پخش زنده
امروز: -
رییس نهضت سوادآموزی دزفول گفت: دزفول سال گذشته در سواد آموزی به مددجویان ندامتگاه ها موفق به کسب رتبه نخست کشوری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، رضوان نوری مادر در نشست شورای آموزش و پرورش دزفول گفت: رتبه دزفول در آموزش سوادآموزی در ندامتگاهها از رتبه ۲۷ در سال ۱۴۰۰ به رتبه سوم در سال ۱۴۰۱ و رتبه نخست کشوری در سال ۱۴۰۲ ارتقا یافت. وی با اشاره به تفاهم نامههای مختلف میان سواد آموزی و دستگاههای مختلف دزفول ادامه داد: این شهرستان که در سال ۱۴۰۱ ار نظر باسوادی در رتبه نهم استانی قرار داشت با اجرای طرحهای مختلف سوادآموزی موفق به کسب رتبه نخست خوزستان در سال ۱۴۰۲ شد.
مشارکت دانش آموزان در سوادآموزی با اجرای طرح نهضت دانش آموزی
رییس نهضت سوادآموزی دزفول بی سوادی و کم سوادی را ریشه در مسائل فرهنگی، معیشتی و اقتصادی دانست و گفت: طرح "نهضت دانش آموزی" به منظور بهره گیری از ظرفیت دانش آموزان مقطع متوسطه در رصد و شناسایی افراد بی سواد و کم سواد شهرستان در دستور کار قرار گرفته است. وی ادامه داد: دانش آموزان در این طرح در گام نخست نسبت به شناسایی افراد بی سواد و کم سواد خانواده خود اقدام میکنند و پس از ثبت در سامانه و شرکت در دورههای توجیهی، منابع لازم آموزشی در اختیار آنها قرار میگیرد.
نوری مادر گفت: دانش آموزانی که بتوانند نقشی در کاهش آمار بیسوادی ایفا کنند علاوه بر تجلیل و پاداشهای نقدی، برای جذب و استخدام در آموزش و پرورش در اولویت قرار میگیرند. وی با اشاره به اهداف برگزاری این طرح افزود: طرح نهضت دانش آموزی به منظور افزایش تعاملات اجتماعی دانش آموزان، مشارکت در نهضت سواد آموزی و شناسایی افراد مستعد در این زمینه است.
بانک جامع اطلاعاتی از افراد بیسواد و کم سواد روستایی دزفول در حال تدوین است
رییس نهضت سوادآموزی دزفول با بیان اینکه طرح "روستای باسواد" از جمله طرحهای پیشنهادی دزفول بود که پس از موافقت در کشور، به صورت آزمایشی در ۱۰ استان از جمله خوزستان اجرایی شده است، گفت: بهره گیری از ظرفیت دهیاریها به منظور شتاب بخشی به سوادآموزی در این طرح هدف گذاری شده است. وی ادامه داد: دهیاران در قالب این طرح مکلف هستند با استفاده از ظرفیت شوراهای اسلامی روستا، معتمدان و ظرفیتهای موجود در هر روستا نسبت به شناسایی افراد بی سواد و کم سواد روستای خود اقدام کنند.
نوری مادر عنوان کرد: استخراج آمار بی سواد و کم سواد روستایی و در نهایت تهیه بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت بی سوادی و تعیین گروههای هدف سواد آموزی از جمله اهداف مهم روستای بدون بی سواد است. وی با اظهار اینکه تمام کتابها و نوشت افزارهای مورد نیاز در قالب این طرح به صورت رایگان در اختیار سوادآموزان قرار میگیرد، افزود: جشن پایان بیسوادی در روستاهایی که آمار بی سوادی و کم سوادی در آن به صفر برسد، برگزار میشود.
رئیس نهضت سوادآموزی دزفول با اعلان اینکه دهیار هر روستا متولی برگزاری این طرح در آن روستا است، تاکید کرد: دهیاران در این طرح به عنوان همیاران سوادآموزی با رویکرد مساله محوری، ریشههای بیسوادی فرد را استخراج و برای آن برنامه ریزی میشود.
مهمترین مطالبه آموزش دهندگان سوادآموزی تبدیل وضعیت و استخدام است
رییس نهضت سوادآموزی دزفول با اشاره به کمبود نیروی انسانی در دوره ابتدایی دزفول گفت: تکمیل کادر آموزش ابتدایی دزفول به ۸۱ نفر نیرو نیاز دارد این در حالی است که هم اکنون ۸۱ آموزش دهنده نهضت سوادآموزی در این شهرستان وجود دارد و میتوان با استفاده از این نیروها این کمبود را برطرف کرد. وی با عنوان اینکه این نیروها حداقل ۱۱ سال سابقه تدریس دارند، افزود: آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی تجربه کاری مناسب دارند و گزینش شدهاند که پیگیری جذب این افراد به آموزش و پرورش مهمترین مطالبه آنها از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است.
نوری مادر با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از فرهنگیان موفق دزفول کار خود را از نهضت سوادآموزی آغاز کردهاند، ادامه داد: ورود مجلس شورای اسلامی برای جذب آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی به آموزش و پرورش به صورت استخدام، خرید خدمت و یا هر عنوان دیگر ضروری است. نرخ باسوادی در شهرستان دزفول در سال گذشته ۹۵.۶ درصد بوده که امسال به ۹۶.۶ درصد رسیده است.
جمعیت کل افراد گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال شهرستان دزفول ۲۹۹ هزار و ۶۶۵ نفر است که ۲۸۷ هزار و ۸۷۷ نفر از آنها باسواد هستند.
تعداد افراد باسواد و بیسواد دزفول در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۶۸ نفر است.