به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در
مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره مد و لباس فجر گفت: متاسفانه گاهی با مدهایی که از بیرون به نظام فرهنگی کشورمان تحمیل می شود تسلیم می شویم.
وی گفت: با بیان اینکه گستره پوشاک به اندازه زندگی انسان است و تمامی شئون زندگی را در بر می گیرد گفت: هر جایی که زیباشناختی در میان باشد مد هم حضور دارد.
وزیر ارشاد افزود: پوشاک ، سبک و شیوه آرایش شاخص ترین حوزه مد به نظر می آید و گرایش به مد را می توان ناشی از فعالیت های تاریخی ، فرهنگی ، اجتماعی و روان شناختی دانست.
جنتی با بیان اینکه هیچ فرهنگی وجود ندارد که با واژه مد ناآشنا باشد افزود: اسلام با مد در صورت حفظ ارزشها و اخلاق اجتماعی موافق است و میل انسانی نسبت به مد فی نفسه در انسان وجود دارد.
وی با بیان اینکه نیاز به امروزی شدن و نوگرایی از مهمترین نیازهای مردم است گفت: اما باید به این مسئله نیز توجه داشته باشیم که امروزی شدن باعث قطع شدن ما با سابقه فرهنگیمان نشود که در این صورت این امر نکوهیده است.
جنتی با اشاره به اینکه گرایش به مد نباید منجر به اسراف و فخرفروشی شود گفت: شیوه درست لباس پوشیدن باعث آرامش روحی در انسان می شود اما اگر مدگرایی به مرحله افراطی برسد بر روح انسان اثری نامطلوب می گذارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : تنوع در پوشش جزئی از فرهنگ جامعه است و اگر این مد برخواسته از ذهنیات و فرهنگ بومی خود ما و بیانگر فرهنگ غنی ما باشد می تواند مشخصه ای برای معرفی آن به تمام دنیا باشد.
جنتی با بیان اینکه خوشبختانه در بخش خصوصی با اتکا به جوانان و دانش آنان توانسته ایم به تولید به لباسهایی برگرفته از فرهنگ و آیین ایرانی برسیم گفت: نوآوری های هنرمندان خوش سلیقه در البسه ایرانی باید مورد توجه قرار گیرد و با بهره گیری از هنرمندان جوان تحصیلکرده می تواند بخشی از صنایع خلاق را در بر گیرد و به صادرات و ارزش افزوده کمک کند.
وی افزود: مفهوم اصلی اقتصاد مقاومتی تکیه بر تولید خود است و اقتصاد درون زا و برون گرا را سبب می شود. وی گفت: ما می توانیم محصولات ذهنی و طراحی های خود را به خارج از کشور نیز ارائه کنیم و در سالهای اخیر با استفاده از این ظرفیتها و تولیدات بومی توانسته ایم شرایط اقتصاد مقاومتی را در جامعه فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه نمونه های زیبا و با کیفیت در تولید لباسهای ایرانی مورد استقبال قرار گرفته است گفت: بخش قابل توجهی از جامعه ما افرادی مذهبی تشکیل می دهند و به همین دلیل تولیدات ما باید منطبق با اسلام باشد.
جنتی افزود: شاید کسانی که باور قلبی به اسلام دارند گاهی بخواهند لباسی را در سطح شهر خریداری کنند اما متاسفانه موفق نشوند و این یک نقیصه است که باید به آن پرداخت.
وی با اشاره به اینکه تغییر نگاه در طراحی و تولید لباس در کشور ایجاد شود گفت: تولید کننده باید از خواست مشتری آگاه باشد که متاسفانه در حال حاضر ما شاهد چنین امری در بازار پوشاک خود نیستیم چرا که در دنیا هیچ تولید کننده حرفه ای بدون توجه به نیاز مصرف کننده تولید نمی کند.
وی سیستم آموزشی در تولید لباس را تکراری و تقلیدی دانست و افزود: عمدتاً در برخی موارد کسانی که دست به ارائه چنین لباسهایی در سطح کشور می زنند از بازار داخلی و خارجی بی اطلاعند که نیاز است تولید کنندگان ایرانی به خودباوری در این عرصه برسند.
وی با اشاره به اینکه جای تاسف است که کشور 80 میلیونی ما با اینهمه استعداد در کشور تولیدات نه چندان مرغوب کشورهای دیگر را عرضه می کند گفت: در دولت تمهیداتی اندیشیده شده است تا حمایت بیشتری از تولیدات داخلی صورت گیرد و جلوی ورود بی رویه قاچاق از خارج به داخل کشور را بگیرند.
وی افزود: جای تاسف است که کسانی به کشورهای همسایه همچون ترکیه مسافرت می کنند و لباسهایی را به داخل کشور با قیمت و کیفیت نازل به بازار ایران می آورند که هم ما و هم مردم باید جلوی این اقدام منفی بگیریم.
وی افزود: ما باید از همه استعدادها و ظرفیت ها استفاده کنیم و نه تنها اجازه ورود لباسهای بی کیفیت به داخل کشور ندهیم بلکه باید بتوانیم پوشاک به خارج از کشور صادر کنیم.
در پایان این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره مد و لباس فجر به جشنواره هنر صنعت مد تبدیل شود.