مدیرعامل انستیتو شهر خلاق کشور گفت: با افتتاح دفتر مرکزی انستیتو شهر خلاق در نهاوند زمینه پیوستن این شهرستان به مجموعه شهرهای خلاق سازمان یونسکو فراهم خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، کامران رحمتی در مراسم افتتاحیه دفتر انستیتو ملی شهر خلاق در شهرستان نهاوند افزود: امیدواریم با تلاش همه مسئولان در نهاوند و ظرفیتهای بیشماری که در این شهر وجود دارد نهاوند به عنوان ششمین شهر خلاق کشور معرفی شود.
او تأکید کرد: همه ما باید تلاش کنیم و از ظرفیتهای موجود شهرستان نهاوند مانند گردشگری، صنایعدستی، صنایع غذایی و ابنیه تاریخی در راستای پیشرفت شهرستان و معرفی شهر خلاق بهره لازم را ببریم.
مدیرعامل انستیتو شهر خلاق کشور با اشاره به ارکان اصلی یک شهر خلاق، تصریح کرد: در شهر خلاق چهار رکن اصلی وجود دارد که شامل خلاقیت، دانایی، صنایع خلاق و اقتصاد دانایی محور است و این چهار رکن باید به کمک یکدیگر بتوانند در بهتر شدن محیط و شرایط زندگی در شهر خلاق تاثیرگذار باشند و شهر خلاق باید بتواند افراد خلاق مانند هنرمندان، پژوهشگران و متخصصان حوزههای مختلف را جمعآوری کرده و پرورش دهد.
رحمتی گفت: تاکنون ۱۴شهر به این شبکه ملی پیوستند و در صدد این هستیم تا پایان سال۱۴۰۴ تمام شهرهای کشور را در واقع مراکز استانها و شهرهای بزرگ را عضو این شبکه داشته باشیم و بتوانیم به تحقق اهداف شهرهای خلاق کمک کنیم که در کشور عضو شبکه جهانی یونسکو شوند و بتوانند با شهرهای جهانی در کل دنیا رقابت کنند.
او افزود: هفت ویژگی که یونسکو اعلام کرده در حوزههای موسیقی، ادبیات، رسانه، خوراکی، طراحی شهری، صنایع خلاق و صنایع دستی هستند، که در ایران پنج شهر با توجه به ظرفیتهای خود عضو یونسکو شده اند.
رحمتی تصریح کرد: شهر اصفهان و بندرعباس در حوزه صنایع دستی، شهر کرمانشاه و رشت در حوزه خوراکی و شهر سنندج در حوزه موسیقی خلاق هستند.
در حاشیه این مراسم بخشهایی از فعالیتها و خلاقیتهای شهر نهاوند در حوزههای عمرانی، صنایع دستی، مبل و منبت، پسماند و بازیافت، فرش و گلیم، محصولات کشاورزی، هنر لاستیکی، سوغات نهاوند در معرض دید عموم قرار گرفت.