به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری سالانه خود در مسکو گفت: یکی از چالش های اصلی ما در سال جدید، هماهنگی با نظام سیاسی، مالی و اقتصادی جدیدی است که در حال شکل گیری می باشد.
وی افزود : سازمان ملل و شورای امنیت باید اصلاح شود.
ناکامی غرب در منزوی کردن ایران
در مورد ایران ، لاوروف تاکید کرد، زمانی که کشورهای غربی برای منزوی کردن ایران تلاش کردند، در رسیدن به این هدف موفق نشدند. در حالی که در سال 2004 می توانستیم به سادگی مسئله هسته ای ایران را حل کنیم اما غربی ها موضع دیگری داشتند.
مبارزه با تروریسم به معنی سرنگونی نظام سوریه نیست
در خصوص رویدادهای سوریه ، لاوروف تاکید کرد: به اعتقاد من موضع عده ای که مسئله مبارزه با تروریسم را به سرنگونی نظام سوریه مرتبط می کنند، اشتباه است.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: استفان دی میستورا فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، مسئولیت خود را درک می کند و از تلاش بعضی گروه های مخالف سوری برای به حاشیه راندن کردها حمایت نخواهد کرد.
لاوروف افزود: کردها نیروی مهمی در مبارزه با داعش هستند و حضور آنها در مذاکرات صلح مسئله ای طبیعی است وهمچنین نباید دشمنی با بشار اسد پیش شرط مشارکت در مذاکرات سوریه باشد.
وی خاطرنشان کرد: روسیه و آمریکا در تشکیل هیئت مخالفان سوری در مذاکرات ژنو 3 اختیاری ندارند. دی میستورا هیئت مخالفان سوری را برای شرکت در مذاکرات ژنو 3 انتخاب می کند.
بحران انسانی سوریه
وی سپس تصریح کرد : دویست هزار نفر در مناطق در محاصره شهر دیرالزور سوریه از گرسنگی رنج می برند. در جریان عملیات روسیه ، درباره حضور نداشتن غیرنظامیان در مناطقی که در سوریه هدف قرار می گیرد، اطمینان حاصل می شود و تاکنون هیچ کسی به ما مدارکی درباره کشته شدن غیرنظامیان در حملات هوایی روسیه در سوریه ارائه نکرده است.
وزیر خارجه روسیه گفت: دولت سوریه بر خلاف گروه های مسلح به تعهداتش درباره کمکهای انسانی پایبند بوده است و در سفر بشار اسد به مسکو به هیچ وجه مسئله اعطای پناهندگی به رئیس جمهور سوریه مطرح نشد.
لاوروف سپس تاکید کرد: اسد در سفرش به مسکو بر آمادگی خود برای اجرای اصلاحات سیاسی تاکید کرد ونیز ادعاها درباره پیشنهاد روسیه به بشار اسد برای استعفا واقعیت ندارد.
مسئله هسته ای شبه جزیره کره
لاوروف افزود: من امیدوارم مسئله هسته ای درکره شمالی حل و فصل شود، زیرا مسئله این نیست که فقط کره شمالی سلاح هسته ای در اختیار نداشته باشد، بلکه در کره جنوبی و نزد آمریکا هم نباید وجود داشته باشد.
وی گفت: آمریکا تلاش می کند بخش هایی از زرادخانه هسته ای خود را به شبه جزیره کره منتقل کند،از نظر مسکو، آزمایش بمب هیدروژنی نقض قطعنامه های شورای امنیت است و ما با شرکای آمریکایی و چینی خود و نیز مسئولان کره شمالی و جنوبی در تماس هستیم اما ما اطمینان نداریم بمب هیدروژنی آزمایش شده باشد.