پرداخت بخش برق به هدفمندی یارانههاحذف میشود
وزیر نیرو گفت : پرداخت بخش برق به سازمان هدفمندسازی یارانههاحذف میشود.
حمید چیت چیان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره حذف پرداخت بخشی از قیمت برق به سازمان هدفمندی یارانهها در بودجه سال آینده گفت: این موضوع در دولت به تصویب رسیده که 102 ریالی که در بخش برق ( به ازای فروش هر کیلووات) به سازمان هدفمندی یارانهها پرداخت می کردیم از ابتدای سال آینده حذف شود.
وی میزان پرداخت سالیانه به سازمان هدفمندی یارانه ها در بخش برق را دو هزار و 300 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با حذف پرداخت این مبلغ به سازمان هدفمندی یارانهها میتوانیم بخشی از بدهیهای خود را پرداخت کنیم.
* تضمین سرمایه گذاری داخلی و خارجی تفاوتی ندارد
وزیر نیرو گفت : هیچ تفاوتی بین سرمایهگذاران داخلی و خارجی وجود ندارد و امتیاز خاصی حتی برای خارجیها قائل نمی شویم.
چیت چیان درباره اینکه بخش خصوصی نگران تضمین قراردادهای خود با دولت است و گمان میکند تضمین بیشتری به خارجیها داده می شود ، گفت: اولا بخش خارجی هنوز برای سرمایهگذاری نیامده است که مشخص شود فرقی بین بخش خصوصی و خارجیها قائل شدهایم یا نه؟
وی گفت: اگر به یک گروه از اینها بیشتر توجه کنیم گروه دیگر را از دست میدهیم و منطقی نیست تفاوتی بین سرمایه گذار داخلی و خارجی قائل شویم و با هر دو یکسان برخورد میکنیم.
وزیر نیرو تاکید کرد: قراردادهای تضمینی که با شرکتهای داخلی منعقد کردیم شرایط بهتر از خارجیهاست چون آنها وامهایی با شرایط مناسبتر دریافت میکنند اما سرمایهگذاران ایرانی باید وامهای خود را باید در طول 5 سال به صندوق توسعه ملی برگردانند، این تنها تفاوت میان سرمایهگذار داخلی و خارجی است.
چیتچیان اضافه کرد: دغدغه ها و نگرانی های سرمایهگذاران خصوصی از انجا نشات میگیرد که به دلایل شرایط تحریم امکان حضور شرکتهای خارجی در ایران نبوده است و برخی شرکتهای داخلی از این موضوع نگرانند.
وی افزود: شرایط ایجاد شده برای شرکتهای داخلی ، مناسب تر است چون امکان انتقال فناوری و گرفتن بخشی از بازار شرکتهای خارجی که تمایل به سرمایهگذاری در ایران دارند از شرط های وزارت نیرو برای ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور است.
چیت چیان تاکید کرد : این شرط شامل سرمایهگذاری مستقیم نمیشود اما سرمایهگذارانی که میخواهند محصول خود را به ایران بیاورند باید این شرایط را بپذیرند.
وی در ادامه گفت : قانون گذار در بودجه 95 این امکان را فراهم کرده است که از اوراق مشارکت برای پرداخت بدهیها استفاده کنیم.
وزیر نیرو افزود : اسناد خزانه اسلامی یکی از راههایی است که پیش روی ما قرار داده شده و تاکنون دو هزار میلیارد تومان در اختیار وزارت نیرو قرار گرفته است که 900 تا هزار میلیارد تومان آن برای پرداخت بدهی در اخیار مپنا قرار دادیم.
وی با اشاره به اینکه مپنا حدود 7 هزار میلیارد تومان از وزارت نیرو طلب دارد ، افزود: اسناد خزانه اسلامی و صکوک اجاره دو راه پرداخت بدهی های وزارت نیرو است که برای استفاده از آنها در سال آینده میزان بیشتری در نظر گرفته شده است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه بدهی های این وزارتخانه نسبت به زمان مشابه پارسال کاهش یافته است ، افزود : در بخش آب عمدتا با استفاده از منابع عمومی فعالیت میکنیم که امیدواریم با استفاده از اوراق مشارکت تا پایان سال به پیمانکاران طلب عمدهای نداشته باشیم.
وی افزود : اما در بخش برق چون تملک دارایی چندانی نداریم و همه متکی به درآمدهای داخلی است چالش عمده تفاوت قیمت تمام شده و قیمت فروش برق است و باید با تکیه بر ظرفیت قانونی ایجاد شده بدهیها پرداخت شود.
* بیش از 60 درصد نیروگاه های حرارتی ، خصوصی است
وزیر نیرو همچنین در مراسم اختتامیه ششمین همایش نیروگاههای حرارتی هم گفت : بیش از 60 درصد نیروگاه های حرارتی در اختیار بخش خصوصی است.
وی گفت : حدود 85 درصد از نیروگاههای کشور حرارتی است یعنی از ظرفیت نصب شده 73 هزار و 744 مگاوات کشور 60 هزار و 95 مگاوات شامل نیروگاه های گازی، سیکل ترکیبی و بخاری و 1191 مگاوات نیروگاه دیزلی است.
چیت چیان افزود : در ده سال آینده باید47 تا 50 هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کنیم.
چیت چیان افزود: 26 هزار مگا وات از این رقم در برنامه ششم باید وارد مدار شود یعنی بطور متوسط سالانه 6.7 درصد ظرفیت نصب شده نیروگاهی باید افزایش یابد.
وزیر نیرو افزود: راندمان نیروگاهی کشور 37 و 3 دهم درصد که باید در پایان برنامه ششم توسعه به 41 درصد برسد.
وزیر نیرو اضافه کرد:باید 5 هزار مگا وات انرژی تجدید پذیر نیز وارد مدار کنیم.
* مپنا نماد موفقیت صنعت ایران است
وزیر نیرو گفت: برای بازدید بسیاری از وزرای کشورهای خارجی در ایران میآیند برای بازدید مپنا را به عنوان نماد صنعت ایران انتخاب میکنیم.
چیت چیان افزود: هم اکنون بیش از 90 درصد تجهیزات صنعت برق در داخل کشور تولید میشود و شرکت مپنا در دنیا جزء 7 کشور برتر این صنعت به حساب میآید.
وی تاکید کرد: هم اکنون به جز مپنا شرکتهای دیگری مثل OTC شکل گرفته و شرکتهای موفقی مانند مپنا وجود دارند.
وزیر نیرو اضافه کرد: ظرفیتهای داخلی کشور می طلبد شرکتها ظرفیت خود را ارتقاء دهند.
وی با اشاره به اینکه هیچ گاه نباید فکر کنیم یک شرکت موفق همیشه موفق میماند ، گفت : هم اکنون در دنیا بدون رقابت پذیری امکان توسعه وجود ندارد و شاید شرکت ها برای مدتی با حمایت دولت انحصاری ایجاد کنند اما وقتی شرکتها از دایره رقابت بیرون آیند کاهش رقابت پذیری و کارایی و حتی توقف عایدشان میشود مانند صنعت خودروسازی.
چیت چیان با اشاره به اینکه زمانی دولت نیروگاه میساخت و آن را اداره میکرد اما اکنون این مسئولیت به عهده بخش خصوصی است بنابراین صنعت نیروگاهی باید به یک صنعت رقابت پذیر تبدیل شود.
وی به راندمان نیروگاههای سیکل ترکیبی نسل جدید اشاره کرد و گفت: راندمان این نیروگاهها به 60 درصد رسیده است و ما چارهای به جز حرکت به این سمت نداریم و مجبوریم به جای توربین های کلاس E از توربینهای کلاس F و H استفاده کنیم.