مهدوی راد افزود: 42 هزار و 903 کتاب ارزشمند که در سال 93 منتشر شده است به دبیرخانه جایزه کتاب سال ارسال شد و 224 عنوان کتاب را حدود 900 نفر داوری کردند.
وی گفت: در جایزه کتاب سال امسال حدود 10 نفر برگزیده می شوند و از 30 نفر تقدیر خواهد شد.
دبیر سی و سومین دوره جایزه کتاب سال ادامه داد: جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به همه گروهها تعلق دارد و حضور صنف خاصی را در آن قائل نیستیم.
مهدوی راد با بیان اینکه هیچگونه محدودیتی برای شرکت در این جایزه وجود ندارد افزود: حدود 6 هزار ناشر آثار خود را به سایت کتاب سال ارسال کردند و 2500 داور نیز به داوری این آثار پرداختند.
وی گفت: امسال خود ناشران و مؤلفان، کتابهایی که برای عرضه و ارزیابی مناسب دانستند ارسال کردند و در مجموع 5385 عنوان کتاب در سایت کتاب سال ثبت شد که این مجموعه برگزیده ای از 42 هزار و 930 کتاب منتشر شده سال 93 است.
دبیر سی و سومین دوره جایزه کتاب سال افزود: پس از بررسی آثار 224 عنوان کتاب به مرحله داوری راه یافتند که حدود 900 نفر از استادان و صاحبنظران دانشگاهها کار داوری این آثار را بر عهده گرفتند.
مهدوی راد گفت: در روز برگزاری جایزه کتاب سال (18 بهمن) رئیس جمهور حضور خواهد داشت و در این مراسم از 10 برگزیده و 30 نفر تقدیر می شود.
دبیر سی و سومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه امسال نخستین دریافت کتاب از طریق ثبت نام در سایت کتاب سال انجام شد گفت:کتابهای ارسالی در گروه کلیات، فلسفه، روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم خالص، علوم کاربردی، هنر، ادبیات، تاریخ و جغرافیا و کودک و نوجوان جا می گیرد.
اخلاق در پژوهش و نگارش مهمترین رکن در حوزه کتاب و نشر است
مهدوی راد با اشاره به اینکه جریان کتاب سازی فقط در جامعه ما رخ نمی دهد گفت: اخلاق در پژوهش و نگارش مهمترین رکن در حوزه کتاب و نشر است و نمی توان به کسی که مطلبی را از کتاب دیگری برداشته است حق داد چرا که این عمل از سرقت نیز خطرناکتر است که این همان دزدی معنوی است.
وی افزود: سهم تحقیق و پژوهش در کشور نسبت به آنچه که باید باشد کمتر است و دانشگاهیان باید بررسی کنند تا برای خلق آثار فاخر چه باید کرد.
مهدوی راد گفت: به لحاظ کمی در میراث مطلوب کم نداریم بلکه فزونی نیز داریم اما کیفیت همچنان پایین است.
محسن جوادی دبیر بیست و سومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان اینکه دو هزار عنوان کتاب در مرحله نخست از طریق کتاب شناسی مورد بررسی قرار گرفته است افزود: 250 کتاب پس از داوری به مرحله دوم راه یافت و در نهایت 30 عنوان کتاب به دوره نهایی رسید.
وی با بیان اینکه 10 کتاب برای دریافت جایزه جهانی سال معرفی می شود گفت: ادبیات ایران، هنر اسلامی، تاریخ و جغرافیا، معماری اسلامی و فقه اسلامی موضوعاتی است که در این دوره به آنها پرداخته شده است.
جوادی افزود: نویسندگانی از کشورهای آلمان، اتریش، آمریکا، روسیه، انگلیس، ایتالیا و فرانسه در بیست و سومین دوره جایزه جهانی کتاب سال حضور دارند که قرار است 10 نفر برگزیده معرفی شوند.
وی با بیان اینکه این کتابها منتشر شده در سال 2014 هستند افزود: فقط کتابهایی به جایزه جهانی راه یافته است که حوزه مطالعاتی ایرانی ـ اسلامی داشته اند.
سی و سومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی و همچنین حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران متعهد کشور برگزار میشود.
کتاب سال جمهوری اسلامی ایران عنوان یک جایزه دولتی ایرانی است که هر ساله در بهمن ماه به همت خانه کتاب ایران برگزار و به نویسندگان برگزیده در بخشهای کلیات، فلسفه اسلامی، فلسفه غرب، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم کاربردی، هنر، ادبیات و تاریخ اعطا میشود.