• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۰۷۹۸۹
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴
روند پژوهشی :

مروری بردستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظامی و دفاعی

دراین پژوهش دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در حوزه نظامی دفاعی طی سالیان مختلف بررسی و استخراج شده است.

پژوهش خبری: در طول 36 سال گذشته مردم ایران با تبعیت از رهبری های حکیمانه امام راحل و مقام معظم رهبری و با پایداری و اتحاد مثال زدنی از دستاوردها و آرمان های انقلاب خود دفاع کرده اند و ایران امروز در تمامی عرصه های علوم و فناوری؛ یک کشور مقتدر و یک بازیگر تأثیرگذار در منطقه است به گونه ای که ایران طی این مدت از گردنه های سخت و خطرناکی مانند ظهور گروهک های تروریستی، بلوکه شدن اموال و دارایی ها در خارج از کشور، تحریم تمام عیار اقتصادی، اجنگ تحمیلی هشت ساله رژیم صدام علیه ایران، ترور دانشمندان هسته ای و .... مواجه بوده است.

اما ایران مقتدر و توانا با تکیه بر قدرت لایزال الهی و رهنمود های امام راحل و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری و پشتوانه مردمی توانست همه موانع را پشت سر گذاشته و به عنوان یک دولت مقتدر و پایدار باقی بمانده و عقبه استراتژیک خود را به اقصی نقاط جهان گسترش دهد.

جمهوری اسلامی ایران از نظر قدرت دفاعی نظامی، در سطح بازدارندگی قرار دارد. پیشرفت‌های نظامی در کشور به‌ویژه در صنایع دفاعی، به گونه‌ای است که علاوه بر تأمین تمامی نیازمندی‌های نیروهای مسلح در حوزه‌های گوناگون، و ساخت کلاس های مختلف موشک‌های کوتاه‌برد، میان‌برد و بلندبرد و بالستیک، انواع تانک‌ها و سلاح‌های ضد تانک، کشتی‌های نظامی و ناوچه‌ها، انواع موشک‌ها و اژدرهای ساحل به دریا و دریا به دریا، انواع هواپیماهای نظامی با سرنشین و بدون سرنشین، سیستم های جنگ‌ الکترونیک و نبردهای سایبری، انواع سامانه‌های ثابت، متحرک و زیرزمینی برای پرتاب موشک‌ها، سامانه‌های فوق مدرن ضدهوایی و انواع رادارهای پیشرفته؛ قادر خواهد بود دستاوردهای خود در این حوزه را به سایر کشورها منتقل کند.

در واقع قدرت نظامی دفاعی ایران، نه تنها از عوامل بسیار مهم در تأمین امنیت ملی کشور است، بلکه دستاوردهای این حوزه معادله قدرت در منطقه را نیز به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر داده است.

ایران از 36 سال قبل تاکنون با اشکال مختلف تحریم های یکجانبه و چندجانبه مواجه بوده و تمامی این دستاوردها را در شرایط سخت تحریم بدست آورده است به گونه ای که امروز ایران مقتدر در بسیاری از عرصه های علوم و فناوری یک کشور پیشتاز است.

 همزمان با این تلاش و برای مقابله با انواع تحریم ها، و بنا بر توصیه های مقام معظم رهبری راهبرد اقتصاد مقاومتی دردستورکار قرار گرفت که به معنی اتکا به توانمندی و ظرفیت های داخلی برای حفظ پویایی سیاسی و اقتصادی است.

در تحلیلی کلی می توان گفت: ایران در قبل از انقلاب، دارای سیاست خارجی و دفاعی مستقلی نبود و به عنوان یک کشور تابع، در قلمرو قدرت بلوک غرب با محوریت آمریکا در نظام دو قطبی حاکم بر روابط بین‌الملل عمل می کرد. ارتش ایران به خاطر نقشی که آمریکایی ها تحت عنوان سیاست دو ستونی برای ایران به عنوان «ژاندارم منطقه خلیج فارس» تعریف کرده بودند، کاملاً تحت کنترل ایالات متحده بود. هزاران مستشار نظامی آمریکایی در بخش‌های کلیدی ارتش حضور داشتند.

ایران قبل ازانقلاب درراستای تامین منافع غرب در منطقه، ایفای نقش می‌کرد. همین وضعیت موجب می شد تا کشورما که دارای تمدنی چند هزار ساله بود؛ از جنبه های مختلف اجتماعی؛ فرهنگی؛ علمی؛ فناوری؛ نظامی و تسلیحاتی دچار عقب ماندگی های شدید شود.

یک نگاه مقایسه‌ای به نتایج و کارکردهای انقلاب اسلامی در صحنه عمل نسبت به دوره قبل از انقلاب و کشورهای هم طراز، از یک طرف گویای تغییرات بزرگ و غیرقابل انکار و خیره کننده ناشی از انقلاب در 36 سال گذشته و از طرف دیگر ترسیم کننده یک دورنمای ایده‌ال و آرمانی برای آینده است و این همه در شرایطی بدست آمده که دشمنان خارجی و ایادی داخلی آنان، همواره در تلاش بوده اند تا از هر اهرمی برای تحت فشار گذاردن کشور و ناکام گذاشتن طرح‌ها و برنامه‌های آن بهره گیرند.

با پیروزی انقلاب اسلامی ارتش ایران که کاملا وابسته و تحت نفوذ آمریکایی‌ها بود و کلیه تسلیحات نظامی را از غرب خریداری می کرد و هزاران مستشار نظامی در ارتش ایران حضور داشتند و قدرت نظامی دفاعی کشور در راستای تأمین منافع غرب تعریف شده بود. اکنون پس از گذشت 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و از سر گذراندن فشارهای نظامی (جنگ تحمیلی) و تحریم های سیاسی و اقتصادی، سیستم دفاعی نظامی و امنیتی کشور به طورکلی متحول شد.

به طورکلی دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی نشان می دهد که ایران قبل ازانقلاب با ایران بعد از انقلاب تفاوت فاحشی را در زمینه های مختلف نظامی و دفاعی دارد که مرور اطلاعات به دست آمده از این پژوهش همگی مؤید این نکته است که موفقیت های ایران اسلامی در حوزه های مختلف نظامی دفاعی مرهون تلاش نخبگان ایرانی و صبر و استقامت ملت ایران و رهنمودهای مقتدرانه رهبر معظم انقلاب بوده و خواهد بود با اذعان به این امر که انواع تحریم های خارجی که بی رحمانه بر ملت ما تحمیل شد؛ نتوانست جلوی این پیشرفت‌ها را بگیرد و ایران توانا و مقتدر همچنان سربلند به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد تا جائی‌که اهداف ترسیم شده در سند چشم‌انداز تمام و کمال تحقق یابد.

تولید انواع راکت و موشک های بالستیک؛ انواع تانک؛ نفر بر و تولید تسلیحات سبک؛ انواع هواپیما و تولید؛ قطعات مختلف؛ تولید رادارهای پیشرفته و سامانه های هوایی و ماهواره جزیی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظامی و دفاعی است.

متن کامل این مطلب در آرشیو تحقیقات پژوهش خبری در دسترس است.

پژوهش خبری // نرگس شامحمدی



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«از ایرانمان دفاع کنیم» روایت پیشرفت در آموزش و پرورش
اجرای ۲۰۷ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی
۳۴ محور فارس برفی و بارانی است
مصاف نمایندگان والیبال خراسان شمالی و کردستان
رقابت هزار و ۷۶۶ همدانی درآزمون استخدامی سرایداری آموزش و پرورش
سهم بارش باران در کیش تا صبح امروز ۲۲۱ میلی متر
ضربه بزرگ پاکستان به داعش
از سرزمین چین (۶)
همه جاده های استان سمنان باز است
بازدید و ارزیابی مرکز معاینه فنی خودرو‌های سبک میاندوآب از نظر آلایندگی
اعلام محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های شمالی کشور
۲۹ پایگاه اوراژانس در نقاط برف گیر استان کرمان
انسداد راه‌های ارتباطی برخی روستاها در شهرستان قلعه گنج
برف‌روبی بیش از ۴ هزار کیلومتر از راه‌های چهارمحال و بختیاری
شکایت باشگاه پرسپولیس از تراکتور
بهزیستی آماده دریافت کمک‌های مردم سخاوتمند استان قم است
گرامیداشت شهدای کولا و دودانگه ساری
چگونه مواجهه روزمره با میکروپلاستیک‌ها را کم کنیم؟
اماده باش اورژانس کرمان
بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله حائری در حرم شاهچراغ (ع)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
هوای سرد در تهران ماندگار است
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)