برخلاف چیزی که رسانههای غربی تلاش میکنند تا به نمایش بگذارند، اسلام هراسی ترامپ منحصر به خودش نیست. ترامپ یک فرد نیست؛ ترامپ نماد سیاستمداران آمریکایی است.
پژوهش خبری : در پی افزایش هجمه و فشار به مسلمانان آمریکا با گسترش موج اسلام هراسی در جهان، روزنامه آمریکایی " نیویورک تایمز" در گزارشی از چالش های زندگی نسل جوان مسلمان آمریکایی و تاثیر آن بر دینداری و زندگی آنان در کشوری پرداخته که مدعی آزادی بیان و عقیده است؛ کشوری که حالا و با اظهارنظرهای تند کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری 2016 علیه مسلمانان، اسلامهراسی و حملات نژادپرستانه به مسلمانان، دربرخی ایالت های آن شدت گرفته است.
دونالد ترامپ، نامزد جنجالی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، در بیانیهای با ادعای اینکه عده زیادی از مسلمانان از آمریکاییها نفرت دارند ورود آنها را به منزله حملات بیشتر در خاک کشورش دانست و خواستار جلوگیری از ورود همه مسلمانان به خاک آمریکا شد: «بسیاری از مسلمانان از آمریکایی ها نفرت دارند و ورود آنها به منزله حملات بیشتر در خاک آمریکا است.
"هبه جمال" یکی از مسلمانان آمریکایی است که یازده سپتامبر را به یاد نمی آورد، او یک ساله بود و از حمله به افغانستان و عراق هم خبر نداشت و تجربه ای هم در افزایش بیاعتمادی و منفی نگری نسبت به مسلمانان در آمریکا و برنامه های شنود پلیس و افزایش حملات جهت دار ندارد.
اما در سال های اخیر به ویژه در چند ماه گذشته، روزهای گذر از کودکی اش به مرحله بانویی جوان با رواج خشونت های گروه های افراطی و ترویج اسلام هراسی همراه شده و او ناچار است با چالش های سخت یک زن مسلمان بودن در جامعه آمریکا دست و پنجه نرم کند.
"هبه" به جای این که مانند سایر نوجوانان درگیر انجام کارهای مدرسه، لباس خریدن و یا بیرون رفتن با دوستان باشد، ناچار است با رشد احساسات ضد اسلامی مقابله کند و برنامه روزانه خود را به نحوی می چیند که از حملات اجتناب کند و نگران است که جامعه او را چطور می بیند. بارها (بر اساس آنچه در جامعه القا می شود) اعتقاداتش را با تروریست هایی مقایسه می کند که به نام مذهب او دست به قتل و جنایت می زنند.
هبه جمال، جزئی از نسل مسلمانان آمریکایی است که در خلال مبارزات علیه تروریست ها در آمریکایی رشد کرده که بر اساس بررسی های بسیار در آن خصومت های ضد اسلامی در سطح بسیار بالایی قرار دارد.
مسلمانان جوان آمریکایی، در رأس همه امور رایج، ناچار هستند تا با استفهامات عمیق هویتی، اجتماعی، سیاسی و دینی در کشوری که یک رابطه دو وجهی با اسلام دارد دست به گریبان باشند. پیچیدگی ها و فشار ها، باعث شده بسیاری از مسلمانان جوان اگر توسط کشور خود پذیرفته نشوند؛ احساس انزوا و بیگانگی بکنند.
این چالش ها از سال گذشته چندین برابر شده است، زمانی که اتفاقات خشونت طلبانه در سرتاسر جهان شدت یافت و احساسات ضد اسلامی در ایالات متحده و دیگر نقاط نیز شعله ور تر شد: حملات تروریستی در پاریس، کشته شدن سه دانشجوی مسلمان در چپل هیل، نیویورک سیتی، اتفاقات سن برناردینو، واقعه کشتار کالیفرنیا و پیشنهاد دونالد ترامپ مبنی بر بستن مرزهای ایالات متحده به روی مسلمانان.
برای بسیاری از نوجوانان مسلمان آمریکایی کشمکشهای این فضا ـ برای درک موقعیتشان و اینکه چه اتفاقی قرار است برای آن ها و جامعه شان بیفتد و فکر کردن به اینکه چطور باید پاسخگو بود، چطور باید بر ترس غلبه کرد و شاداب و سرزنده ماند ـ برای افرادی در سنین آن ها بسیار طاقت فرسا است.
هبه جمال می گوید: "زمانی که به خانه می آیم و والدینم از من سوال می کنند که چرا این قدر خسته ای؟ چه کاری انجام داده ای؟ در پاسخ می گویم که مطلقاً هیچ کاری! "
او اضافه می کند:" شما احساس می کنید که همه جهان علیه شما هستند و این بسیار طاقت فرسا و نابود کننده انرژی است."
سخن آخر
.................
برخلاف چیزی که رسانههای غربی تلاش میکنند تا به نمایش بگذارند، اسلام هراسی ترامپ منحصر به خودش نیست. پس از حملات پاریس تمام کاندیداهای جمهوری خواه ،مسئله ترس از تروریسم آوارگان سوری را به میان رای دهندگان آوردند. جب بوش و تد کروز هر دو گفته اند که فقط باید آوارگان سوری مسیحی را بپذیریم. بن کارسون هم گفت یک مسلمان نباید رئیس جمهور شود حتی اگر دینش را هم انکار کند.شاید، این بهترین توصیف باشد: ترامپی یک فرد نیست؛ ترامپ نماد سیاستمداران آمریکایی است.