رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول گفت: ۵ ذخیره گاه جنگلی این شهرستان تاکنون به ثبت ملی رسیده و یک ذخیره گاه جدید نیز در مرحله ثبت نهایی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد شفیعی زاده گفت: ذخیره گاههای جنگلی گونه مورد معطر (منطقه پا نثار دژ)، گونه نارون (منطقه پلو سیلو)، گونه شیشم (جگ) روستای دیونی، گونه بنه (سالن کو) و گونه محلب (منطقه احمدفداله) پنج ذخیره گاه جنگلی دزفول هستند که تاکنون به ثبت ملی رسیده است.
وی حراست از میراث طبیعی و ظرفیتهای طبیعی فراوان دزفول را ضروری دانست و افزود: ششمین ذخیره گاه جنگلی این شهرستان با عنوان ذخیره گاه جنگلی داغداغان منطقه سالن کوه در مراحل نهایی ثبت ملی شدن است.
شفیعی زاده ادامه داد: ذخیره گاه جنگلی به عرصهای از جنگل گفته میشود که دارای درختان و درختچههای با ارزش ژنتیکی بالا است یا به دلیل دخالتهای فراوان و شکنندگی محیط با خطر انقراض روبهرو است که به منظور حفظ تنوع بیولوژیک منطقه، باید ضمن محافظت از این مناطق از هرگونه دخل و تصرف در آن جلوگیری کرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول اضافه کرد: اعتباری افزون بر ۵ میلیارد ریال سال گذشته صرف حفاظت، نگهداری، ترمیم و مرمت فنس این ذخیره گاهها شده است که با توجه به اهمیت بسیار بالای آنها ضرورت دارد اعتبار یادشده به صورت مستمر تامین و به امر حفاظت تخصیص داده شود.
دزفول با بیش از ۲۴۰ هزار هکتار جنگلهای زاگرسی و کران رودی بیشترین وسعت جنگل را در استان خوزستان به خود اختصاص داده است.
این شهرستان حدود ۴۷۰ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که ۳۵۰ هزار هکتار آن منابع ملی است.