رفع بیکاری در دستور کار دولت آمریکا نیست
سندرز : مردم آمریکا برای تغییرات به پا خیزند
مردم آمریکا می پرسند چگونه نمی توان به نظام تامین مالی برای انتخابات پایان داد که فاسد است
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان ،
نامزد انتخابات آمریکا به صورت تلویحی از سیاست خارجی و جنگ افروزی این کشور انتقاد و بر لزوم خیزش مردم آمریکا کرد.برنی سندرز افزود:« شهرها در سراسر آمریکا در حال فروریختن هستند. بیکاری در دستور کار دولتمردان قرار ندارد. شبکه بهداشت ودرمان، برای مردم قابل دسترس نیست. نظام آموزشی کشور دچار مشکل است. تعداد افراد بازداشت و زندانی شده بسیار بسیار زیاد است. چگونه ممکن است ما زیرساخت های عراق و افغانستان را بازسازی کنیم اما نمی توانیم زیرساختهای درحال فروریختن کشور خودمان را بازسازی کنیم؟مردم سراسر آمریکا می پرسند چگونه نمی توان به نظام تامین مالی برای انتخابات پایان داد که فاسد است و سبب نابودی دموکراسی در آمریکا می شود؟ دموکراسی به معنای آن است که مردم حق انتخاب داشته باشند و نه اینکه میلیاردرها بتوانند باتکیه بر پول خود ، نتیجه انتخابات را بخرند. سوال مهم و خطیر دیگری که آمریکایی ها می پرسند این است که چگونه ممکن است در ثروتمندترین کشور تاریخ جهان ، تعداد زندانیان در زندانهای امریکا بیش از هر کشور دیگری در جهان باشد؟ مردم امریکا می گویند حالا زمان آن است که روی جوانان کشور سرمایه گذاری شود و برای ایجاد فرصتهای شغلی و تحصیل آنها سرمایه گذاری شود و نه اینکه این پولها برای زندانی کردن جوانان هزینه شود.»
شهرها در سراسر آمریکا در حال فروریختن هستند. بیکاری در دستور کار دولتمردان قرار ندارد. شبکه بهداشت ودرمان، برای مردم قابل دسترس نیست. نظام آموزشی کشور دچار مشکل است.
وی در ادامه افزود:«اسناد موسوم به اوراق پاناما فاش شده است که نشان دهنده فرارهای مالیاتی است.
ثروتمندان و شرکتهای بزرگ در آمریکا از این شیوه ها برای فرار کردن از پرداخت مالیات استفاده می کنند و من درباره این مسئله در صحن علنی سنا صحبت کرده ام.
مردم آمریکا می پرسند در دوره نابرابری عظیم ثروت و درامد ، چگونه ممکن است چنین اتفاقی رخ بدهد و شرکتهای بزرگ چند ملیتی با سوددهی بالا، حتی یک پاپاسی هم مالیات بر درامد پرداخت نکنند؟
تغییرات واقعی ازقبیل تغییرات در زمینه مقابله با نژادپرستی و مقابله با استثمار کارگران و مقابله با تضییع حقوق زنان زمانی رخ می دهد که مردم به پا خیزند و بگویند وضع موجود مناسب نیست و باید اوضاع بهتر شود.»
وی در ادامه افزود:« باید حداقل دستمزد در آمریکا افزایش یابد. با حداقل دستمزد کنونی نمی توان کاری انجام داد. کسانی که در رستوران های زنجیره های مک دونالد و امثال آن کار می کنند با این حقوق نمی توانند زندگی خود را اداره کنند.
باید حداقل دستمزد پایه برای هر ساعت به پانزده دلار برسد. ما می توانیم وضع موجود را تغییر بدهیم. ما زمانی می توانیم این کار را انجام بدهیم که نگاه کلان داشته باشیم و به آینده نگاه کنیم. من با قدرت وال استریت و پول بی پایان آنها برای حمایت از سیاستمداران آشنا هستم. من با قدرت شرکتهای بزرگ در آمریکا آشنا هستم و می دانم که آنها کارخانه هایشان را در آمریکا تعطیل می کنند تا در مکزیک و چین فعالیت کنند (چون نیروی کار در این کشورها ارزان تر است). می دانم که میلیاردرها به نامزدهای انتخاباتی پول می دهند و کار نامزدهای این انتخاباتی آن است که نماینده ثروتمندان و افراد قدرتمند باشند. من با قدرت رسانه های شرکتی در آمریکا آشنا هستم. این رسانه ها همه اطلاعات را به ما می دهند به استثنای اطلاعاتی که مهمترین اطلاعات برای طبقه کارگری به شمار می روند. من با همه این مسائل آشنا هستم. اما درعین می دانم که به گواه تاریخ، هرگاه مردم به پا خیزند و بگویند وضع موجود، قابل قبول نیست، می توان اوضاع را تغییر داد. باید به مسائل کلان نگاه کرد و از تاریخ درس گرفت. ما باید با حرص و آز و اقدامات بی مهابای وال استریت و شرکتهای بزرگ مقابله کنیم.
من با قدرت شرکتهای بزرگ در آمریکا آشنا هستم و می دانم که آنها کارخانه هایشان را در آمریکا تعطیل می کنند تا در مکزیک و چین فعالیت کنند (چون نیروی کار در این کشورها ارزان تر است).
وقتی در کنار هم بایستیم و رای بدهیم می توانیم اوضاع را تغییر بدهیم. همه اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی در انتخابات شرکت کنند و رای بدهند. وقتی ما در کنار هم بایستیم می توانیم دولتی بوجود بیاوریم که نماینده همه ما باشد و نه اینکه فقط نماینده عده معدودی از افرادی باشد که تامین کنندگان مالی رقابتهای انتخاباتی هستند.»