رئیس جمهور ، سیاست دولت را در بخش اقتصاد، در گام اول، ایجاد آرامش و ثبات در بازار داخلی ایران دانست و گفت: امروز در بازار داخلی ایران شاهد نوعی ثبات در زمینه اقتصادی هستیم که وضع بازار سرمایه و بورس ما در شش ماهه اخیر حکایت از همین ثبات دارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای روحانی نشست مشترک بازرگانان و تجار ایرانی و عمانی در مسقط با بیان اینکه تلاش دولت این است که تورم را در بازار ایران به یک شاخص قابل قبول برساند، افزود: در طول شش ماهه سپری شده، تورم نقطه به نقطه را به 22 واحد درصد کاهش دادیم و این بر مبنای قولی است که به مردم داده بودیم و به آن عمل کردیم.
وی اضافه کرد: به مردم وعده دادیم در سال آینده تورم را به 25 درصد برسانیم که البته پیشبینیهای برخی از اقتصاددانان ما این است که تورم از این رقم نیز پایینتر خواهد آمد.
رئیس جمهور سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و بهویژه دولت جدید را روابط نزدیکتر با دنیای اسلام و همسایگان دانست و گفت: در طول شش ماه و اندی که این دولت آغاز به کار کرده، یکی از سیاستهای مهم آن تعامل سازنده با جهان بوده است و این سیاست بر مبنای منافع مشترک و بر اساس دستیابی به ثبات و امنیت بیشتر با کشورهای منطقه خواهد بود.
وی با اشاره به تلاش دولت در ایجاد شرایط مناسب منطقهای و بینالمللی برای کشور اظهار داشت: شرایط منطقه و بینالمللی که ما دنبال می کنیم این است که ایران محیط امنی برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی باشد.
آقای روحانی گفت: امروز به همان نسبت که در دنیا جهانی شدن در حال حرکت رو به جلوست، منطقهگرایی نیز بیشتر مورد توجه است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید کشورها را به هم نزدیک و منافع آنان را به هم متصل کنیم، اظهار داشت: برای اینکه منطقه امن، سالم و در حال رشد باشد باید اقتصادهایمان مکمل یکدیگر باشند و باید اختلافات موجود را قدم به قدم، اما به صورت پایدار حل کنیم.
وی افزود : اتصال ملتها به یکدیگر امنیت می آورد و باید به جای جنگیدن، ریل و راهآهنها را زیاد کنیم، به جای تانک، بزرگراه را اضافه کنیم و به جای اضافه کردن انبارهای تسلیحاتی، رفت و آمدها و کشتیرانیها را بیشتر کنیم تا به آن نقطه امت واحده برسیم و این کار برای ما شدنی است.
آقای روحانی در ادامه با بیان اینکه توسعه بندرها و کشتیرانی و خطوط آهن، سواحل و کشورهای ما را به هم متصل میکند، گفت: باید از رقابتهای ناسالم و از رقابتهایی که گاهی خصمانه می شود، عبور کنیم.
وی افزود: در 40 سال گذشته در منطقه دیدیم که یک کشور و یک حزب که به فکر تجاوز و حرکتهای خصمانه بود منطقه را با چه مشکلات بزرگی مواجه کرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بین ایران و عمان در 40 سال گذشته همواره روابط سالم و دوستانه برقرار بوده است، گفت: همکاریهای منطقهای در جهان از جمله در آسیا، امریکای لاتین، اروپا و شمال امریکا میتواند برای ما الگو باشد.
آقای روحانی از سازمان آ.سه.آن به عنوان یک سازمان همکاریهای منطقهای خوب یاد کرد و گفت: این سازمان توانسته است اقتصاد منطقه جنوب شرق آسیا را شکوفا کند.
آقای روحانی در ادامه با اشاره به اینکه استعداد و ظرفیت بسیار زیادی در منطقه حساس خلیج فارس و دریای عمان برای همکاری وجود دارد، خطاب به تجار ایرانی و عمانی اظهار داشت: ایران و عمان و شما تجار و بازرگانان، کارآفرینان، صنعتگران و سرمایهگذاران نقش بزرگی برای قرابت و نزدیکی ملت ها و کشورها دارید.
وی دروازههای ایران را به روی بازرگانان و سرمایهگذاران کل منطقه و بهویژه عمان باز دانست و اضافه کرد: ظرفیت های زیادی برای همکاری وجود دارد که باید آنها را برای توسعه مناسبات دوجانبه به کار بگیریم.
رئیس جمهور شکوفایی سواحل جنوبی ایران در خلیج فارس و دریای عمان را یکی از سیاست های دولت تدبیر و امید دانست و گفت: برای این کار دولت مصمم است بزرگراه، نفت و لوله گاز را در سراسر این سواحل بگستراند.
وی با بیان اینکه توسعه روابط را برای همه کشورهای منطقه می خواهیم، خاطرنشان کرد: می خواهیم همه کشورهای منطقه در صلح و صفا، صمیمیت و برادری و دوستی با یکدیگر زندگی کنند.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه بازرگانان و سرمایه گذاران تنها پیامآور سود اقتصادی و توسعه اقتصادی نیستند خطاب به آنان گفت: شما پیامآور صلح، برادری، امنیت و حتی رفع اختلافات جزئی و سوءتفاهمات هستید.
آقای روحانی با اشاره به اراده مقامات عالیرتبه ایران و عمان برای ارتقای روابط دوجانبه افزود: اراده سیاسی که در دو دولت و ملت وجود دارد، زمینهای فراهم کرده است که همکاریهای خود را بیش از پیش توسعه دهند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران دست دوستی و برادری به سمت همه کشورهای منطقه به ویژه همسایگان جنوبی خلیج فارس و دریای عمان دراز می کند و معتقد است این دوستی و وحدت و نزدیکی به نفع منطقه و جهان خواهد بود.
رئیس جمهور در پایان اظهار داشت: دیدار من با شما به این معناست که دولت ایران برای تجار، سرمایهگذاران و کارآفرینان اهمیت ویژهای قائل است و همچنین این دیدار بدین معناست که دولت زمینهها و تجهیزات بیشتری برای تبادل تجارت، سرمایه و فعالیتها و شرکتهای مشترک فراهم کند.
دیدار استادان و دانشگاهیان عمان با رئیس جمهور
رییس جمهور در دیدار استادان و دانشگاهیان عمان گفت: رشد و پیشرفت ایران در عرصههای مختلف علمی از جمله بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و علوم فضا قابل توجه است و در بخشی از رشتههای علمی، پزشکی و دانشگاهی دستاوردها و پیشرفتهای چشمگیری داشته است.
آقای حسن روحانی با تشریح دستاوردهای علمی گسترده ایران در بخش های مختلف افزود : به عنوان نمونه ایران در زمینه تولید داروهای پیچیده توانسته قدمهای خوبی بردارد و تولیدات در این بخشها در تراز استاندارد جهانی است، بنابراین بسیار مفید خواهد بود که دستاوردهای علمی دو کشور را به هم منتقل کنیم.
رییس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران معتقد است دانشگاههای دو کشور باید ارتباطات نزدیکی با یکدیگر برقرار کنند، اظهار داشت: باید تبادل استاد و دانشجو بین ایران و عمان را تسهیل و با استفاده از ظرفیت ها و امکانات موجود در دو کشور، زمینه رشد علمی و دانشگاهی مشترک را با حضور استادان و دانشگاهیان فراهم کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: تردیدی نیست که امروز دانشگاهها علاوه بر تعلیم دانشجویان، نقش بسیار مهمی در عرصههای مختلف جامعه و کشور دارند. این دانشگاهها هستند که مدیران آینده کشور را تربیت می کنند و لذا به نحوی در سیاست آینده کشورها و جهان نیز حضور و نقش فعال دارند و آنها هستند که روند اقتصاد آینده جهان را میسازند.
دکتر روحانی منطقه خاورمیانه را حساس و مهم توصیف کرد و با اشاره به مشکلات و اوضاع نابسامان این منطقه از جمله رواج افراطی گری و تروریسم گفت: در دو دهه اخیر، اکثر ترورها و انفجارهایی را که در منطقه و جهان به وقوع پیوسته به نحوی به گروههای اسلامی منتسب کرده اند و می خواهند به این وسیله چهره اسلام را در دنیا مخدوش کنند.
رییس جمهور افزود: وظیفه بزرگ همه مسلمانان، علما و دانشگاهیان این است که واقعیتهای اسلام را برای جوانها و مسلمانان تشریح کنند و توضیح دهند.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت قرابت هر چه بیشتر کشورهای مسلمان با یکدیگر و تاکید قرآن مجید بر وحدت، برادری و اخوت میان مسلمانان اظهار داشت: سرمایههای بزرگ دنیای اسلام در سایه کشتار و جنگ و رقابتهای تسلیحاتی تلف می شود.
رییس جمهور با بیان اینکه برخی مسلمانان به بهانههای مختلف رو در روی هم قرار گرفته اند، تصریح کرد: این در حالی است که معضل اصلی منطقه یعنی اسرائیل فراموش شده و این کشور بیش از 60 سال است که فلسطین را اشغال کرده و متاسفانه هنوز راهحلی برای بازگشت مردم آواره فلسطینی به وطنشان که در اردوگاه و در شرایط سخت زندگی می کنند، پیدا نشده است.
دکتر روحانی تاکید کرد: اگر بناست ملتها در دنیای اسلام دست به دست هم دهند و به سمت پیشرفت و تعالی حرکت کرده و اختلافات را کم کنند، یکی از مسئولیتهای مهمِ دانشمندان و اساتید دانشگاه ها، این است که با مسائل دنیای اسلام و راهحلهای آنها آشنا باشند.
رییس جمهور با بیان اینکه باید باور کنیم هیچ مشکلی نیست که برای آن راه حل مسالمت آمیز وجود نداشته باشد، گفت: هیچ راهی برای امنیت و توسعه پایدار نداریم مگر آنکه امنیت و توسعه خودمان را امنیت و توسعه همسایگان هم بدانیم.
دکتر روحانی با اشاره به تصویب طرح مقابله جهانی با خشونت و افراطگرایی در مجمع عمومی سازمان ملل به صورت اجماعی اظهار داشت: اینکه هیچ کس در مجمع عمومی سازمان ملل خواستار رایگیری برای این پیشنهاد نشد نشان داد که افراطی گری به عنوان یک معضل برای همه ملموس است.
رییس جمهور تصریح کرد: معتقدم امروز شرایطی است که کشورهای منطقه باید قرابت و نزدیکی بیشتری با هم داشته باشند و اگر جایی اختلاف نظری هست، به صورت مسالمتآمیز بنشینیم و آن را حل و فصل کنیم.
دکتر روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در بحث هسته ای 10 سال با کشورهای غربی دچار اختلاف نظر بود، اما با چند مذاکره جدی و رو در رو به یک راه حل موقت دست یافتیم که امروز برای راه حل جامع و نهایی در حال گفتگو هستیم گر چه آنهایی که دنبال خشونت و افراط هستند از این روند خوشحال نیستند.