آمادگی فنلاندی ها برای صادرات خدمات فنی ومهندسی به ایران
نماینده شرکت فین پرو گفت : فنلاندی ها آماده صادرات خدمات فنی ومهندسی به ایران هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، ایلکا هومانن تاکید کرد : به ایران آمده ایم تا دستاوردهای خود را در عرصه محیط زیست و نیز فناوری های به دست آمده در بخش های تک معرفی کنیم و فنلاند به عنوان پاک ترین کشور جهان اماده صدور خدمات فنی و مهندسی و نیز انقال فناوری به شرکت های ایرانی است.
وی افزود : شرکت های صاحب نام فعال در بخشهای هایتک (فناوری برتر) و محیط زیست آماده همکاری و انتقال دانش فنی به صنایع ایران هستند.
نماینده هلدینگ فین پرو فنلاند اظهار کرد: به ایران آمده ایم دستاورد های خود را در عرصه محیط زیست و نیز فناوری های به دست آمده در بخش های تک (فناوری برتر) معرفی کنیم.
ایلکا هومانن افزود: خوشبختانه ایران در زمینه محیط زیست در حال پیشرفت است و صنایع ایران می توانند از دانش روز کسب شده توسط فنلاند استفاده کنند و باید گفت که در نمایشگاه محیط زیست درخواست های همکاری با فنلاند رضایت بخش بوده است و ما نیز آماده همکاری و تعامل در بخش های مختلف هستیم.
وی ادامه داد: درصنایع نفت،گاز،پالایش وپتروشیمی و نیز صنایعی مانند فولاد و یا نساجی زمینه های همکاری میسر است و می توان در بخش های مختلف صنعتی و تجاری ایران در اقدام به همکاری مشترک کرد.
نماینده هلدینگ فین پرو فنلاند با بیان این که برای سرمایه گذاری های مشترک شرکت های فنلاندی آماده همکاری هستند ، گفت: امید است شرکت های ایرانی با توجه به پایان تحریم ها بتوانند همکاری های گسترده تری با شرکت های مختلف فنلاندی داشته باشند و زمینه های همکاری فراهم است.
ایران و فنلاند که در سالهای اخیر روابط اقتصادی و تجاری نسبتا محدودی با یکدیگر داشتهاند و به نظر میرسد با سفر این هیات بلند پایه تجاری فنلاند به ایران و بررسی زمینههای همکاریهای مشترک جدید فصل جدیدی از روابط اقتصادی را در دوران پساتحریم آغاز کردهاند.
روابط تجاری ایران و فنلاند از حدود 75 سال پیش آغاز شده و تاکنون با تغییر و فراز و نشیبهایی همراه بوده است.
روابط ایران و فنلاند از سال 1381 با برگزاری کمیسیونهای مشترک اقتصادی و بازرگانی شکل دیگری به خود گرفت و در جهت توسعه روابط تجاری دو طرف گامهایی برداشته شد اما فنلاندیها برگزاری کمیسیونهای اقتصادی مشترک را مدلی قدیمی برای همکاریهای اقتصادی میدانستند و خواستار حضور بخشهای خصوصی دو کشوردر تعاملات اقتصادی شدند.
این روابط در سالهای اخیر و در دوران تحریمهای اقتصادی تحت تاثیر روابط ایران با کشورهای اتحادیه اروپا قرار گرفت و به سمت کاهش حجم مبادلات تجاری پیش رفت به گونهای که ارزش مبادلات تجاری میان دو کشور که در سال 2006 به حدود 200 میلیون یورو رسیده بود، در سال 2014 به حدود 23 میلیون یورو کاهش پیدا کرد.
در سالهای اخیر مهم ترین کالاهای صادراتی ایران به فنلاند شامل کالاهای مصرفی، مواد شیمایی، مواد دارویی، محصولات نساجی، پلاستیک خام، تجهیزات حمل و نقل، تجهیزات اداری و مسکونی، آهن و فولاد، سبزی و میوه، انواع عطر و پاک کنندهها، قهوه و کاکائو و کودهای شیمیایی بوده است.
همچنین مهم ترین کالاهای وارداتی ایران از فنلاند شامل تجهیزات حمل و نقلی، سیستم و تجهیزات مخابراتی، تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، کالاهای مصرفی، کاغذ، خمیر کاغذ و مقوا، مواد نفتی، مواد خام غیرخوراکی، پلاستیک، مواد شیمیایی و ابزار و تجهیزات بوده است.