موتور جستجوی بومی یکی از اجزای شبکه ملی اطلاعات است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت : موتور جستجوی بومی یکی از اجزای شبکه ملی اطلاعات است و ما از آن حمایت می کنیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محمود واعظی در مراسم رونمایی موتور جستجوی بومی "پارسی جو " که در محل پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد افزود : رونمایی از این موتور جستجوگر کار جدیدی نیست و ما امروز نسخه پنجم آن را رونمایی می کنیم در نسخه اول یک میلیون سند و در این نسخه یک میلیارد سند گنجانده شده است.
وی گفت: طراحی چنین موتور جستجوی بومی اقدامی ارزشمند که امروز 15 سرویس ارزش افزوده را در خود جا داده است.
واعظی افزود: قرار بود این موتور جستجو سال گذشته افتتاح شود اما طراحان و دست اندرکاران آنقدر محتاط بودند که می خواستند آغاز خوبی داشته باشند.
وی با بیان اینکه 12 سال است فقط نامی از شبکه اطلاعات ملی شنیده می شود ولی از آن خبری نیست گفت : در بخش های زیر ساخت اقدامات خوبی انجام شده اما اگر محتوای مناسبی تولید نشود هر چقدر که پهنای باند را افزایش دهیم فایده ای ندارد .
واعظی افزود: یکی از اجزای این شبکه موتور جستجوی بومی است.
وی گفت : سال گذشته موتور جستجوی یوز را رونمایی کردیم امروز هم نسخه پنجم موتور جستجوی پارسی جو را و در آینده نیز از چنین طرح هایی حمایت می کنیم.
وی افزود: ما در کشور هر جا که می رویم مخزن عظیمی از محتوا وجود دارد که باید اقدامی به منظور در دسترس قرار گرفتن این محتواها صورت گیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در دنیا دو نوع موتور جستجوی بومی و بین المللی وجود دارد گفت: ما ادعایی نداریم که یوز و یا پارسی جو کارکردی همچون گوگل و یا یاهو داشته باشند و کاربران نیز این نگرانی را داشته باشند که امکان دسترسی به گوگل کاهش می یابد و یا از بین می رود البته به دنبال آن هستیم که خط و زبان فارسی ما در این موتور جستجو مرجع باشد هم در داخل کشور هم در دنیا.
واعظی با اشاره به مزیت های استفاده این موتور جستجوگر گفت: با مراجعه کاربران به این جویشگر اطلاعاتمان در داخل می ماند ذائقه مردم رصد می شود و در کنار آن باید ضمن مشخص نمودن نواقص تجاری سازی نیز در دستور قرار گیرد.
خدمات بهتری به زائران در اربعین ارائه می دهیم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت : با اپراتورهای عراقی هماهنگی هایی داشتیم تابه زائران حسینی در اربعین خدمات بهترین نسبت به سال گذشته ارائه کنیم .
محمود واعظی درحاشیه رونمایی از پنجمین نسخه موتور جستجوگر پارسی جو افزود: در پی سفر وزیر ارتباطات عراق توافقی به امضا رسید و بنده به عراق سفر کردم .
وی گفت : با توجه به اینکه زیر ساخت های عراق در حال گسترش است و از سوی دیگر ارتباطات دو کشور در زمینه صوت و دیتا از طریق اروپا صورت می گیرد در تلاشیم که ارتباط به شکل مستقیم میان دو کشور برقرار شود.
واعظی با بیان اینکه به همراه بخش خصوصی به عراق سفرکرده ام افزود: امکان اجرای طرح های فراوانی از سوی شرکت های ایرانی در عراق وجود دارد.
وی گفت: در دو روز گذشته نیز تست هایی در زیرساخت های طراحی شده به منظور برقراری ارتباط مستقیم میان دو کشور صورت گرفت که امیدواریم موجب افزایش کیفیت شویم.
واعظی در ادامه با اشاره به سفر زائران به عتبات گفت: در روز اربعین که میلیون ها زائر در مسیر نجف تا کربلا پیاده روی می کنند بدنبال ارائه خدمات بهتری برای آنها با هماهنگی اپراتورهای عراقی هستیم.
وی گفت: در داخل ایران و محدوده مرزی ارتباطات سیار کاملاً تقویت شده و بدنبال این هستیم که وضعیت از سال گذشته بهتر شود.
واعظی در ادامه در پاسخ به این سوال که برخی مشترکان از زود تمام شدن بسته های اینترنتی ناراضی هستند گفت: این مشترکان بسته های اینترنتی با سرعت 3g را با سرویس ای دی اس ال مقایسه می کنند و بر این اساس فکر می کنند که بسته های اینترنتی زود به اتمام می رسد.
وی افزود: با بررسی صورت گرفته در سازمان تنظیم مقررات به نمونه ای که نشان دهد اپراتور کم فروشی کرده دست نیافتیم.
رونمایی از پنجمین نسخه موتورجستجوگر بومی ارج نهادن به زحمات طراحان بود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه رونمایی از پنجمین نسخه موتور جستجوی بومی "پارسی جو "گفت : اگر سرمایه گذاری صورت گیرد و سرویس جدیدی در یک برنامه ارائه شود ما به منظور ارج گذاشتن به زحمات طراحان و دست اندرکاران یک بار دیگر از آن برنامه رونمایی می کنیم .
محمود واعظی در پاسخ به این سوال که این موتور جستجو تا کنون سه بار رونمایی شده است افزود : بنده اعلام کرده ام که این رونمایی مربوط به پنجمین نسخه از این موتور جستجو است اما این بار 15 خدمات جدید در این موتور جستجو ارائه و تعداد صفحات ارائه شده به کاربران به یک میلیارد صفحه رسیده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر هر بار یک سرویسی افزوده شود یک رونمایی صورت خواهد گرفت گفت: اگر سرمایه گذاری صورت گرفته شود ما خود را موظف به قدردانی از جوانانی که دست اندرکار طراحی و اجرا بوده اند می دانیم.
واعظی در پاسخ به این سوال که چرا شش نماینده دولت در جلسه کمیته فیلترینگ حضور نداشتند گفت : بنده شب گذشته از عراق آمدم و اطلاعی از این موضوع ندارم شاید زمان برگزاری جلسه مناسب نبود.