حلوای کنجدی، یکی از شیرینیهای تهیهشده با مواد طبیعی و بدون افزودنی است که به استناد گفتههای بزرگان شهر از دوره قاجار تا امروز پخته میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ این شیرینی بهدلیل ارزش غذایی بالا و طبع گرمی که دارد بیشتر در فصل زمستان در مراسم شادی، اعیاد، شب چله و مسافرتها و ... بهعنوان تنقلات استفاده میشود.
حلوای کنجدی با اضافه کردن کنجد به شیره انگور جوشانده و در دیگهای بزرگ همراه ریشه گیاهی به نام بیخ بهعنوان قوامدهنده که در کوههای اطراف جاجرم میروید، تهیه میشود.
سپس با مغز گردو تزیین و در انواع مختلف مانند حلوای کنجدی معمولی، حلوای طلا بدون کنجد و با گردوی زیاد و حلوای سرکبچه با کنجد تفخورده عرضه میشود.
هفت کارگاه فعال تهیه این شیرینی در جاجرم وجود دارند و طرز تهیه این شیرینی سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شده است.
مهارت پخت حلوا جوزی یا حلوا کنجدی شهرستان جاجرم در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شد.