پخش زنده
امروز: -
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: آسم یکی از شایعترین بیماریهای مزمن غیرواگیر و عامل مرگ سالانه بیش از ۴۵۰ هزار نفر در جهان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، فروغ عراقی در گفتگو با خبرنگار ما آسم را یکی از شایعترین بیماریهای مزمن غیرواگیر عنوان کرد و گفت: این بیماری بیش از ۲۶۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و مسئول بیش از ۴۵۰ هزار مرگ در سال در سراسر جهان است که بیشتر آنها قابل پیشگیری هستند.
وی افزود: باتوجه به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری، GINA (اعتلاف جهانی برای کنترل آسم)، اولین سه شنبه ماه «می» را به عنوان روز جهانی آسم نام گذاری کرده است و امسال نیز بزرگداشت این روز مصادف با ۱۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ با شعار ارتقاء درمان آسم با آموزش است.
عراقی ادامه داد: بر اساس شعار روز جهانی آسم ۱۴۰۳ «ارتقاء درمان آسم با آموزش» و طبق توصیه GINA حیطههای نیازمند آموزش شامل موارد زیر است:
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان درخصوص اهمیت شناخت و تشخیص بیماری آسم میگوید: آسم یک بیماری التهابی مزمن و غیرواگیر راههای هوایی است که در آن بیمار دچار علائمی مثل: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه و احساس فشار بر روی قفسه سینه میشود، هر چند که ممکن است همه این علائم با هم اتفاق وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه آسم یک معضل بهداشتی برای همه جوامع اعم از توسعه یافته و در حال توسعه به شمار میرود، اضافه کرد: شیوع این بیماری در جهان رو به افزایش است و در کشور ما بر اساس آخرین مطالعات، شیوع علایم آسم در کودکان حدود ۱۱ درصد و در بالغان ۹ درصد است که البته در کلانشهرها و شهرهای دارای آلودگی هوا به مراتب بیشتر است.
عراقی با اشاره به اینکه بیماری آسم هزینههای قابل توجهی را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بیماران، خانوادههای آنان و نظام سلامت کشور تحمیل میکند، گفت: این بیماری یکی از علل اصلی غیبت از مدرسه و محل کارمحسوب میشود.
وی افزود: فقط ۱۰ درصد از مبتلایان به آسم دچار آسم شدید هستند، اما همین گروه اندک بیماران، بیش از ۵۰ درصد از کل هزینههای مستقیم و غیر مستقیم درمان این بیماری را به خود اختصاص داده اند، بنابراین با کنترل مطلوب این بیماری علاوه بر ارتقای کیفیت زندگی بیمار، میتوان هزینههای ناشی از این بیماری را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
فروغ عراقی در تشریح روشهای تشخیصی آسم میگوید: یکی از مهمترین ارکان تشخیص آسم، سابقه پزشکی و شرح حال بیمار است، البته نکات مهم که نیاز به معاینه و ویزیت پزشک دارد، شامل؛ سرفههای طولانی بیش از ۴ هفته، خس خس سینه مکرر، تنگی نفس عود کننده، سرفه در حین فعالیت و رادیوگرافی قفسه سینه که بنا به تشخیص پزشک درخواست میشود و نیاز نیست در هر بار مراجعه به پزشک انجام شود.
وی با اشاره به اهمیست انجام آزمایشها گفت: درصورت شک به سایر بیماریها یا عفونتها طبق نظر پزشک، تستهای تنفسی پیک فلومتری و اسپیرومتری به منظور ارزیابی عملکرد ریهها در تشخیص بیماری آسم برای کودکان بالای ۶ سال قابل انجام است.