مردم شهرستان آباده بر اساس یک رسم دیرینه، هر سال اول اسفند غذایی با عنوان آش اسفندی میپزند.
کریمی یکی از بانوان شهرستان آباده که چند سالی است خانواده خود را به بهانه پخت آش اسفندی دور هم جمع میکند، گفت: این آش بیشتر در شهرهای بهمن و صغاد از توابع شهرستان آباده تهیه میشود.
او افزود: باور گذشتگان از پخت این آش در نخستین روز از آخرین ماه زمستان این بوده است که با این کار شبهای بلند و سرد زمستان را پشت سر میگذارند و نوید فرا رسیدن فصلی دیگر را در دل خود پرورش میدهند و با امیدی دو چندان به استقبال بهار میروند.
این شهروند آباده ای تصریح کرد: این آش با هفت نوع غلات و حبوبات شامل گندم، جو، عدس، نخود، لوبیا، ماش و ارزن به امید برکت سفرهها در سال آینده تهیه میشود.