مدیر عامل شرکت منابع آب ایران؛
ساماندهی18 حوضه آبریز فرعی
حاج رسولیها گفت : 18 حوضه آبریز فرعی امسال و سال آینده ساماندهی خواهد شد.
محمدحاج رسولیها در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی آب مبنی بر تشکیل شورای آبریز درجه 2 افزود : کار ساماندهی 6 حوضه آبریز کرخه ، زاینده رود ، سفیدرود ، بختگان ، کشف رود و ارومیه در دو تا سه سال اخیر آغاز شده است.
وی افزود: ساماندهی 12 حوضه آبریز فرعی دیگر نیز در دستور کار قرار دارد تا مدیریت شورای حوضه های آبریز ان تشکیل شود.
حاج رسولی ها با اشاره به اینکه در این شوراها تشکل هایی از نمایندگان صنف کشاورزان تشکیل می شود ، گفت: ذینفعان دیگر شامل نمایندگان جهاد کشاورزی ، وزارت صنعت معدن و تجارت ، وزارت کشور و محیط زیست و همه عواملی هستند که به نوعی درگیر موضوع آب محسوب می شوند.
حاج رسولی ها تاکید کرد: کار هیچ وزارتخانه ای به تنهایی نمی تواند مفید باشدچون در این شرایط خشکسالی در برخی از حوضه های آبریز باید میزان برداشت آب را تا 40 درصد کاهش دهیم تا به توسعه پایدار برسیم.
وی اضافه کرد : برداشت از برخی حوزه ها بیش از 2 و نیم میلیارد متر مکعب است در حالی که نباید بیشتر از یک و نیم تا یک میلیارد و 600 میلیون متر مکعب برداشت شود.
بنابر این گزارش در کارگاه مدیریت سازماندهی حوضه های آبریز که 2 روزه است و امروز شروع به کار کرد قرار است از تجارب آلمان در سایر کشورها در زمینه حوضه های آبریز استفاده شود.
*ورودی آب به سدها به 18 میلیارد مترمکعب رسید
ورودی آب به مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی 18 میلیارد متر مکعب بوده است در حالی که زمان مشابه پارسال 12 میلیارد مترمکعب بود.
محمد حاج رسولی ها هم اکنون 52 درصد مخازن سدهای کشور پر است و حدود 27 میلیارد متر مکعب آب پشت مخازن سدهای کشور ذخیره شده است که نسبت به زمان مشابه پارسال 15 درصد افزایش نشان می دهد.
حاج رسولی ها درباره میزان بارش از ابتدای سال آبی تاکنون گفت: از ابتدای سال ابی جاری ( مهر) تاکنون 149 میلی متر بارش ثبت شده که نسبت به میانگین درازمدت 5 درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه در 50 روز اخیر با کاهش بارش مواجه بودیم ، افزود: در بهمن ماه پیش بینی می شد 40 میلیمتر بارش داشته باشیم که 16 میلیمتر ثبت شد.
حاج رسولی ها درباره میزان بارش در حوضه های آبریز اصلی گفت : کاهش بارش و نبود پراکنش یکسان موجب شده است در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان و حوضه آبریز خزر شرایط بارش معادل میانگین باشد و در 4 حوضه آبریز دیگر بارش به شدت کاهش داشته است.