مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از ایجاد کارخانه زباله سوز ۳۰۰ تنی ویژه پسماندهای بیمارستانی در آرادکوه کهریزک تا پایان امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد هادی حیدرزاده در حاشیه طرح پایش بیمارستانهای شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: تفاهم نامه سه جانبه میان شهرداری، محیط زیست و وزارت بهداشت برای ایجاد کارخانه زباله سوز ویژه پسماندهای بیمارستانی هفته آینده منعقد خواهد شد.
وی افزود: این کارخانه با سرمایه گذاری بخش خصوصی احداث می شود که از دفن زباله های بی خطرساز بیمارستانی نیز جلوگیری می کند.
حیدرزاده همچنین از راه اندازی سامانه مستقل ویژه حمل پسماندهای بیمارستانی با خودروهای ویژه و کارکنان مخصوص در تهران خبر داد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: این سامانه به زودی راه اندازی می شود و در حال حاضر شهرداری تهران 90 دستگاه خودروی ویژه جمع آوری و حمل زباله های بیمارستانی را فراهم کرده است.
کارشناسان مدتهاست که معتقدند پس از بی خطرسازی پسماندهای عفونی و شیمیایی بیمارستانها حتی دفن این پسماندها اثرات زیست محیطی مخربی دارد که حالا قرار است با انجام ساز و کارهای لازم کارخانه زباله سوز ویژه پسماندهای بیمارستانی تا پایان سال در تهران راه اندازی شود.
چهل درصد بیمارستانهای شهر تهران استاندارد زیست محیطی ندارند
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: طبق پایش انجام شده، 40 درصد بیمارستان های شهر تهران استاندارد زیست محیطی را رعایت نمی کنند.
شاعری در نشست خبری افزود: متاسفانه میزان آلودگی این بیمارستانها بیش از استاندارد است که اسامی بیمارستانها تهیه و در اختیار وزارت بهداشت قرار داده شده است.
وی گفت: علاوه بر آلودگی آب های سطحی، این بیمارستانها آلودگی های دیگری نیز ایجاد می کنند.
شاعری افزود: انتظار این است که اخطارهای لازم به این بیمارستانها داده شود تا در صورت همکاری نکردن تعطیل شوند.
وی با اشاره به اینکه وضع فاضلاب شهر تهران مناسب نیست، گفت: در خصوص آلودگی هوای تهران 15 سازمان متولی وجود دارد که مشکل آن تامین اعتبار و پول نیست بلکه مدیریت واحد است.
شاعری همچنین با اشاره به افزایش بارندگی های اخیر در شهر تهران افزود: خوشبختانه 12 درصد افزایش بارندگی داشتیم و وضع آب در پشت سدها خوب است.
وی گفت: در حال حاضر بر اساس آمار وزارت نیرو سد طالقان 144 میلیون متر مکعب، کرج 175میلیون متر مکعب، لار 130 میلیون متر مکعب، لتیان 66 میلیون متر مکعب و ماملو 143میلیو ن متر مکعب ذخیره آب دارند.
شاعری افزود: پشت سدهای شهر تهران 660 میلیون متر مکعب آب وجود دارد که این رقم در سال گذشته 437 میلیون متر مکعب بوده است.
وی همچنین در خصوص آلودگی سبزیجات در شهر تهران گفت: در تمام سازمان میادین میوه و تره بار، سبزی ها پایش و کنترل می شود.
شاعری گفت: متاسفانه بخشی از اراضی تولید کننده سبزی و صیفی جات با آب فاضلاب شهر تهران آبیاری می شود که احتمال آلودگی در سبزی و صیفی جات در این بخش وجود دارد که سازمان های مربوط باید دقت لازم را انجام دهند.