استاندار مازندران در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به ضرورت پایش برخط محیط زیست در کشتارگاههای صنعتی استان اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، یوسف نوری روز شنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مازندران با بیان اینکه واحدهای تولیدی و صنعتی استان اگر با تکنولوژی روز قادر به حل مسایل زیست محیطی هستند باید با نگاه حمایتی با آنان همراهی کرد، گفت: نظارت و پایش بر خط محیط زیست مازندران بر واحدهای صنعتی و تولیدی به خصوص کشتارهای صنعتی استان ضروری است، اما باید با زمانبندی مناسب به صاحبان کشتارگاههای مازندران فرصت اجرای طرحهای زیست محیطی را برای پایش برخط داده شود.
او افزود: کشتارگاههای طیور مازندران نقش محوری در تولید و توزیع گوشت مرغ پایتخت و استان دارند، و اعمال قانون زیست محیطی با واحدهای صنعتی همراه و دغدغه مند، نباید منجر به توقف به ویژه کشتارگاههای طیور مازندران شود.
استاندار مازندران گفت: نارساییهای ناشی از خلاءهای قانونی برای کارگران و کارفرمایان در مشاغل فصلی استان زیاد است.
نوری افزود: نباید بیش از اندازه به کارفرمایان تولیدی و صنعتی استان فشار آورد تا از تولید فراری شوند، وقتی تولید متوقف شود، مردم خطه شمال تبدیل به مصرف کنندگان خواهند شد.
او ادامه داد: جهش تولید با نگاه حمایتی از کارفرمایان محقق میشود، صد البته کارفرمایان هم باید حق و حقوق کامل کارگران را پرداخت کنند.
عطاالله کاویان مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران در جلسه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی مازندران گفت: پس از گذشت چندین سال قانون الزام واحدهای کوچک و بزرگ بر نصب پایش برخط مسایل محیط زیست همچنان بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی مثل کشتارگاههای طیور نسبت به این مقررات بی توجهی میکنند.
او افزود: از آن جایی که فعالیت اصلی کشتارگاههای طیور شبانه است، پایش زیستی آنان بسیار سخت است، بنابراین الزام آنلاین شدن پایش زیست محیطی این واحدها ضروری است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: از ۱۵ سال پیش تا کنون این واحدها فرصت اجرای پایش بر خط زیست محیطی را با کمترین سرمایه گذاری داشته اند و بار دیگر به این واحدها فرصت داده شود، جفا به محیط زیست شکننده استان است.
کاویان با بیان این که سیستم تخلیه فاضلاب کشتارگاههای طیور مازندران مستقیم وارد رودخانههای استان میشود، گفت: توقع داریم همه دستگاههای اجرایی از اعمال قانون، سختگیری و الزام آور محیط زیست حمایت کنند.
او گفت: باید بپذیریم اجرای نصب تجهیزات برخط پایش مسایل زیست محیطی در واحدهای تولیدی و صنعتی به خصوص کشتارگاههای طیور استان با سرمایه گذاری حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد ریال به نسبت اهمیت حفاظت منابع آبهای زیر زمینی و خاک حاصلخیز استان اصلا سنگین نیست.