مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: در ۱۰ ماه گذشته، ۴۳۶ هزار تن گندم برای مصرف استان تأمین شده است که بخش عمدهای از آن از محصولات مرغوب بوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، عباسعلی وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران نیز در جلسه کارگروه گندم، آرد و نان استان گفت: در ۱۰ ماه گذشته، ۴۳۶ هزار تن گندم برای مصرف استان تأمین شده که بیش از ۱۰۵ هزار تن مربوط به خرید تضمینی از کشاورزان استان، بیش از ۲۱۷ هزار تن از سایر استانها و بیش از ۳۲ هزار تن نیز از کشورهای همسایه تأمین گردیده است.
دبیر کارگروه گندم و آرد و نان استان با بیان اینکه ۸۰ درصد گندمهای تأمین شده از نوع مرغوب و با کیفیت است، افزود: گندمهای تولید شده در استان از کیفیت بالایی برخوردار است که ۲۰ درصد از گندم مورد نیاز مصرف استان را تأمین میکند و غالب گندمهای وارد شده به استان نیز از محصولات تولید شده در استانهای گلستان و خوزستان که محصول با کیفیتی است، میباشد.
وفائی نژاد با بیان اینکه تأمین به موقع گندم و وجود گندم در استان یک مسئله کلیدی و حساس است، تصریح کرد: هماکنون بیش از ۱۱۴ هزار تن گندم موجودی سیلوهای استان است که جوابگوی مصرف استان تا اردیبهشت سال آینده میباشد.
وی به دوگانهسوز شدن ۵۳ درصد از واحدهای خبازی استان اشاره کرد و اظهار داشت: استان مازندران در دوگانهسوز نمودن واحدهای خبازی رتبه برتر کشور را داراست و هماکنون ۲۱۳۵ واحد خبازی در استان به صورت عملیاتی مجهز به سوخت جایگزین هستند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران با بیان اینکه ۸۵۸ روستا در استان مشمول آرد خام روستایی و عشایری میباشند، گفت: ماهانه تقریباً ۱۰۰۰ تن آرد خام در مناطقی که دسترسی به نانوایی یارانهای ندارند، توزیع میشود و از آنجائیکه بعضاً انحراف در شبکه توزیع آرد مانع خدماتدهی به ساکنین روستاها میشود، هوشمندسازی توزیع آرد خام روستایی و عشایری به عنوان راهکار جدید برای توزیع صحیح و ارائه خدمات به روستاهای فاقد نانوایی و عشایر استان است.
وفائی نژاد با تأکید بر همکاری فرمانداران از دهیاران و بخشداران خواست همکاری لازم را با مجریان طرح داشته باشند تا مصرفکنندگان واقعی با ثبتنام در این طرح از مزایای اجرای آن و دریافت آرد یارانهای بهرهمند گردند.
خروجی عملکرد مسئولین استان باید افزایش رضایتمندی مردم باشد
گنجی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با تاکید بر این نکته که در جلسات کارگروه آرد و نان می بایست به دنبال خروجی صحیح و افزایش رضایتمندی مردم باشیم ، اظهار داشت: خروجی جلسات کارگروه می بایست در شهرستان ها دیده شود و فرمانداران و مدیران و اعضای کارگروه آرد و نان در شهرستان ها موضوعاتی که در کارگروه استان به تصویب می رسد را پیگیری جدی داشته باشند.
وی در خصوص گندم های رطوبت بالا در مناطق کوهستانی استان نیز از سازمان جهاد کشاورزی خواست پیگیری های جدی تری صورت گیرد تا در فصل خرید تضمینی گندم در سال آینده ، دستورالعمل های آن مشخص باشد.
گنجی با توجه به کیفیت بالای گندم های تولیدی در مازندران و همچنین تامین ۸۰ درصد از گندم مورد نیاز استان از گندم های کیفی استان های گلستان ، خوزستان و ... اظهار داشت: عوامل زیادی در تولید نان با کیفیت اثرگذار هستند ، لذا شاخصه ها و معیارهای لازم برای ارزیابی عملکرد نانوایی ها و آماری از رضایت مشتریان از تولید محصول نهایی یعنی نان مشخص گردد تا هدف گذاری و معیار درستی برای ارتقای کیفیت نان در استان داشته باشیم.
وی افزود: از نانوایان ماهر و با تجربه و متخصصان این حوزه برای برگزاری نشستی تخصصی تر دعوت خواهیم کرد تا معیارهای لازم برای پخت نان با کیفیت در نانوایی ها را تعیین نمایند.
گنجی با بیان اینکه در بحث نظارت بر عملکرد نانوایی ها باید دقت و کنترل بیشتری انجام شود اظهار داشت: باید به دنبال تاثیرگذاری بیشتر این نظارت ها بر روند بازار و رضایتمندی مشتریان باشیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری با اشاره به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان اظهار داشت: ساعت کار نانوایی ها به گونه ای تعیین شود که مردم برای تهیه نان تازه در این ماه مبارک با مشکلی مواجه نشوند و نظارت بر رعایت ساعت پخت در این ماه افزایش یابد.