بانک جهانی برای احیای دریاچه ارومیه مشارکت می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، عضو هیئت مدیره و مدیر اجرایی بخش خاورمیانه و شمال آفریقای بانک جهانی امروز در دیدار با معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در ارومیه گفت: تلاشهای دولت جمهوری اسلامی ایران برای مهار بحران دریاچه ارومیه نشان از عزم جدی ایران در حل این بحران منطقه ای دارد.
عمر بوگارا افزود: بانک جهانی با تکمیل اطلاعات مربوط به طرحهای مورد نظر برای احیای دریاچه ارومیه، نحوه ارائه کمک های مالی و فنی را در دستور کار قرار خواهد داد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی و نماینده مجری طرح احیاء دریاچه ارومیه نیز در این دیدار گفت: دریاچه ارومیه در شرایط بسیار بحرانی قرار دارد و با تشدید آن بخش وسیعی از منطقه و کشورهای همجوار در معرض تهدید جدی زیست محیطی قرار می گیرند.
بهادری به راهکارهای احیای دریاچه ارومیه اشاره و اضافه کرد: راهکارهای نجات دریاچه ارومیه با عزم جدی دولت یازدهم و مشارکت بیش از 400 متخصص داخلی و خارجی در 24 محور تدوین وعملیات اجرایی آنها نیز با دستور ریاست جمهوری و با تکیه بر توان داخلی و ظرفیتهای موجود در منطقه آغاز شده است.
مسئول دفتر استانی ستاد ملّی احیای دریاچه ارومیه از توجه مجموعه بانک جهانی به موضوع دریاچه ارومیه تقدیر کرد و اظهار داشت: مجموعه های مختلف بین المللی برای احیای این دریاچه اعلام آمادگی کرده اند و امیدواریم بانک جهانی نیز برای مهار این بحران منطقه ای همکاری های لازم را داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی نیز در گزارشی از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی ها در کنار افزایش سریع میزان مصارف آب برای تامین نیازهای غذایی و شرب جمعیت روبه رشد منطقه در 2 دهه گذشته ازعوامل اصلی کاهش میزان آب ورودی به دریاچه و خشکی آن محسوب می شود و در حال حاضر کمتر از 2 میلیارد مترمکعب آب در دریاچه موجود است.
دانشجو با بیان اینکه شرایط بحرانی این دریاچه زندگی بیش از 6 میلیون نفر از ساکنان روستاها و شهرهای اطراف دریاچه را تهدید می کند افزود: ادامه این روند بر ابعاد انسانی و زیست محیطی مناطق اطراف دریاچه و کشورهای همجوار تاثیر می گذارد و پیشگیری از وقوع این وضعیت نیازمند همکاری تمامی نهادهای بین المللی است.
وی تصریح کرد: از مجموع منابع آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه 92 درصد در بخش کشاورزی ، 6 درصد در بخش شرب و 2 درصد نیز در حوزه صنایع مصرف می شود که با توجه به سهم بسیار بزرگ بخش کشاورزی در مصرف آب موجود، اجرای راهکارهای مرتبط با بهینه سازی مصرف و کاهش حداقل 50 درصدی آن از اولویت های اجرایی دولت جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود که در قالب طرح های کوتاه و درازمدت برای تحقق آن برنامه ریزی شده است.