فوق تخصص بیماری ریه در خوزستان گفت: عفونتهای ویروسی عامل تشدید آسم در افراد بیمار می شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر حانیه راجی گفت: بیماریها و مشکلات تنفسی که به دلیل عفونتهای ویروسی بروز میکنند عمدتاً با علائم پیش زمینهای مانند تب، گرفتگی و کوفتگی عضلات، بدن درد و سردرد همراه است؛ افرادی که در مکانهای شلوغ رفت و آمد دارند ممکن است علائم نداشته باشند، اما ناقل ویروس باشند.
وی افزود: گاهی ممکن است در فصولی از سال ویروسهایی مانند کروناویروس و یا آنفلوآنزا در جامعه شیوع پیدا کند، به دلیل ازدحام و تردد بالای افراد در برخی مکانها و همچنین حضور دانش آموزان در مدارس و محیطهای بسته به دلیل داشتن سیستم ایمنی متفاوت با دیگران، به طور شدید دچار بیماری نشوند، اما توجه داشته باشید که این افراد ممکن است ناقل ویروس بوده و آن را به درون محیط خانه آورند. در این صورت چنانچه ویروس را به افرادی که بیماریهای زمینهای دارند انتقال دهد علائم این بیماران شدیدتر میشود.
راجی با بیان اینکه در بیماریهای ویروسی سیر بیماری طولانیتر و دوره درمان نیز سختتر است، ادامه داد: در بیماریهای تنفسی سیر بیماری، یک دوره خود محدود شونده است، به عبارتی بیمار سلامتی خود را بدست میآورد ولی در مدت زمان طولانیتر. البته اگر عفونتهای تنفسی فوقانی یک سرماخوردگی معمولی از نوع ویروسی باشد، در این حالت، یک دوره کوتاهی به طول میانجامد.
فوق تخصص بیماری ریه تاکید کرد: بیماریهای ویروسی باعث تشدید و شعلهور شدن بیماریهای آلرژیک مانند آسم میشوند؛ یکی از مهمترین علتهایی که منجر به فعال شدن دوباره بیماری آسم در افراد میگردد، ابتلای آنها به بیماریهای ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی با علائم آبریزش و عطسه است.
وی میگوید: گاهی ممکن است دو بیماری ویروسی و آلرژیک به طور همزمان بروز کنند که در این صورت باید تمام علائم را جداگانه بررسی کرده و از هم تفکیک کنند تا درمان مناسب برای کنترل علائم و بهبودی بیماری انجام گیرد. چنانچه فرد دچار بیماری آلرژیک باشد، درمان این بیماریها به صورت تجویز داروهای استنشاقی و آنتی هیستامینهای خوراکی است.
دکتر راجی در پاسخ به این سوال که با وجود علائمی شبیه سرماخوردگی در حساسیتها، چطور میتوان تفاوت میان بیماریهای ویروسی و آلرژیک را تشخیص داد؟، گفت: معمولا با شروع فصل پاییز و بازگشایی مدارس، چون دانش آموزان در محیطهای بسته وارد میشوند، نشانههایی از حساسیت در افراد رخ میدهد، اما این فصل هم آغاز الگوی حساسیت فصلی پاییز و هم دوره شیوع ویروسهای تنفسی است. بیماریهای تنفسی ویروسی با علائمی مانند تب، گرفتگی عضلات، بدن درد و سردرد همراه است ولی در بیماریهای آلرژیک شدت این علائم کمتر بوده و ممکن است فرد تنها احساس خستگی و ناخوشی داشته باشد.
وی با بیان اینکه حساسیتهای فصلی تنها در فصل پاییز بروز نمیکنند، گفت: حساسیتهای فصلی مختص یک فصل نیست و میتوان در تمام روزهای سال شاهد بروز علائم آن باشیم، اما در تمام مناطق مختلف یک الگوی فصلی برای این حساسیتها توصیف شده است که این الگو در فصلهای پاییز و بهار بیشتر به چشم میخورد. چون بعضی از گیاهان در فصل پاییز و بعضی دیگر در بهار گلدهی دارند، علائم حساسیت و بیماریهای آلرژیک در این دو فصل بیشتر دیده میشود.
این فوق تخصص بیماری ریه در خصوص علت تنگی نفس یا احساس خفگی در اولین بارش باران میگوید: این اتفاق که در فصل پاییز تقریباً مختص استان خوزستان است و به دنبال اولین بارش باران رخ میدهد و گاهی در جاهای دیگر دنیا نیز اتفاق افتاده، تندر آسم به دنبال طوفان و رعد و برق نامیده میشود. فرضیههای مختلفی در کل دنیا برای این رخداد در نظر میگیرند که ناشی از بیماریهای آلرژیک است.
وی افزود: با اولین بارندگی گرده گیاهان در اثر رطوبت متورم و رعد و برق باعث شوک در این گیاهان میشود، گردهها بعد از شکسته شدن به صورت ذرات ریزتر در هوا پخش خواهند شد؛ بنابراین افرادی که در محیطهای بیرون قرار دارند چنانچه زمینه آلرژی داشته باشند، با استنشاق این ذرات دچار حملههای تنفسی میشوند.
دکتر راجی عنوان کرد: اگرچه این اتفاق نسبت به سالهای قبل کمتر شده است ولی همچنان مشاهده میشود که برخی شهروندان در اولین بارش باران دچار مشکل تنفسی شده و به مراکز درمانی مراجعه کردهاند؛ لذا در این شرایط توصیه میشود افرادی که دارای زمینه بیماری آلرژی تنفسی هستند و همچنین افرادی که علائمی، چون عطسه و آبریزش دارند، زمانی که هواشناسی اعلام بارندگی میکند، درب و پنجرهها را بسته و تا حد امکان از منزل بیرون نروند و اگر از قبل دارو و یا اسپری برای آنها تجویز شده است، درمان را قبل از بارندگیها آغاز کنند؛ بی شک با انجام اقدامات پیشگیرانه و رعایت توصیهها، کمتر دچار عوارض خواهند شد.