سرپرست آموزش و پرورش اندیمشک گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از سوادآموزان این شهرستان در دورههای انتقال، سوادآموزی و تحکیم در سال تحصیلی جاری در حال گذراندن دورههای آموزشی هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، بهرام سپهریان با گرامیداشت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از سوادآموزان در اندیمشک در دورههای انتقال، سوادآموزی و تحکیم در سال تحصیلی جاری جذب و در حال گذراندن دورههای آموزشی خود هستند.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ نفر در دوره انتقال، ۲۰۰ نفر در دوره سوادآموزی و بیش از ۲ هزار نفر در دوره تحکیم در سال جاری تحصیلی جذب شدهاند، افزود: ریشه کنی بیسوادی از جمله اهداف تشکیل نهضت سوادآموزی است که در این مسیر در چند دهه گذشته اقدامها و طرحهای متعددی در کشور و شهرستان برنامه ریزی و اجرا شده است.
سپهریان ریشه کنی بیسوادی را نیازمند مشارکت جمعی دانست و ادامه داد: تبلیغ، ترویج، تشویق و راهنمایی بیسوادان و کم سوادان و هدایت آنها به سوادآموزی نقش تعیین کنندهای در به صفر رساندن آمار بیسوادی دارد که در این زمینه نقش خانوادهها و فعالان اجتماعی و فرهنگی کلیدی است.
سرپرست آموزش و پرورش اندیمشک با اشاره به آمادگی کادر آموزشی سوادآموزی و آموزش و پرورش برای آموزشهای سوادآموزی، اضافه کرد: همه فرهنگیان شاغل و بازنشسته و آموزش دهندگان آموزش و پرورش شهرستان این آمادگی را دارند تا درصورت شناسایی و یا اعلام آمادگی فرد کم سواد یا بیسواد نسبت به ارائه آموزشهای لازم اقدام کنند.
وی یکی از چالشهای ریشه کنی بیسوادی را انگیزه پایین فرد بزرگسال به دلیل مسائل اقتصادی عنوان کرد و گفت: دستگاههای مختلف شهرستان از جمله کمیته امداد و بهزیستی به منظور ترغیب مددجویان زیرپوشش خود برای سوادآموزی بستههای تشویقی در نظر گرفتهاند که این اقدام میتواند در افزایش انگیزه افراد بیسواد و کم سواد در سوادآموزی موثر باشد.
سپهریان با تجلیل از شهیده زیور نظری نخستین شهید نهضت سوادآموزی کشور، افزود: شهیده زیور نظری در سال ۱۳۵۹ در دبیرستان محبوبه متحدین (سمیه فعلی) شهرستان اندیمشک پس از دریافت دیپلم با تاسیس نهضت سوادآموزی به فرمان معمار کبیرانقلاب به منظور کمک به سوادآموزی راهی روستا میشود و در تعلیم و تربیت افراد بی سواد گامهای مهمی بر میدارد.
وی میگوید: سرانجام این فعال عرصه سوادآموزی در محل کار و هنگام تدریس به همراه سه نفر از سوادآموزان خود بر اثر حمله هوایی دشمن بعثی به درجه رفیع شهادت نائل شد.
هفتم دیماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی در سال ۱۳۵۸ است و هفته اول دیماه نیز هفته سوادآموزی نامگذاری شده و بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، ۶ هزار بیسواد در اندیمشک شناسایی شده است.