید محصول از واردات به سمت تولید انواع کود حرکت کردیم بنابراین در سال گذشته در پی انعقاد قرارداد با صنایع پتروشیمی شرایط تولید سه نوع کود وارداتی در داخل فراهم شد بطوری که دهها تن کود مورد نیاز در داخل تولید و تامین می شود.
سیف درباره چگونگی تامین بذر مورد نیاز کشاورزان گفت: امسال 90 هزار تن بذر مورد نیاز گندم و جو کشاورزان تامین می شود که این عدد در سال گذشته 60 هزار تن بود.
وی افزود: برای ارتقای کیفیت بذر دانه های روغنی و افزایش میزان تولید این محصول راهبردی سال گذشته حدود 220 تن انواع بذر تامین شد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: سال گذشته همزمان با واردات بذر دانش تکثیر و تولید این نهاده را نیز وارد کردیم و امسال موفق شدیم بیش از 100 تن از 220 تن بذر مورد نیاز محصول کلزا را در داخل تولید کنیم.
سیف افزود: بذر تولید شده به سرما و برخی آفات مقاوم است و میانگین عملکرد تولید دانه روغنی کلزا در هر هکتار 2 برابر بذوری است که تاکنون کشت شده است.
وی درباره کیفیت سموم وارداتی و تولید داخل گفت: در این بخش تلاش کردیم نظارت دقیقی برای ارتقای کیفیت سموم تولید داخل و سموم وارداتی داشته باشیم برای اجرای این برنامه، سال گذشته نظام تضمین کیفیت سموم را با ایجاد شبکه نظارتی تنظیم کیفیت نهادها مستقر کردیم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: برای شناسایی و جلوگیری از تولید و واردات سموم بی کیفیت سامانه ارتباط با مشتریان و کشاورزان راه اندازی شده است.
سیف بهبود عملکرد زنجیره توزیع را از دیگر اقدامات دانست و گفت: گلوگاههای زنجیره تولید تا مصرف کودهای کشاورزی شناسایی و رفع شده است بنابراین با اجرای این طرح قیمت تمام شده کودها کاهش می یابد.
وی افزود: در این طرح کود مورد نیاز بطور مستقیم به متقاضیان عرضه می شود و هزینه حمل و نقل و نگهداری کاهش می یابد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: امسال تلاش داریم با تعامل انجمن ها و اتحادیه های تولیدکنندگان انواع کود و افزایش یارانه کودهای تولید داخل قیمت ها مناسب شود.
* افزایش قیمتی برای کود نداریم
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: کود با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار و بدون هیچ گونه افزایش قیمتی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
یزدان سیف در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه هیچگونه برنامه ای برای افزایش قیمت کودها نداریم افزود: بر اساس دستورالعمل ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، کود اوره جزو اقلام اساسی و ضروری کشاورزان است بنابراین بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار با قیمت تثبیتی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی گفت: شرکت های پتروشیمی پیشنهاد کردند کود اوره در بورس ارائه شود، عرضه کود اوره در بورس به معنای افزایش قیمت نیست بلکه قیمت متناسب با بازارهای جهانی است اما این پیشنهاد پذیرفته نشد و قیمت کود اوره بدون افزایش قیمت عرضه می شود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درباره چگونگی جلوگیری از تولید، واردات و توزیع کودهای بی کیفیت افزود: در جهت اجرای طرح ثبت کودها که از سال گذشته آغاز شد، کشاورزان باید دقت کنند کودی را خریداری کنند که شماره ثبت و شماره استاندارد داشته باشد.
سیف گفت: علاوه بر این شبکه های توزیع نیز کدگذاری شدند و اجازه ندارند کودی به جز کودهای ثبت شده را عرضه کنند و موظفند به کشاورزان در قبال خرید فاکتور بدهند.
وی افزود: با اجرای این طرح ها از بروز بسیاری از تخلفات و توزیع کودهای بی کیفیت جلوگیری شده است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تأکید کرد: تضمین کیفیت از فعالیت جاعلان و سوء استفاده کنندگان در عرضه کودهای تقلبی جلوگیری شده است و با توزیع کنندگان نیز برخورد قانونی خواهد شد.
وی گفت: سال گذشته 3400 نمونه از کودهای تولید داخل و وارداتی نمونه گیری شد که کمتر از 10 درصد موارد بی کیفیت بود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: در صورت عرضه کود بی کیفیت، واحد عرضه کارگزار متخلف تعطیل می شود.
سیف با بیان اینکه تولید 95 درصد سم دنیا در اختیار یازده شرکت بزرگ و 6 کشور جهان است افزود: در دوران تحریم تمرکز ما بر واردات و تأمین سموم مورد نیاز خارج از شرکت ها و کشورهای تولید کننده بود اما امروز پس از برجام برای واردات سموم با شرکت های بزرگ جهان وارد مذاکره شدیم.
*کارت اعتباری خرید نهاده های کشاورزی تا 15 روز آینده صادر می شود
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از صدور کارت اعتباری ویژه خرید نهادهای سم، کود و بذر برای کشاورزان تا 15 روز آینده خبر داد.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات خرید نهاده های تولید بصورت کارت اعتباری در اختیار کشاورزان قرار می گیرد گفت: کشاورزان می توانند نهاده های مورد نیاز خود را شامل سم، کود و بذر را بر اساس مساحت زمین و نوع محصول خود بدون هیچ دغدغه ای با استفاده از کارت اعتباری خریداری کنند.
وی افزود: کارتهای اعتباری در دستگاههای ویژه که در فروشگا ههای رسمی عرضه نهاد ها مستقر است قابل استفاده و خرید است.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تأکید کرد: کارت های اعتباری قابل نقد کردن نیست و فقط برای خرید نهاده های سم، کود و بذر قابل استفاده است و بانک کشاورزی تا 15 روز آینده کارتهای اعتباری را در اختیار کشاورزان قرار می دهد.
سیف همچنین از انتشار سند نقشه حاصلخیزی خاک کشور در استان های مختلف خبر داد و گفت: بر اساس این نقشه میزان نیاز و نوع کود و سم هر منطقه تعیین شده است.
بنابراین از مصرف بی رویه نهاده های جلوگیری خواهد شد.