معاون وزیر ارشاد:
شهر آفتاب برای نمایشگاه کتاب مناسب است
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: چالش انتخاب مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تنها از میان چهارگزینه دغدغه اصلی مسئولان فرهنگی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر سید عباس صالحی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مصلای امام خمینی (ره)، باغ کتاب، مرکز توسعه صادرات و نمایشگاه شهر آفتاب از گزینه های پیشرو برای برگزاری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است افزود: مصلای امام خمینی (ره) به لحاظ جغرافیایی، حمل و نقل و دسترسی دارای امتیاز است اما این مکان عبادی است و برای نمایشگاه ساخته نشده است.
وی افزود: در این مکان با اتلاف منابع مالی روبرو هستیم، به طوری که سالانه سه تا چهار میلیارد تومان هزینه تاسیسات نمایشگاه میشود و با پایان یافتن نمایشگاه این هزینه پوچ می شود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: صرف انرژی انسانی از معایب برگزاری نمایشگاه در مصلای امام خمینی (ره) است به طوری که حدود شش ماه منابع انسانی درگیر برگزاری نمایشگاه می شوند و 70 سازمان نیز در برپایی این نمایشگاه دخیل هستند.
صالحی یکی دیگر از گزینه های انتخابی برای برگزاری نمایشگاه کتاب را باغ کتاب عنوان کرد و گفت: مساحت باغ کتاب تنها 80 هزار متر است در حالیکه سقف مساحت مورد نیاز برای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 120 هزار متر است.
وی مرکز توسعه صادرات را یکی دیگر از گزینه های برپایی نمایشگاه دانست و افزود: امسال نمایشگاه نفت قرار است در این مکان برگزار شود و موکول کردن نمایشگاه کتاب به دهه آخر فروردین و یا خرداد به دلیل نزدیکی ایام تعطیلات نوروزی و ایام امتحانات دانشگاهی و دانش آموزی مقدور نبود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزینه نمایشگاه شهرآفتاب را مناسب ارزیابی کرد و افزود: ساخت مجتمع بزرگ نمایشگاهی شهر آفتاب از سال 90 شروع شده اما هنوز هفت درصد آن ناتمام مانده است.
صالحی گفت: شهر آفتاب شامل سه ساختمان است که بیش از 70 هزار متر مساحت دارد و 55 هزار متر آن فضای مسقف است.
وی افزود: ترکیبی از 55 هزار متر فضای مسقف به اضافه فضایی که شهرداری تهران قول داده است تا زمان برگزاری نمایشگاه ایجاد شود به لحاظ ساختاری برای نمایشگاه مناسب است.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه سالانه هشت تا 9 میلیارد تومان هزینه سخت افزاری نمایشگاه می شود گفت: دغدغه مکان برگزاری نمایشگاه از مسائل جدی برپایی این نمایشگاه بین المللی است.
صالحی گفت: شهر آفتاب در کنار مزیت هایی که دارد با این مسئله مواجه است که هنوز کلید آن به دست ما نرسیده است و آمادگی صددرصدی ندارد و مطمئن نیستیم تا پایان سال به دست ما برسد؛ نمی توان تضمین کرد که همین هفت درصد باقیمانده کامل شود.
وی گفت: باید تفاهم نامه بین شهرداری و ارشاد بسته شود تا نمایشگاه کتاب در مکانی همانند شهر آفتاب برگزار شود که همیشگی و سالانه باشد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: 17 سیاست و 32 اقدام متناظر از سوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تصویب شده است.
وی ادامه داد: در دیپلماسی فرهنگی و بین المللی برای بهتر شدن نمایشگاه تهران تصمیماتی اتخاذ شده است، به طوری که تصویب شده است سال 95 کشور روسیه مهمان نمایشگاه کتاب و سال 96 کشور ایتالیا مهمان ویژه این نمایشگاه باشد.
صالحی افزود: دعوت نویسندگان جهانی در نمایشگاه و استفاده از زبان دوم در محیط نمایشگاهی از مهمترین اقدامات این دوره از نمایشگاه خواهد بود.
وی با بیان اینکه فعال سازی ارتباط نویسندگان و مخاطبان، توجه به توزیع کنندگان و تشکیل پایگاه هایی برای آن ها از اقدامات اتخاذ شده این نمایشگاه است تاکید کرد: نمایشگاه کتاب فرصت پژوهش در عرصه نشر است.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: 70 درصد نمایشگاه به کمیته های نشر داخلی اختصاص می یابد و بخش های بین الملل ، اطلاع رسانی ، روابط عمومی و تبلیغات به تشکل های نشر واگذار شده است.
صالحی گفت: سالانه 40 درصد شرکت کنندگان در نمایشگاه کتاب را شهرستانی ها تشکیل می دهند.
وی افزود: مشارکت همه ارکان صنعت نشر در نمایشگاه از نکات مهم این دوره خواهد بود چرا که نمایشگاه صرفا ناشر محور نباید باشد بلکه همه اصحاب نشر باید فرصت حضور در آن داشته باشند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه و حمایت از نشر دیجیتال و استفاده بیشتر از ظرفیت نمایشگاه برای ترویج کتاب و کتابخوانی را از اقدامات مهم دیگر بیست و نهمین دوره نمایشگاه کتاب بین المللی کتاب تهران عنوان کرد.