آموزش مهارت های کشاورزی و تولیدی زنان روستایی از سال آینده
رئیس موسسه اموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی وزارت جهادکشاورزی گفت: آموزش زنان روستایی از سال آینده عملیاتی می شود.
سید جلال الدین بصام در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این موسسه سه وظیفه اصلی آموزش علمی کاربردی، بهره برداران و کارکنان وزارت جهادکشاورزی را بر عهده دارد و حدود 18 هزار دانشجو در 60 مرکز علمی کاربردی کشاورزی مشغول به تحصیل هستند.
وی گفت : امسال 360 هزار نفر روز آموزش بهره برداران ارائه شد و 326 هزار نفر روز هم کارکنان را آموزش دادیم و سرانه آموزش کارکنان به 29 ساعت رسید که با 40 ساعت هدف گذاری شده فاصله دارد اما در مقایسه با دیگران وضع خوبی داریم.
بصام افزود : در سال آینده فعالیت جدید در روستاها با اولویت زنان سرپرست خانوار اجرایی می شود و در کنار تسهیلات صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی آموزش مهارت اشتغال و تولید هم ارائه می شود.
رئیس موسسه اموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی وزارت جهادکشاورزی گفت: در سال جاری طرح کار در حین تحصیل دانشجویان انجام شد که با استفاده از امکانات مراکز آموزشی ما تولید می کنند و اگر سودی حاصل شود نصیب خودشان می شود و در صورت ضرر، جبران خواهیم کرد اما نظارت و راهنمایی می کنیم که ضرری ایجاد نشود.
بصام افزود: طرح بعدی ما هم طرح های کارآفرینی برای فارغ التحصیلانی است که بتوانند ایده های خود را به مرحله تولید برسانند و به عنوان مثال طرح غنی سازی تخم مرغ با ویتامین دی را باتوجه به نیاز جامعه با همکاری یکی از دانشجویان انجام دادیم.
وی گفت: طرح کشت هوایی گیاه هم اجرایی شده است و به جای اینکه ریشه گیاه به زمین یا خاک مصنوعی وصل شود در هوا قرار دارد و ریشه آن از طریق آب تغذیه می شود.
بصام افزود: یک طرح پرورش قارچ با کیفیت هم اجرایی شده است که محدودیت کشت این محصول را از بین می برد و همه دانشجویان و دانش آموزان می توانند از این امکانات استفاده کنند و تعاونی های دانش بنیان را برای تجاری سازی این ایده های کارآفرینی تشکیل می دهیم تا به شرکت های دانش بنیان وصل شوند.
رئیس موسسه اموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی وزارت جهادکشاورزی گفت: در اجرای قانون افزایش بهره وری کشاورزی هم قرار شده است جذب دانشجویان در مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها با نیازسنجی بخش کشاورزی صورت گیرد که شامل دانشجویان از دوره کاردانی تا دکتری و در مجموع 35 هزار و 688 نفر می شود و همه دانشگاه ها اعم از دولتی و آزاد و غیره موظفند این موضوع را رعایت کنند.
بصام افزود: آموزش بهره برداران هم شامل آموزش های کلاسیک و همچنین ترویجی است که در مجموع در سال جاری 800 هزار نفر روز انجام شد که 360 هزار نفر روز آموزش کلاسیک و بقیه هم آموزش ترویجی بوده است.
وی گفت: 503 شغل در بخش های کشاورزی شناسایی شده و باتوجه به منابع بودجه و تقاضای اجتماعی بهره برداران برای 250 شغل استاندارد آموزشی تهیه شده است و از سال آینده هم آموزش بهره برداران صاحب ردیف شغلی می شود و حدود سه میلیارد تومان هم پیش بینی شده است.
بصام افزود: فعالیت های ما در برنامه ششم در موضوعات امنیتی غذایی، حفظ ذخایر ژنتیک، مدیریت اقتصادی و کشاورزی و دیگر مصوبات این حوزه خواهد بود تا دستاورد مشخصی در برنامه ششم تقدیم به بخش کشاورزی بکنیم.
رئیس موسسه اموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی وزارت جهادکشاورزی گفت: برای افزایش تولید ثروت از منابع و تولیدات کشاورزی پس از برداشت، سه گروه تخصصی کارشناسی برای برنامه ریزی توسعه فرآوری و همچنین محصولات نهایی از تولیدات کشاورزی تشکیل شده است.
بصام افزود: در ایران از هر واحد محصول کشاورزی برداشت شده معادل دو و نیم واحد ثروت در مرحله فرآوری ایجاد می شود درحالیکه در آمریکا به 13 واحد رسیده است و باید این فاصله را پرکنیم.