وی افزود: بازنشسته کردن نیروگاه های قدیمی و فرسوده و ساخت نیروگاه های جدید با راندمان بالا تا 60 درصد که می توان در کنار آنها آب شیرین کن نیز ساخت، در دستور کار است.
*به شبکه برق جمهوری اذربایجان متصل می شویم
معاون وزیر نیرو گفت: تا پایان امسال شبکه برق ایران به جمهوری آذربایجان متصل خواهد شد.
هوشنگ فلاحتیان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: درحال حاضر شبکه برق ایران به همه کشورهای همسایه به جز کشورهای حاشیه خلیج فارس متصل است و ایران به افغانستان، پاکستان و عراق برق صادر می کند و از ارمنستان و ترکمنستان نیز در فصل گرما برق وارد می کند.
وی درباره صادرات و واردات برق کشور گفت: در طول سالهای گذشته حجم صادرات برق به بیش از 10 میلیارد کیلووات ساعت رسید و امسال نیز به 10 میلیارد کیلووات ساعت می رسد.
فلاحتیان افزود: واردات برق نیز در فصل گرما 3 میلیارد و 700 میلیون تا 4 میلیارد کیلووات ساعت بود.
وی درباره میزان مطالبات از کشورهایی که به آنها برق صادر می کنیم، گفت: در شرایط تحریم مشکلاتی برای دریافت بهای برق به خاطر نقل و انتقال ارز داشتیم که با مدیریت توانستیم مطالبات خود را دریافت کنیم.
معاون وزیر نیرو افزود: در شرایط پساتحریم امکان گشایش اعتبار ارزی فراهم شده است و از همه کشورها خواسته شد برای گشایش اعتبار از طریق مجاری قانونی و بانکی اقدام کنند و قطعا در مفاد قراردادهای جدید این موضوع لحاظ خواهد شد.
فلاحتیان تاکید کرد: پیگیر مطالبات خود از کشورهایی که از ایران برق خریدند ، هستیم و انتظار داریم ماه های آینده با گشایشی که در این زمینه ایجاد شده است بخش قابل توجهی از مطالبات خود را دریافت کنیم.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد برخی از این کشورها به نفت متکی است، گفت: با کاهش قیمت نفت ، این کشور ها با چالش هایی مواجه شدند و به همین دلیل برای عبور از این شرایط برنامه ریزی هایی صورت گرفته است تا اقتصاد داخلی پویا بماند.
فلاحتیان با اشاره به حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور برای ساخت نیروگاه افزود : بعد از پساتحریم امکان سرمایه گذاری خارجی بیشتر از گذشته فراهم شده است و مراجعات مکرری برای سرمایه گذاری 100درصد در ساخت نیروگاهها داریم اما مراقبیم ضربه ای به تولیدکنندگان داخلی وارد نشود.
وی گفت: با این اقدام می توانیم فناوری جدید را وارد کشور کنیم و در این حال قیمت تمام شده برق و میزان مصرف سوخت در نیروگاه ها را کاهش دهیم.
فلاحتیان در زمینه ارزآوری صنعت برق گفت: سالهای گذشته صنعت برق رتبه اول را در صدور خدمات فنی مهندسی داشته و از 3 میلیارد دلار درآمد این حوزه 2 میلیارد و 700 میلیون دلار مربوط به صنعت برق کشور بوده است.
وی افزود: تلاش می کنیم در پساتحریم فضای کسب و کار برای پیمانکاران و سازنده های ایرانی و شرکت های مهندسی مشاور ایرانی در سایر کشورها را فراهم کنیم و رایزنی هایی در مذاکرات اخیر نیز صورت گرفته است تا بتوانیم از پیمانکاران، سازندگان و مشاوران در سایر کشورها استفاده کنیم.
فلاحتیان با اشاره به توان شرکت های داخلی در زمینه تعمیر نیروگاه ها گفت: ایران در کشورهای اطراف از جمله عراق و سوریه هم نیروگاه می سازد و متخصصان ایرانی همچنین در حال تعمیر و بازسازی نیروگاه های این کشورها هستند.
وی افزود: وزارت نیرو از پیمانکارانی که خدمات فنی مهندسی صادر کنند، حمایت جدی می کند.
معاون وزیر نیرو در زمینه بدهکاری دولت به صنعت برق گفت: بدهکاری ما بیشتر به تولیدکنندگان بخش خصوصی است که ظرفیت های قانونی پرداخت بدهی در بودجه 95 پیش بینی شده است و امیدواریم با رایزنی درحال انجام با دولت در ماههای آینده بدهی صنعت برق کشور پرداخت شود.
فلاحتیان ادامه داد: آن بخش از بدهی صنعت برق کشور که مربوط به نیروگاههای واگذار شده به بخش خصوصی است در سالهای اخیر به عنوان دارایی منتقل شده است و این نیروگاهها بدهی دارند که در بودجه 95 بدهی آنها به دولت منتقل شود.
وی تاکید کرد: بخشی از بدهی صنعت برق از طریق اسناد خزانه اسلامی به شرکت ها پرداخت شده است و پیگیر بقیه مطالبات در ماههای آینده هستیم.