مدیرعامل شرکت منابع آب ایران گفت : دو استان سیستان و بلوچستان ویزد از نظر منابع آبی در وضع بحرانی قرار دارند که قطعا برای تابستان آینده باید تمهیداتی اندیشیده شود.
محمد حاج رسولی ها در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود : سه استان خراسان شمالی ، خراسان جنوبی و هرمزگان نیز با تنش آبی شدید مواجهند که این تنش هم در بخش شرب و غیر شرب مشهود است.
وی با اشاره به اینکه 14 استان دیگر نیز با تنش آبی مواجهند، اسامی آنها را اصفهان ، بوشهر ، تهران ، البرز، چهارمحال وبختیاری ، خراسان رضوی ، سمنان ، فارس ، قزوین ، قم ، کرمان، مازندران و گلستان و استان مرکزی اعلام کرد.
حاج رسولی ها افزود : 12 استان باقیمانده نیز از نظر بارش وضع مطلوبی دارند.
وی ادامه داد : استانهای آذربایجان شرقی و غربی ، اردبیل ، ایلام ، خوزستان ، زنجان ، کردستان ، کرمانشاه ، گیلان ، لرستان ، همدان وکهکیلویه و بویراحمد شرایط خوبی از نظر بارش دارند.
حاج رسولیها تصریح کرد : استان هایی که در حوضه های آبریز خلیج فارس و دریای عمان ، خزر و ارومیه قرار دارند از وضع بهتری از نظر بارش نسبت به دیگر استان ها برخوردارند.
وی با اشاره به میزان بارش از ابتدای سال آبی (مهرماه) تاکنون گفت : به طور میانگین 150 میلیمتر بارش از ابتدای سال آبی ثبت شده است که نسبت به بلندمدت 5 درصد کاهش نشان می دهد.
مدیر عامل شرکت منابع آب ایران افزود : بارش ها از ابتدای سال آبی تا پایان آذرماه خوب بود و در مقایسه با بلند مدت در رتبه نهم قرار داشتیم اما از اول زمستان به شدت با کاهش بارش ها مواجه شدیم و در مقایسه با بلند مدت در رتبه بیست و سوم قرار گرفتیم که پیش بینی می کنیم با ادامه این روند تا پایان سال از نظر بارش در رتبه سی و پنجم در دوره دراز مدت قرار گیریم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 30 درصد بارش ها نسبت به میانگین درازمدت باریده است ، افزود: با توجه به کاهش بارش ها که بر ورودی آب به مخازن سدها و آبهای زیرزمینی و منابع تجدیدپذیر و آبخوانها تاثیر دارد ، اضافه مصرف آب در کشت های پاییزه که در بسیاری از مناطق از طریق آب بهنگام (بارش بموقع) تامین می شد امسال اتفاق نیفتاد که ممکن است امسال این موضوع به بحران تبدیل شود.
حاج رسولیها ورودی آب به سدها را 17 ونیم میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت : شرایط نسبت به پارسال به دلیل بارش های خوب پاییزه سال جاری بهتر است.
وی حجم آب مخازن سدهای کشور را 25 میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت : این رقم نسبت به زمان مشابه پارسال 20 درصد بیشتر و 51 درصد مخازن سدهای کشور پر است .
مدیرعامل شرکت منابع آب ایران گفت: بر اساس طبقه بندی سدها، 166 سد بزرگ ملی داریم که افتتاح یا آبگیری شده و در حال بهره برداری است.
وی ادامه داد : حجم این تعداد سد 49 میلیارد و 300 میلیون مترمکعب است و بقیه سدها چون حجم مخازن کمی دارند سرجمع ممکن است به کمتر از یک میلیارد متر مکعب برسد.
حاج رسولیها گفت : 55 سد وظیفه تامین آب شرب شهرها و روستاهایی را که مراکز جمعیتی کلان شهر هستند بر عهده دارند.
وی تاکید کرد : شاخص آسیب پذیری منابع آب در هر استان فقط میزان بارش نیست بلکه به وضع مخازن سدها ، آبخوان ها و درجه حرارت در آن استان هم بستگی دارد.