در مدت کمتر از ۲ ماه
۴۵ واحد بیمارستانی اخطاریه گرفتند
رئیس اداره حفاظت محیط زیست تهران: از ابتدای اردیبهشت تاکنون ۸۳ بیمارستان مورد پایش قرار دادیم که ۴۵ بیمارستان اخطاریه گرفتند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ فاطمه برنا در حاشیه افتتاح سیستم تصفیه خانه فاضلاب سه بیمارستان تهران با اشاره به اینکه ۱۶۴ بیمارستان در شهر تهران وجود دارد، گفت: یکی از اولویتها برای فعالیت بیمارستانها نصب سیستم تصفیه فاضلاب و مدیریت پسماندهاست، که در شهر تهران این امر اجرایی شده و تقریبا همه بیمارستانها به سیستم تصفیه فاضلاب مجهز شده است.
وی با بیان اینکه در بیمارستان ۴۵۰ تختخوابی یاس که امروز سیستم تصفیه فاضلاب آن به بهره برداری رسید، روزانه حدود ۳۰۰ متر مکعب فاضلاب تولید میشود و امروز از خروجی آن نمونه برداری نیز صورت میگیرد، گفت: ویژگی مهمی که این تصفیه خانه دارد، تصفیه و بازچرخانی آب برای مصارف بیمارستان است که موجب کاهش مصرف و جلوگیری از هدررفت آب میشود.
برنا با اشاره به اینکه محیط زیست همواره بر فعالیت واحدهای بیمارستانی نظارت دارد، اظهار داشت: از ابتدای اردیبهشت امسال پایش بیمارستانها بصورت مستمر آغاز شده و تاکنون حدود ۸۳ بیمارستان پایش شده و حدود ۴۵ اخطاریه محیط زیستی نیز در حوزههای مختلف اعم از فاضلاب و پسماند برای واحدهای بیمارستانی صادر شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران ادامه داد: این برنامه پایش تا بررسی تمام بیمارستانهای تهران ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در کنار پایشهایی که محیط زیست بصورت مستقیم انجام میدهد، همه واحدهای بیمارستانی ملزم به ارائه خود اظهاری نیز هستند، تصریح کرد: در این خود اظهاریها همه عوامل آلاینده محیط زیستی بررسی و نتایج آن به محیط زیست اعلام میشود.
محمودی مدیرکل محیط زیست استان تهران
کار پایش بیمارستانها در دستور کار است
سعید محمودی مدیرکل محیط زیست استان تهران در حاشیه افتتاح سیستم تصفیه خانه فاضلاب سه بیمارستان تهران با بیان اینکه طبق قوانین و مقررات محیط زیست همه بیمارستانها و مراکز درمانی بزرگ موظف به تجهیز سیستم تصفیه فاضلاب در مجموعه خود هستند، گفت: با توجه به اینکه بار میکروبی فاضلاب بیمارستانها بالاست، باید قبل از تحویل به سیستم فاضلاب شهری، بار میکروبی آن تا حد استاندارد کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه در شهر تهران تقریبا همه بیمارستانها مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب هستند، اما برخی از آنها کارایی لازم را ندارند، افزود: از بهمن سال گذشته کار پایش بیمارستانها و مراکز درمانی را به صورت جدی در دستور کار قرار دادیم.
محمودی با اشاره به پایش شبانه روزی بیمارستانها و مراکز درمانی توسط محیط زیست استان تهران، گفت: چنانچه سیستم تصفیه فاضلاب بیمارستانی غیرفعال باشد، در گام اول اخطاریه محیط زیستی صادر و در صورت بی توجهی به اخطاریه موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری میشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه در دورهای برای تخلفات محیط زیستی بیمارستانها اخطاریه و بازداشت صادر میشد، اظهار داشت: در حال حاضر حرکت به سمت حفظ محیط زیست و رعایت استانداردها است و افتتاح تصفیه خانه فاضلاب بیمارستانها قابلیت الگو برداری دارد.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست آمادگی کامل برای همکاری و تعامل بیشتر در جهت بهتر شدن شرایط را با بیمارستانها دارد، تصریح کرد: افتتاح این تصفیه خانهها حاصل نگاه جمعی و تلاش بین بخشی است و محیط زیست به تنهایی نمیتواند حفاظت از محیط زیست را محقق کند و این مهم به همه مربوط است و همه باید نسبت به حفظ و صیانت از آن احساس مسئولیت کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تاکید کرد: حوزه بهداشت نزدیکترین ارتباط با محیط زیست را دارد و نیازمند بیشترین همکاریها هستیم.
همزمان با پنجمین روز از گرامیداشت هفته محیط زیست با شعار جهش تولید، حفظ محیط زیست برای توسعه پایدار ایران، سیستم تصفیه فاضلاب بیمارستانهای یاس در فضایی به مساحت ۷۲ متر مربع و با اعتبار ۴ میلیارد ریال، حضرت علی اصغر با ظرفیت ۱۵۰ متر مکعب پساب بیمارستانی با اعتبار ۴ میلیارد ریال، مرکز پزشکی آموزشی درمانی اختر با ظرفیت تصفیه ۱۰۰ متر پساب و بهره برداری ۶۰ متر مکعب همچنین با اعتبار حدود ۲ میلیارد ریال و پاسگاه محیط بانی کن و سولقان در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی به بهره برداری رسید.