وی گفت: خیلی از تیم ها (رشته های مختلف ورزشی) سهمیه المپیکی می گیرند اما واقعیت این است چه رشته ای برای گرفتن مدال مدعی است که معلوم است کشتی مدعی است.
این کارشناس کشتی افزود: ما با توجه به اینکه دو سهمیه المپیک را تا کنون گرفته ایم، باید به فکر سهمیه اوزان دیگر باشیم.
فیض درباره باخت حمید سوریان در مسابقات قزاقستان نیز گفت: سوریان نتوانست در این مسابقات سهمیه بگیرد، به هر حال کشتی برد و باخت دارد اما شأن قهرمانان را باید حفظ کرد.
وی ادامه داد: سوریان اگر همین امروز کشتی را کنار بگذارد، دین خود را به کشتی ادا کرده است.
این کارشناس کشتی با بیان اینکه امسال سال المپیکی است گفت: انتخابیه ما برای المپیک باید متفاوت از مسابقات جهانی باشد.
فیض درباره حمایت ها از کشتی گیران نیز گفت: اکنون کشتی دنیا و تیم هایی که در المپیک شرکت می کنند همانند کشور آذربایجان، ترکیه و روسیه، حمایت هایشان از کشتی گیران فراتر از حمایت های فدراسیون هاست.
وی افزود: در واقع مدال طلای المپیک نیاز به حمایت المپیکی دارد و باید پشتوانه ها از کشتی نیز المپیکی باشد.
فیض گفت: اکنون ژاپنی ها هم در آزاد و هم در فرنگی در سبک وزن چهار سهمیه گرفتند که این موضوع نشان می دهد دنیا به کشتی به عنوان رشته مدال آور نگاه می کند.
وی افزود: منافع کشتی ایران بالاتر از همه چیز است و کسانی که می خواهند به کشتی کمک کنند باید این حمایت ها و کمک هایشان به صورت عملی باشد.
این کارشناس کشتی گفت: باید نگاه های ما به المپیک یک نگاه ویژه باشد و از قهرمانان نیز حمایت های جدی صورت گیرد چرا که گرفتن مدال طلا، نقره و برنز در المپیک خیلی سخت است.
فیض افزود: برای موفقیت در المپیک کار فنی و حمایت مناسب باید صورت گیرد.
وی گفت: البته در مسابقات مغولستان (انتخابیه دوم) حمید سوریان حضور ندارد.
نایب رئیس پیشین فدراسیون کشتی هم در این برنامه گفت: بایستی از مجموعه تغییر قوانین کشتی استفاده بهینه شود.
حسن رنگرز با بیان اینکه کیفیت مسابقات در سبک وزن متفاوت است، افزود: در مسابقات سبک وزن، قاطبه قهرمانان جهان حضور دارند و رقابت ها در این اوزان سخت و دشوار است.
وی به باخت سوریان در قزاقستان اشاره کرد و گفت: با باخت سوریان چیزی از شایستگی های وی کم نشده و هنوز هم سوریان یکی از شانس های کسب مدال ما در المپیک است.
این کارشناس کشتی ادامه داد: خیلی از قهرمانان در سهمیه دوم توانستند سهمیه المپیک را بدست بیاورند یعنی در تورنمنت ها این سهمیه ها را بدست آوردند نه در مسابقات جهانی.
رنگرز به ضرورت حمایت کادر فنی از سوریان اشاره کرد و گفت: سوریان با این عقبه 7 مدال جهان، یکی از شانس های کسب مدال طلای المپیک است.
وی همچنین به مجموعه تغییرات قوانین کشتی اشاره کرد و افزود: این مجموعه تغییرات به جاذبه کشتی کمک کرده است اما نقش داور را در کشتی بسیار پررنگ کرده است.
نایب رئیس پیشین فدراسیون کشتی افزود: باید بپذیریم اگر نتایجی از المپیک مد نظرمان است بایستی حمایت های مادی و معنوی مناسبی از کشتی گیران صورت گیرد.
رنگرز گفت: کشورهایی مانند چین، ژاپن و کره در مسابقات قزاقستان، سهمیه المپیک را کسب کردند که نشان دهنده تدابیر فنی و استراتژی های آنها دارد که معمولاً سیاست گذاری های آنها برای مسابقات المپیک، چهار ساله است اما در حوزه کشتی، حاشیه امنیت برای کادر فنی ما صورت نمی گیرد.
وی افزود: البته اگر حمایت های جدی از کشتی گیران در این 150 روز پیش رو صورت گیرد مسلماً آوردگاه مناسبی خواهیم داشت.
این کارشناس کشتی در ادامه به بحث دوپینگ اشاره کرد و گفت: یکی از بحث هایی که مبتلابه کشتی ما بوده، بحث دوپینگ است و نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت.
رنگرز افزود: باید مجموعه اقداماتی انجام شود تا چهره آن از ورزش قهرمانی پاک شود که در واقع ریشه کن کردن این معضل نیاز به زمان دارد و با فرهنگ سازی و افزایش دانش کشتی گیران می توان از این معضل عبور کرد.
وی در ادامه گفت: به هر حال کار کاروان ورزشی در المپیک، کار آسانی نخواهد بود، اگر می خواهیم نتایج خوبی بگیریم باید ابتدا ضرورت این موضوع را تبیین کنیم و حمایت ها نیز شکل عملیاتی به خود بگیرد.
تورج لارودی کارشناس دیگر کشتی هم در این برنامه گفت: در مسابقات کشتی جهانی قزاقستان؛ جایگاه کشتی مان را شناختیم.
وی افزود: ما در قزاقستان نتایج خوبی گرفتیم و حداقل برای خودمان مشخص شد که چه جایگاهی داریم و اکنون با شناخت جایگاه فعلی کشتی می دانیم که کجا هستیم و به کجا باید برسیم.
وی ادامه داد: ما باید وضع موجود را بشناسیم که از این مسابقات خیلی از موضوعات روشن شد.
این کارشناس کشتی گفت: در کشتی ما اکنون آنهایی هم که سهمیه گرفته اند دستشان برای حریفان باز است.
لارودی افزود: سوریان در مسابقات کشتی قزاقستان آماده بود و خوب کشتی گرفت اما با اشتباهات محرزی که داشت کشتی را واگذار کرد.
وی گفت: ما در مسابقات قزاقستان دیدیم که بچه های ما با مقررات جدید هماهنگ نشدند و باید کشتی های قبل و بعد مسابقات قزاقستان را بررسی کنیم و بر اساس مقررات جدید پیش ببریم.
این کارشناس کشتی به بحث تقویت روحیه کشتی گیران اشاره کرد و افزود: المپیک جایگاهی دارد که استرس زاست و آنچه وظیفه مسئولان و کادر فنی است این است که به استرس دامن نزنند به ویژه اینکه کشتی ما نیاز به آرامش، تفاهم و آموزش مقررات دارد.
لارودی ادامه داد: اکنون قوانین کشتی طوری شده است که داور می تواند کشتی را به نفع کشتی گیر ببرد یا ببازاند و در واقع همه اختیارات در دست داور است.
لارودی گفت: ترس در کشتی راه ندارد و اگر کشتی گیری از هر چیزی بخواهد بترسد، نتیجه نخواهد گرفت.
وی افزود: البته مقررات کشتی اکنون عوض شده و مسابقات قزاقستان با ما نشان داد که ما جانمایه مقررات جدید کشتی را هنوز درک نکرده ایم.
این کارشناس کشتی گفت: پیش از این می گفتند کشتی نگیر مدال بگیر، اما اکنون مقررات عوض شده است که البته هنوز جهان کشتی نسبت به مقررات جدید توجیه نیست.
لارودی درباره کشتی سنگین وزن ها نیز گفت: ما در سنگین وزن هنوز به آن آمادگی لازم نرسیده ایم و شاخص جهانی درجه یک در سنگین وزن نداریم.