پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور در سی ویکمین اجلاس روسای آموزش وپرورش مناطق کشور در تهران بر ضرورت ایجاد تحول بنیادی در نظام تعلیم و تربیت کشور تاکید کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ،آقای روحانی با اشاره به شرایط پیچیده کنونی جهان تربیت نسلی دین باور، بانشاط و پرامید ، عالم ، با اخلاق و مشارکت جو را رسالت سنگین آموزگاران ودست اندرکاران آموزش وپرورش کشور دانست.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه دوران آموزش وتربیت دانش آموز کلیشه ای سپری شده است گفت : این وظیفه آموزش وپرورش است که دانش آموزی برای تولید ،توسعه ، تحقیق و تفکر برای فردا تربیت کند.
دکتر روحانی لزوم تغییرات اساسی در نظام وشیوه آموزش در کشور تاکید کرد وگفت باید همزمان با بازسازی ساختمانی مدارس نظام تعلیم وتربیت نیز بازسازی شود .
رئیس جمهور توسعه ومشارکت بخش های مختلف جامعه در امر آموزش را ضروری خواند و گفت: دولت به تنهایی قادر نیست مسائل آموزش وپرورش را حل کند نه اینکه مسئول نیست بلکه مردم باید بدانند این امر با همکاری ومشارکت همگانی امکان پذیر است.
آقای روحانی افزود : به تدریج باید مدارس غیردولتی توسعه یابد ونهادهای دیگر با نظارت آموزش وپرورش با ایجاد مراکز آموزشی زمینه رقابت سالم را دراین زمینه فراهم کنند.
رئیس جمهور با قدردانی از تالیف کتاب های جدید درسی تاکید کرد باید کتاب هایی متناسب با فرهنگ هرمنطقه همچون عشایری ، کشاورزی ، صنعتی یا با زبان ها ،لهجه ها و فرهنگ مختلف تدوین و تدریس شود واشکالی ندارد که کتاب های یک استان با استان های دیگر متفاوت باشد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شرایط خاص کشور گفت : باید امروز کاری کنیم که نسل جوان ما از انقلاب و تاریخ و دفاع مقدس دستاورد ایستادگی دربرابر متجاوزان آگاه و با فرهنگ وهویت اسلامی وملی خود آشنا باشد.
دکتر روحانی با انتقاد از شیوه های سنتی تدریس از جمله حفظ محور بودن آموزش ها گفت : در دنیای امروز باید نظام جدید آموزشی در اختیار داشته باشیم ونسل جوان را به گونه ای تربیت کنیم که حتی درصورت حضور در جوامع و درمیان فرهنگ های دیگر ازجمله غرب نه تنها اثر نپذیرد بلکه اثر گذار باشد.
رئیس جمهور شهید بابایی خلبان دلاور وشجاع ایران اسلامی را نمونه والگویی ازتربیت درست وعمیق دینی وملی خواند و گفت: این شخصیت والا و کم نظیر در همین مدارس و درخانواده ایرانی تربیت شد ورشد کرد ولی آنچنان که نه محیط غرب و نه آمریکا وحتی محیط نظامی امریکا هم نتوانست در او اثربگذارد بلکه این شهید بزرگوار بود که با نماز و روزه وحتی نمازشب توانست روی معلم وهم شاگردی هایش اثر گذار باشد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی براهمیت نقش نهاد خانواده ، مدرسه ، فرهنگ عمومی ،رسانه ها ازجمله صداوسیما و دنیای مجازی و دولت را در آموزش و پرورش نسل جوان تاکید کرد و گفت : بدون همکاری این نهاد ها آموزش وپرورش درست وسازنده امکان پذیرنیست.
آقای روحانی تصریح کرد: تربیت نسلی برای جامعه فردا با پیچیدگی های خاص بسیار دشوار است بدانیم که ترس از دنیا مشکلی را حل نمی کند بنابراین باید نسلی بیدار ، هوشیار وآگاه به دنیای امروز تربیت کرد .
رئیس جمهور ظهور نسل انقلابی را حاصل تلاش معلمان فرهیخته ،مومن و متدین ودلسوز دانست اظهار داشت: اگر چیزی بخواهیم بیاموزیم راهش نه از طریق القا ، تنبیه و نه اقتدار گرایی است بلکه راه درست آن تدبیر ودلسوزی است .
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی معلمی را شغلی مهم با پاداش الهی و از نقش معلمان متدین در تربیت نسل انقلابی به شهادت رسیدن سی وشش هزار دانش آموز و پنج هزار معلم دردوران دفاع مقدس تجلیل کرد.
دکتر روحانی افزود: آموزش وپرورش یکی از مهم ترین نهادهایی است که دولت ها می توانند از طریق آن افکار وگاهی اقتدارشان را درمیان نسل جوان ونوجوان تزریق کنند و گاهی از این قدرت دربرخی کشورها سواستفاده شده است .
رئیس جمهور سوء استفاده نازی ها و کمونیست از آموزش وپرورش برای ترویج اندیشه های نژاد پرستانه ومادی خود وهمچنین نظام ستم شاهی درایران درترویج شاه پرستی وشاه دوستی مثال زد وگفت: در دوران نظام ستم شاهی بگونه ای از آموزش وپرورش سوء استفاده شد که بخش هایی از جامعه ترجیح دادند از نظام آموزش وپرورش دولتی فاصله بگیرند وبه بخش خصوصی روی آورند.
اقای روحانی از نقش شهید مظلوم آیت الله بهشتی و شهید باهنر برای نجات وحفاظت نسل جوان آن روز کشور از طریق مشارکت در تدوین کتاب های درسی و ایجاد مدارس دینی وغیردولتی تجلیل کرد.