در ادامه انتقاد جمهوری اسلامی ایران از بدعهدی های آمریکا؛
سیف: از ابتدای اجرای برجام تقریبا هیچ اتفاقی نیفتاده است
رئیس بانک مرکزی تاکید کرد: درصورتی که برای سرمایه گذاری در ایران اطمینان داده نشود برجام مفهوم خود را از دست خواهد داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس بانک مرکزی ایران در یک سخنرانی در آمریکا گفت: باید به بانک های بین المللی اطمینان داده شود که به خاطر کار در ایران جریمه نمی شوند در غیر اینصورت برنامه جامع اقدام مشترک مفهوم خود را از دست خواهد داد.
دکتر ولی الله سیف در نشست شورای روابط خارجی آمریکا گفت همانطور که می دانید پس از مذاکرات فشرده بین ایران و پنج به علاوه یک که از ژانویه 2016 با عنوان برنامه جامع اقدام مشترک به اجرا درآمد،دوره جدیدی برای اقتصاد ایران و روابط این کشور با بقیه در جهان به وجود آمده است. ما به نوبه خود علاوه بر کار بر روی رفع اثرات منفی تحریم ها از طریق انعطاف پذیری بیشتر اقتصاد، تلاش کردیم اطمینان یابیم که برای پاسخ به سرمایه گذاری و تجارت فزاینده پس از برداشته شدن تحریم ها در موضع بهتری قرار داشته باشیم. ما در دو سال گذشته پیشرفت قابل توجهی در بازگرداندن ثبات اقتصادی ،بهبود مدیریت مالی ،تقویت سیستم بانکداری ، ثبات بخشیدن به بازار ارز و رشد بیشتر و اصلاحات ساختاری بیشتر داشتیم. ما به همه این دستاوردها در دوره ای رسیدیم که تحریم های یکجانبه ادامه داشت. این موضوع همچنین این حقیقت را نشان می دهد که برعکس ادعاهای بی اساس برخی افراد ، تحریم ها ما را وادار به مذاکره با پنج به علاوه یک نکرده است .
در حالی که کاهش معاملات مالی بین المللی بین بانک های ایران و خارجی بر خدمات دهی تاثیر معکوس گذاشته است، بانک مرکزی در حال تقویت مقررات و نظارت برای اطمینان از مدیریت مناسب ریسک در بانک ها و تبعیت از استانداردهای بین المللی از جمله استانداردهای راهبری شرکتی ، مقابله با پولشویی و مقررات سرمایه و نقدینگی تعیین شده از طرف کمیته بازل است.
ولی الله سیف گفت ایران پتانسیل مصرف ترکیه ،منابع نفتی عربستان سعودی ، منابع گاز طبیعی روسیه و منابع معدنی استرالیا را دارد. اقتصاد یک تریلیون و چهارصد میلیارد دلاری ایران متنوع و از پایگاه صنعتی داخلی گسترده برخوردار است.
وی گفت: من مطمئن هستم بسیاری از شما درباره پتانسیل اقتصادی ایران با جمعیت هشتاد میلیونی ، با نیروی کار جوان و تحصیلکرده و گروه های کارآفرین آگاه هستید. اقتصاد ایران همچنین برخوردار از منابع وسیع نفت و گاز است که هجدهمین تولید ناخالص ملی را برحسب برابری قدرت خرید در سطح جهان دارا است. اقتصاد یک تریلیون و چهارصد میلیارد دلاری ایران متنوع و از پایگاه صنعتی داخلی گسترده برخوردار است. ایران پتانسیل مصرف ترکیه ،منابع نفتی عربستان سعودی ، منابع گاز طبیعی روسیه و منابع معدنی استرالیا را دارد. در بیست و پنج سال گذشته ، کشور پنج طرح توسعه را تکمیل کرده است و میلیاردها دلار سرمایه گذاری را از پنجاه کشور عمدتا در بخش انرژی ،پتروشیمی ،معدن ،صنعت فولاد، ارتباطات ،تولید خودرو و صنعت دارویی جلب کرده است. ایران همچنین پتانسیل بسیارسرمایه گذاری در فناوری ارتباطات و صنعت هوانوردی دارد.
اجازه دهید به آنچه که از سه ماه گذشته از تاریخ اجرای برنامه جامع اقدام مشترک روی داده است، نگاه اجمالی داشته باشم : تقریبا هیچ چیز اتفاق نیافتاده است.
براساس برنامه جامع اقدام مشترک ، اتحادیه اروپا و آمریکا متعهد شدند تمام اقدامات لازم اداری و قانونی را برای اطمینان از برداشتن موفقیت آمیز و موثر تحریم ها بردارند تا بتواند موجب بازگشت مجدد ایران به بازارهای بین المللی گردد.
رئیس بانک مرکزی گفت ما در حال نادیده گرفتن آنچه که اتفاق افتاده است، نیستیم اما با گذشت سه ماه ثابت شده این اقدامات کافی نیست.
ما در حال نادیده گرفتن آنچه که اتفاق افتاده است،آنچه که انجام شده است مانند دستور العمل دفتر کنترل دارایی های خارجی ،سفرهای اخیر به دیگر کشورها و ترغیب جامعه مالی برای همکاری با ما ، مجوزهای کلی و خاص صادر شده برای ترغیب تعامل در تجارت و سرمایه گذاری نیستیم اما اینها با گذشته سه ماه ثابت شده است که کافی نیست. در مجموع ،ما نمی توانیم از وجوه مسدود شده در خارج از کشور استفاده کنیم. در این زمینه، تلاش های جدی از طرف شرکای ما برای کارساز بودن برنامه جامع اقدام مشترک انجام شد. از دیدگاه من ،آنها به الزامات خود عمل نکرده اند. اگر به گفته شرکای ما رفتار ما مانع از تعامل بانک های بین المللی با ما می شود، آنها قبل از امضاء برنامه جامع اقدام مشترک کاملا از رفتار ما راضی بودند. ما رفتار خود را تغییر نداده ایم. های بین المللی صورت گیرد باید به آنها اطمینان داده شود که به خاطر کار در ایران جریمه نمی شوند، اگر معنایش این است که تغییآنها آن را فقط به خاطر عمل ما به تعهدات خود امضاء کردند و براین اساس ایران مسئول در چیزی شناخته نشد. این حرف ها نادرست است. این بیان نادرست حقایق است. این کار انجام شد و آنها نیاز است به تعهدات خود عمل کنند. اگر قرار است تماس های رودرو بیشتری با بانک راتی در قوانین و مقررات برای دسترسی به سیستم مالی آمریکا انجام شد،اجازه دهید یوترن (نقل و انتقالات بااستفاده از بانک های خارجی) در جایی که نیاز است،انجام شود. آنها نیاز است این کار را انجام دهند در غیر این صورت برنامه جامع اقدام مشترک مفهوم خود را از دست خواهد داد.
مارگارت وارنر از پی بی اس در جلسه پرسش و پاسخ از رئیس بانک مرکزی کشورمان پرسید شما چندین بار گفتید که ایران به شبکه مالی بین المللی متصل نشده است و غرب به تعهدات خود عمل نمی کند. آیا می توانید دقیق در این باره توضیح دهید؟ آیا فکر می کنید دولت آمریکا عمداً تلاش می کند مانع اتصال شما شود یا این که نظام مالی ایران از استانداردهای جهانی فاصله دارد و قادر نیست به شبکه جهانی متصل شود؟
سیف در پاسخ گفت آنچه که اهمیت دارد، نتیجه توافق هسته ای یا برجام است. اگر به نتایج نگاه کنید، متوجه می شوید که پیشرفت حاصل شده است یا نه. نتیجه ای که ما انتظارش را داشتیم، آن چیزی نیست که الان می بینیم. برای فعالیت های عادی بانکی هنوز شرایط لازم فراهم نشده است. ما هنوز در شرایط غیرعادی به سر می بریم. نمی خواهم بگویم که هیچ پیشرفتی حاصل نشده است. اما همانطور که در نطق آغازین خود گفتم، توقع ما در خصوص وسعت فعالیت هایی که انتظار ورود به آن را داشتیم، محقق نشده است. ما امیدواریم که طرف دیگر توافق به مسئولیت های عمل کند. طرف ایرانی توافق به طور کامل به مسئولیت هایش عمل کرده است و حتی یک مورد نیز وجود ندارد که بگویند ایران آن را انجام نداده است. اما طرف دیگر به تعهدات خود عمل نکرده است. انتظار ما برآورده شدن فوری توقعاتمان .بوده است.
دانلود فیلم
محمد کیشگی از ریسورس گروپ پرسید لغو بسیاری از تحریمها مستلزم تایید کنگره آمریکاست.با توجه به این واقعیت های سیاسی، نظر شما درباره چشم انداز ابعاد مالی توافق هسته ای چیست؟
سیف: نظر خاصی در این باره ندارم. فکر می کنم دولت کنونی آمریکا این تعهد را قبول کرده و ایران نیز در این خصوص حساب کرده است. انتظار ما این است که نه تنها آمریکا بلکه همکاران اروپایی مان نیز در هر زمان به تعهدات خود عمل کنند. در غیر این صورت شما نمی توانید از روابط بین الملل صحبت کنید. منظورم این است که این یک اصل پذیرفته شده در روابط بین الملل است. از این رو بر اساس انتظاراتی که .
داریم، تعهدات مورد قبول قرار می گیرند و ما انتظار داریم این تعهدات به طور کامل عملی شوند.