وزير آموزش و پرورش گفت: رتبهبندي معلمان يکي از مهمترين راهکارهاي اجرايي سند تحول بنيادي در نظام آموزش و پرورش است و بايد به زودي در دولت تصويب شود.
به گزارش واحد مرکزي خبر؛ علي اصغر فاني در سي و يکمين اجلاس روساي آموزش و پرورش سراسر کشور گفت: آموزش و پرورش دولت يازدهم با خط مشي اعتدال تلاش کرده است تا با بهرهگيري از توان بزرگ يک ميليون فرهنگي اعتدال را در لايههاي مديريتي در آموزش و پرورش جاري و ساري کند.
وي افزود: سند تحول نظام آموزش و پرورش مورد توجه آموزش و پرورش در دولت يازدهم بوده است و اين سند بايد سه مرحله را طي کند؛ طراحي و تصويب که انجام شده است، تدوين نقشه راه براي اجراي سند که بدون نقشه قادر به اجراي سند نخواهيم بود و اجرايي کردن سند که بايد با تحمل و فراهم نمودن زمينه هاي اجرايي و بدور از شتاب زدگي اجرا شود.
فاني تاکيد کرد: متاسفانه برخي اقدامات براي اجرايي کردن سند در سال گذشته انجام شد که آموزش و پرورش را دچار مشکلات عديده اي کرد و اميدواريم بتوانيم باتدبير و برنامهريزي آن را به صورت معقولانه اجرايي کنيم.
وزير آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش در سالي که گذشت تقويت هويت، تامين معيشت و منزلت معلمين را در دستور کار خود قرار داد چرا که معلمان مهمترين رکن نظام تعليم و تربيت هستند و ايجاد روحيه شادابي و نشاط در معلمان مي تواند بازده کاري آنان را بالا ببرد.
فاني افزود: در سالي که گذشت همچنين سياست توسعه مشارکت در آموزش و پرورش را دنبال کرديم چرا که معتقديم آموزش و پرورش بدون مشارکت مردم امکان اجرا و اداره را ندارد و تکيه صرف بر بودجه و امکانات دولتي مشکل آموزش و پرورش را حل نخواهد کرد.
وي ادامه داد: معلم و دانشآموز بايد احساس تعلق خاطر در محيط کاري خود داشته باشد و خانواده نيز بايد احساس کند در اداره مدرسه نقش دارد و اين مهم با تقويت انجمنهاي اوليا و مربيان در مدارس امکان پذير خواهد شد.
فاني تقويت شوراهاي دانش آموزي، شوراهاي معلمان و انجمنهاي اوليا و مربيان و تشکلهاي مردم نهاد در آموزش و پرورش را ارکاني دانست که ميتوانند بهرهوري را در آموزش و پرورش افزايش دهند.
وزير آموزش و پرورش گفت: در دولت يازدهم توجه ويژه اي به اقتصاد آموزش و پرورش شده است و اين معقوله بسيار مهمي است که در آن منابع جديد براي افزايش بهره وري در آموزش و پرورش را ايجاد خواهد کرد.
وي افزود: امروز بسته حمايتي براي مدارس غيردولتي به مناطق آموزش و پرورش ابلاغ شده است و آموزش و پرورش آمادگي دارد از مدارس غيردولتي حمايت جدي کند و زمينه توسعه مشارکت مردمي را در آموزش و پرورش ايجاد کند.
فاني به ايجاد زنگ گفتگو و انشاء و تقويت روحيه نقد در بين دانشآموزان و روحيه شهروندي که مورد تاکيد رئيس جمهور در آغاز سال تحصيلي گذشته بود اشاره کرد و گفت: ما براي اجرايي کردن اين موضوعات تلاش بسياري کرديم و از امسال شاهد اجراي آن خواهيم بود.
وزير آموزش و پرورش افزود: اقدامات زيادي براي پرنشاط کردن دانش آموزان و محيط مدرسه با ايجاد کلاسهاي قرآن، نهج البلاغه و کتابهاي شهيد مطهري براي تقويت اجتماعي و جامعه پذيري در بين دانش آموزان براي سال تحصيلي آينده اجرا خواهد شد.
وي تفاهم نامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت، ورزش و جوانان، راه و شهرسازي، شهرداري، معاون حقوقي رياست جمهوري و محيط زيست از جمله تفاهمنامههاي مهمي دانست که در يک سال گذشته در آموزش و پرورش به امضا رسيده است.
فاني افزايش 26 درصدي بودجه آموزش و پرورش را نشانگر توجه ويژه دولت به آموزش و پرورش دانست و ابراز اميدواري کرد که در برنامه ششم توسعه به آموزش و پرورش توجه ويژهاي شود.
وي در پايان گفت: آموزش و پرورش آئينه تمام نماي هر کشور است و سرمايهگذاري امروز در آموزش و پرورش بازدهي در آينده را به همراه دارد.
در اين مراسم با حضور رئيس جمهور از کتابهاي جديدالتاليف پايه چهارم و هشتم تحصيلي رونمايي شد.