فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران :
سال 95 ، پایان انسداد مرزهای شرقی کشور
سردار پاکپور: با تکمیل طرح انسداد مرزهای شرقی کشور، خلاء مرزی در استانهای سیستان و بلوچستان رفع می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردار سرتیپ محمد پاکپور در نشست خبری تشریح برنامه های نیروی زمینی سپاه در سال جاری افزود: در 400 کیلومتر از مرزهای شرقی کشور شاهد خلاء در انسداد مرزها بودیم که امسال با انسداد 50 تا 60 کیلومتر از این مرزها ، این خلاء
رفع خواهد شد.
وی با اشاره به ماموریت سپاه به منظور برقراری نظم و امنیت در مرزهای کشور گفت: در شمال غرب ، جنوب ، غرب و شمال شرق با کشورهایی همسایه هستیم که بعضاً بر مرزهایشان حاکمیت ندارند و یا توانایی کنترل مرزها را ندارند به گونه ای که تردد در این مرزها به آسانی صورت می گیرد.
وی افزود: در شمال غرب کشور با کشورهای ترکیه و عراق همسایه هستیم که البته ترکیه کنترل نسبی روی مرزهای خود دارد هر چند در استانهای کردنشین با نیروهای پ ک ک در گیرند.
وی افزود: در مرزهای مشترک با عراق نیز در برخی نقاط ، گروههای تروریستی در مرزها حاکم هستند و کنترلی در این مناطق بر روی مرزها صورت نمی گیرد.
وی افزود: بر این اساس لازم است در مرزها توان زیادی صرف شود تا ناامنی به داخل کشور منتقل نشود.
وی افزود: در جنوب شرق نیز با کشورهای پاکستان و افغانستان هم مرز هستیم؛ در مرزهای مشترک با پاکستان کنترلی بر روی مرزها وجود ندارد بر این اساس در سالهای گذشته شاهد اقدامات تروریستی در مناطق چابهار و سراوان بودیم و اشرار به راحتی از مرزها عبور می کردند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت : در مرزهای مشترک با افغانستان نیز شاهد وضع مشابهی هستیم و به همین علت با توجه به این شرایط ماموریت امنیت در مرزها به نیروی زمینی سپاه واگذار شد.
وی گفت : در سال های 76 تا 78 مشکلات جدی در مرزهای شمال غرب کشور و در مناطق گلاله ، قندیل و جاسوسان داشتیم .
وی گفت : در این مناطق اساساً جاده، پاسگاه مرزی و کنترلی وجود نداشت و بیش از نیمی از سال در این مناطق عبور و مروری وجود نداشت زیرا بارش برف جاده ها را مسدود می کرد.
وی گفت : این مناطق به جولانگاه عناصر ضد انقلاب تبدیل شده بود و به علت حضور نداشتن نیروها برای برخورد با اشرار و ضد انقلاب از فاصله 35 تا 40 کیلومتری مواضع آنها را با راکد هدف قرار می دادیم .
وی گفت : در سال 90 با تمرکز روی این نقاط بیشترین درگیری را با عناصر ضد انقلاب داشتیم که تعدادی از نیروهای سپاه در این مناطق به شهادت رسیدند.
وی افزود: در مرداد 94 این مناطق را از لوث ضد انقلاب پاکسازی کردیم و در مناطق صفر مرزی استقرار یافتیم. امروز توان آن را داریم که عقبه دشمن را با خمپاره هدف قرار دهیم و دیگر خلاء مرزی در شمال غرب کشور وجود ندارد و نقطه ای نیست که جولانگاه ضد انقلاب باشد.
فرمانده نیروی زمینی سپاه در ادامه افزود: از سال 88 که ماموریت برقراری امنیت در شرق کشور به سپاه واگذار شد شاهد اجرای عملیاتهای تروریستی در عمق 300 کیلومتری خاک کشورمان بودیم بر این اساس سپاه طرحهای امنیت پایدار با رویکرد مشارکت مردم منطقه در برقراری امنیت را به اجرا گذاشت و در حال حاضر 9 هزار نفر از اهالی بومی در قالب بسیج مسئولیت امنیت منطقه را بر عهده دارند.
سردار پاکپور افزود: از طرفی زیرساخت های برقراری امنیت با اجرای طرح های محرومیت زدایی و مردم یاری شکل گرفت.
وی با اشاره به چگونگی ایجاد این زیرساختها افزود: تا به امروز 40 بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی در این مناطق دایر شده ، 900 هزار نفر خدمات درمانی دریافت کردند و سال گذشته 11 بیمارستان صحرایی در منطقه شرق کشور برپا شده است.
وی گفت : در این مناطق با استفاده از توان مهندسی سپاه به احداث جاده، مسطح کردن زمین پرداخته ایم و شش گروه مهندسی سپاه از سال 88 ، 400 کیلومتر از مرزهای شرق کشور را مسدود کردند.
وی افزود: البته درگیریهای پراکنده ای در نقاط صفر مرزی صورت گرفته اما دیگر سازمان یافته نیست که آنهم به علت حضور نداشتن عوامل کشورهای همسایه در مرزهاست.
سردار پاکپور در ادامه با اشاره به آمادگی سپاه در زمینه برقراری امنیت در مرزهای کشور گفت : 95 درصد تجهیزات نیروی زمینی سپاه عملیاتی و آماده است همچنین در حوزه نیروی انسانی هم اقداماتی برای تربیت نسل جوان به کمک نیروهای کارآزموده که تجربیات دوران دفاع مقدس و دیگر عرصه ها را در اختیار دارند صورت گرفته است.
سردار پاکپور در پاسخ به ماموریت های مستشاری سپاه در خارج از مرزها گفت : بنابر تاکید فرمانده کل قوا هدف اصلی از حضور مستشاری حمایت و یاری رساندن به جبهه مقاومت و کمک به مبارزه با صهیونیست هاست و از آنجائیکه سوریه خط مقدم مقاومت است ما به نیروهای نظامی و مردم این کشور کمک مستشاری می کنیم زیرا اگر این اقدام صورت نگیرد باید در مرزهای خودمان با دشمن بجنگیم.