وال استریت ژورنال
مدیر بخش نفت و گاز جنرال الکتریک به ایران سفر کرد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال، شرکت جنرال الکتریک اعلام کرد، مدیر اجرایی بخش نفت و گاز این شرکت به منظور کشف فرصت های تجاری به تهران سفر کرده است.
سخنگوی این شرکت گفت، لورنزو سیمونلی، مدیر اجرایی بخش نفت و گاز جنرال الکتریک در روزهای اخیر به ایران سفر کرد زیرا این شرکت در حال حاضر که تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای ایران لغو شده است، نگاه دیگری به ایران دارد.
این سخنگو همچنین تصریح کرد: در راستای کاهش تحریم ها، ما بررسی فرصت های احتمالی کسب و کار را در ایران آغاز کرده ایم و در عین حال، به شدت به قوانین اعمال شده از سوی دولت آمریکا پایبند هستیم.
وی افزود: سفر سیمونلی بخشی از تلاش ها در این ارتباط بوده است.
تجار آمریکایی از ماه گذشته که قدرت های جهانی به محدودیت های بین المللی بر تجارت بر بخش نفت ایران و دیگر صنایع این کشور پایان داده اند، محتاطانه عمل می کنند.
چندین لایه از تحریم های آمریکا بر ایران به سبب تروریسم، حقوق بشر و موضوع تسلیحات همچنان به قوت خود باقی است و همچنان معاملات با دلار آمریکا با ایران ممنوع است. واشنگتن در حال حاضر به شرکت های آمریکایی اجازه معاملات تجاری با ایران را تا زمانی می دهد که این معاملات از سوی یک شرکت تابعه خارجی انجام شود. شهروندان آمریکایی و فن آوری آمریکا نمی تواند بخشی از این معاملات باشد.
بخش نفت و گاز جنرال الکتریک -که در لندن مستقر است- شرکت تابعه شرکت مادر جنرال الکتریک محسوب می شود.
شرکت جنرال الکتریک و دیگر شرکت های آمریکایی فعال در زمینه انرژی در تلاش برای حضور در بخش نفت و گاز ایران هستند، زیرا ایران می کوشد، تولید خود را پس از بیش از سه سال کاهش به سبب تحریم ها، افزایش دهد.
ایران در ماه ژانویه تقریبا 3 میلیون بشکه نفت تولید کرد. این رقم در مدت مشابه سال گذشته 2 میلیون و 700 هزار بشکه بود. اما این 3 میلیون بشکه بسیار کمتر از ظرفیت 3 میلیون و 600 هزار بشکه ای است که بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، ایران می تواند تولید کند.
به گفته شخصی مطلع، سفر سیمونلی به ایران شامل دیدار با یک مقام بلندپایه ایران می شد.
به گفته این شخص، این شرکت خواهان فروش قطعات یدکی، کمپرسور و توربین از واحد خود به نام نووو پیگنون Nuovo Pignone مستقر در فلورانس ایتالیاست.
شرکت های اروپایی بسیار سریع تر از شرکت های آمریکایی روانه ایران شدند و در تلاش برای احیای روابط تجاری چند دهه ای با تهران بر آمدند. شرکت توتال فرانسه و دیگر شرکت های تجاری نفتی روز دوشنبه برای نخستین بار طی بیش از سه سال، محموله نفتی ایران را به اتحادیه اروپا منتقل کردند.
انتقال این محموله نشانه آن است که تحریم های آمریکایی اعمال شده بر ایران قابل برطرف شدن هستند. تا این هفته، اپراتورهای تانکر های نفتی در بیمه کردن محموله های نفتی ایران مشکل داشتند. وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیه ای مجوز بیمه این تانکرها را صادر کرد.
شخصی نزدیک به موضوع اعلام کرد، بخش نفت و گاز جنرال الکتریک، تیمی متشکل از 50 نفر را در دبی و فلورانس دارد که مدت هاست در پی آماده شدن برای فعالیت در ایران و بررسی همه جزییات درباره پایبندی به تحریم های آمریکا هستند.
شرکت جنرال الکتریک با ایران غریبه نیست. این شرکت تأییدیه دولت آمریکا را در زمینه استثنائات بشردوستانه برای فروش تجهیزات پزشکی در ایران طی دوره اعمال تحریم ها به دست آورد. همچنین سخنگوی جنرال الکتریک اعلام کرد، این شرکت اجازه یافت، قطعات یدکی را به سبب بازسازی موتورهای جت برای شرکت های هواپیمایی داخلی در ایران به دست آورد، اما در نهایت این اتفاق نیفتاد.
این شرکت آشکارا تمایل خود را برای حضور در ایران اعلام نکرده است اما نیازهای ایران به تجهیزات بخش صنعتی مستلزم دسترسی به استانداردهای درجه اول جهانی در بخش انرژی، هواپیمایی و بهداشتی است.
صنعت نفت ایران از زمان تشدید تحریم ها در سال 2012 -که در تلاش برای محدود شدن برنامه هسته ای ایران اعمال شدند- از سال های بی توجهی رنج می برد.
جف ایملت از مدیران اجرایی جنرال الکتریک اعلام کرد، این شرکت با وجود کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی به فعالیت در این بخش متعهد است. در ماه های اخیر، وی و دیگر مدیران اجرایی جنرال الکتریک، سرمایه گذاران را به تحت نظر گرفتن دقیق بهای نفت به منظور مشخص کردن سود جنرال الکتریک در درازمدت ترغیب کرده اند.
این در حالی است که دیگر شرکت های آمریکایی نیز به فعالیت در ایران ابراز علاقه کرده اند اما مشخص نیست که آیا هیئت هایی را به ایران اعزام کرده اند یا خیر. سال گذشته شرکت شورون Chevron مقامات خود را برای شرکت در کنفرانسی در ارتباط با ایران -که در وین برگزار شده بود- به اتریش اعزام کرد.