راهاندازی خانه خلاق و نوآوری در ملایر
فرماندار ویژه ملایر گفت: این شهرستان با کسب ۲ عنوان جهانی مبل و منبت و انگور، بزودی صاحب خانه خلاق و نوآوری میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، قدرت الله ولدی افزود: این شهرستان با کسب ۲ عنوان جهانی مبل و منبت و انگور و دارا بودن ظرفیتهای بالایی در حوزه صنایع فرهنگی و هنری، بزودی صاحب خانه خلاق و نوآوری میشود.
او در نشست بررسی توسعه شرکتهای دانش بنیان و صنایع خلاق در شهرستان ملایر افزود: ملایر با دارا بودن توانمندی و ظرفیتهایی بالایی همچون وجود مراکز دانشگاهی و آموزش عالی و صنایع خلاق، میتواند به شهر خلاق تبدیل شود.
- خانواده هنرصنعت مبلمان منبت شهرستان ملایر بیش از ۲۵ هزار نفر جمعیت و حدود ۹ هزار استادکار (منبتکار) با بیش از پنج هزار کارگاه فعال دارد. سهم شهرستان ملایر در تولید مبلمان منبت کشور ۶۵ درصد است که پس از ملی و جهانی شدن این هنر صنعت، و پیش از شیوع کرونا، سالانه شمار زیادی از گردشگران و علاقهمندان به این دیار سفر میکردند به نحوی که در این شهر، جشنواره تابستانی برگزار می شد. هم اکنون ملایر دارنده دو عنوان شهر جهانی مبل و منبت و انگور است.
دهم آذر سال ۹۷ روزی است که با ثبت نظام تولید انگور ملایر در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، انگور ملایر بر بام کشاورزی دنیا نشست و حق مالکیت برند جهانی برای تاکستانهای زرخیز این شهر ثبت شد؛ پرورش دانههای یاقوت لابلای مودارهای در هم تنیده به دست باغداران توانمند که سالها از خاک طلا چیدهاند و نسل به نسل این میراث گرانبها را منتقل کردند تا امروز که ملایر، شهر جهانی انگور میراثدار این کشاورزی کهن باشد. سالانه افزون بر ۲۴۰ هزار تن انگور از حدود ۱۱ هزار هکتار باغهای شهرستان برداشت میشود.
فرماندار ویژه ملایر با اشاره به فعالیت مرکز رشد واحدهای فناور ملایر از سال ۸۹ افزود: علاوه بر ۲ برند جهانی منبت و انگور، ظرفیتهای ملایر در حوزه کشاورزی، صنایع، موادمعدنی و فروسیلیس بینظیر است و در حوزه علمی، آموزشی و پژوهشی نیز با دارا بودن ۱۱ مرکز دانشگاهی و آموزش عالی و تحصیل بیش از ۱۶ هزار دانشجو، در استان همدان سرآمد است.
ولدی ادامه داد: از همان ابتدای جهانی شدن هنر صنعت مبل و منبت و انگور، دو واحد دانشگاهی در کنار این ۲ صنعت شاخص بودند و هم اکنون نیز با ایجاد پژوهشکدههای انگور و کشمش و مبل و منبت در دانشگاه ملی ملایر و سرای نوآوری مبل و منبت در دانشگاه آزاد، گامهای خوبی در زمینه پرورش ایدهها و خلاقیت و تبدیل آنها به محصول برداشته شده است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به ظرفیتهای ملایر در زمینه خیاطی، مواد معدنی، فروسیلیس با ایجاد شهرک صنعتی امام رضا، فعالیت ۷۰ واحد سیلیس کوبی، وجود محصولات باغی و اشتغال یک سوم جمعیت این شهرستان در این حوزه و مبل و منبت اشاره و بیان کرد: این ظرفیتها مشوق خوبی برای تبدیل ملایر به شهر خلاق و نوآوری است.
حجت الاسلام آزادیخواه با بیان اینکه زیربنای کار در حوزه علم و فناوری در ملایر فعال است، افزود: در پژوهشکده انگور و کشمش ملایر کارهای پژوهشی خوبی انجام شده است و در حوزه مبل و منبت به دنبال بهروزرسانی و ایجاد بازارهای جدید هستیم.
او ادامه داد: شرکت کیان کرد ملایر که با صد درصد ظرفیت اسمی فعال است و ۳۰ درصد نیاز کشور در تولید نخ پلاستیک را تامین میکند وطرح توسعه آن نیز با بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است که میتواند بیش از ۶۰ درصد نیاز کشور را در این حوزه تامین کند.